АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

До чого може призвести рання вагітність

Прочитайте:
  1. А. Вагітність 40 тижнів, І період пологів, активна фаза
  2. Забування шляхом зтирання чи руйнування
  3. Збирання мокротиння для дослідження
  4. Збирання харкотиння для дослідження
  5. Ишемический абдоминальный синдром. Тромбоз и эмболия мезентериальн сосудов. Ранняя DS-ка, типовые операции.
  6. КО-1 Вагітність та пологи при захворюваннях серцево-судинної системи
  7. Невинашування та переношування вагітності. Багатоплідна вагітність.
  8. О00.8 Шийкова вагітність
  9. Осложения острого периода миокарда(кардиогенный шок,тромбоэмболия,разрыв сердца,ОСН,тампонада сердца,рання аневризма).

Рання вагітність, коли дівчата ще фізіологічно не готові до материнства, призводить до тяжких ускладнень при пологах і є причиною щорічної загибелі не менше мільйона новонароджених в усьому світі, особливо в країнах, що розвиваються. З цієї причини вагітність і пологи в країнах третього світу є провідною причиною смертності молодих жінок.

Серед промислово розвинених країн найбільше матерів-підлітків налічується в США, в Росії і в Новій Зеландії, найменше - у Південній Кореї, Японії та Нідерландах.

Вагітність у підлітків створює вищий ризик для здоров'я, чим вони молодші (він особливо значний для 13-16-літніх). Така вагітність впливає на частоту невиношуваності, оскільки в ранньому віці вона в 2,5 рази вище, ніж у жінок дітородного віку. У них частіше розвивається плацентарна недостатність, загроза переривання вагітності, токсикоз і анемія. При пологах у підлітків відзначається підвищений рівень материнської смертності.

Рання вагітність може мати й такі наслідки для матері, як порушення будови кісток через нестачу кальцію, так як в даному випадку організм молодої матері конкурує з дитиною за право використання кальцію для росту кісток.

Діти, народжені підлітками, мають малу вагу при народженні і майже вдвічі частіше вмирають у дитинстві, ніж діти 20-30-річних жінок. У підлітків на 11% вище ризик народження дитини з вродженими аномаліями.

Рання вагітність - це найчастіше трагедія, тому потрібно зробити все для того, щоб їй запобігти.

 


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 410 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)