АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Підліткова вагітність — повсюдна проблема

Прочитайте:
  1. II. ПРОБЛЕМА.
  2. III. ПРОБЛЕМА.
  3. А. Вагітність 40 тижнів, І період пологів, активна фаза
  4. АГРЕССИЯ ПОДРОСТКОВ КАК СОЦИАЛЬНАЯ ПРОБЛЕМА СОВРЕМЕННОГО ОБЩЕСТВА
  5. Биологическое разнообразие. Генетический полиморфизм популяций как основа биологического разнообразия. Проблема сохранения биоразнообразия
  6. Весьма волнующей для родителей является проблема юношеской дружбы мальчиков и девочек. К тому же известно, что именно в подростковом возрасте приходит к человеку первая любовь.
  7. До чого може призвести рання вагітність
  8. Жовтяниця як хірургічна проблема
  9. Задержка мочи (ишурия)- это настоящая проблема ребенка
  10. КО-1 Вагітність та пологи при захворюваннях серцево-судинної системи

БРАЗИЛІЯ. За певними даними, «у 1998 році в державних медичних установах Бразилії 698 439 дівчат віком до 19 років народили дитину... 31 857 з цих дівчат були у віці 10—14 років, а це, безперечно, надто юний вік, аби стати мамою» («Фолья ді Сан-Паулу» за 25 серпня 1999 року).

ВЕЛИКОБРИТАНІЯ. «Серед країн Західної Європи у Великобританії найбільша кількість матерів-підлітків... В Англії 1997 року завагітніло майже 90 000 підлітків. Приблизно 60 відсотків з цих дівчат (56 000) народили дитину, і 90 відсотків таких дітей (близько 50 000) народжені незаміжніми матерями» («Неповні сім’ї», 2002 рік).

МАЛАЙЗІЯ. «З 1998 року у країні зросла кількість нешлюбних дітей. Більшість з них народжені дівчатами старшого підліткового віку» («Нью стрейтс таймс. Менеджмент таймс» за 1 квітня 2002 року).

РОСІЯ. « За статистичними даними, минулого року майже третина дітей (удвічі більше ніж 10 років тому) були народжені незаміжніми матерями. Такого не було з часів Другої світової війни. Більше 40 відсотків цих дітей народжені підлітками» («Москов таймс» за 29 листопада 2001 року).

США. «Хоча в загальному рівень підліткової вагітності нещодавно знизився, все ж до 20-літнього віку 40 відсотків дівчат вагітніють щонайменше один раз» («Що відбувається з дітьми? Проблема підліткової вагітності у США», 1997 рік).

 

Якщо батьки дівчини розлучаються, це збільшує ймовірність того, що вона завагітніє у підліткові роки.

 

Дехто з підлітків, здається, зовсім не розуміє зв’язку між статевими зносинами і вагітністю.

 

Через вагітність у житті дівчини відбуваються докорінні зміни, які позначаються також на рідних і друзях. Понад 3,5 тисячі українок віком від 15 до 17 років штучно перервали вагітність протягом одного лише 2008 року. За той самий час 101 аборт зробили дівчата, яким не виповнилося й 14 років, повідомила головний дитячий акушер-гінеколог Міністерства охорони здоров’я України Тетяна Татарчук. Лікарі стверджують, що Україна є одним із лідерів в Європі за кількістю абортів, у тому числі підліткових. Які причини цього? Які соціально-економічні наслідки для України мають ранні аборти серед молоді? Як можна запобігти цьому явищу?

4 0% українських жінок дітородного віку бодай раз у житті штучно переривали вагітність. Кожен десятий такий випадок стався, коли дівчині ще не виповнилося 19 років. В Європі на тисячу жінок дітородного віку припадає у середньому 5 абортів, а в Україні – 16. І хоча в останнє десятиліття кількість абортів в Україні зменшується, але це не стосується числа підліткових абортів, повідомила головний дитячий акушер-гінеколог Міністерства охорони здоров’я Тетяна Татарчук.

«Погано, якщо аборт робить жінка в сорок років – це також може мати ускладнення. Але вона до цього часу в більшості випадків усе-таки виконала свою репродуктивну функцію. Підлітки у 2008 році зробили понад 3,5 тисячі абортів у віці 15-17 років. Ця цифра протягом останніх п’яти років практично стоїть на місці. Складається враження, що свій медичний резерв у даній цифрі ми вичерпали. Це – проблема розуміння, стосунків, виховання на рівні сім’ї, школи, колективу тощо», - сказала головний дитячий акушер-гінеколог МОЗ.


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 420 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)