АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Зміни в організмі жінки під час вагітності

Прочитайте:
  1. A. Критичні зміни кровоплину у артеріях пуповини
  2. B. 2,2 (чоловіки) та 2,3 (жінки)
  3. III. Патологія вагітності
  4. Абсорбція лікарської речовини в організмі.
  5. Антропогенні зміни.
  6. Будова та вікові зміни серця
  7. В якому періоді вагітності вірус краснухи (червона висипка) має найбільшу пошкоджуючу дію
  8. Вагітна 24 роки звернулась в жіночу консультацію для взяття на облік. При вимірюванні зовнішніх розмірів таза отримані дані: 26-28-31-20. Який таз у жінки?
  9. Вагітна, 7 тиж. вагітності, скаржиться на нудоту, блювання до 5 разів на добу, схуднення. Який діагноз повинна поставити акушерка ФАПу?
  10. Ведення жінок зі звичним невиношуванням вагітності різної етіології.

В організмі жінки під час вагітності відбуваються численні складні зміни, які створюють умови для внутрішньоутробного розвитку плоду, готують організм до пологів і грудного вигодовування новонародженого.

З початком вагітності в активному режимі працюють усі залози внутрішньої секреції, які забезпечують розвиток плоду і зміни в організмі матері. Зростають обмін речовин і споживання кисню, що створює додаткове навантаження на внутрішні органи. Організм накопичує азот (для синтезу білка), жири (йдуть на формування тканин плоду), залізо (для кровотворення), калій (для роботи серцевого м'яза), магній, кобальт, мідь і інші мікроелементи. Накопичення мікроелементів сприяє затримці води - ще один елемент додаткового навантаження на внутрішні органи.

Велике навантаження витримує під час вагітності серцево-судинна система, що пов'язано зі збільшенням об'єму циркулюючої крові і збільшенням об'єму матки, яка має свій потужний кровообіг. Великий обсяг крові змушує працювати в підвищеному режимі нирки і печінку.

Але найбільшим змінам піддаються статеві органи жінки. Матка збільшується за рахунок зростання м'язових волокон (у них накопичуються речовини, що забезпечують енергетику скорочення м'язів під час пологів), в її слизовій оболонці розростаються залози, кровоносні і лімфатичні судини і елементи нервової системи.

Всі ці процеси досить складно проходять навіть в організмі дорослої здорової жінки. Що ж говорити про дівчинку, у якої ще свої тканини й органи не повністю сформовані?


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 509 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)