АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

III. Патологія вагітності

Прочитайте:
  1. В якому періоді вагітності вірус краснухи (червона висипка) має найбільшу пошкоджуючу дію
  2. Вагітна, 7 тиж. вагітності, скаржиться на нудоту, блювання до 5 разів на добу, схуднення. Який діагноз повинна поставити акушерка ФАПу?
  3. Ведення жінок зі звичним невиношуванням вагітності різної етіології.
  4. ВИЗНАЧЕННЯ ТЕРМІНУ ВАГІТНОСТІ І ДАТИ РОДІВ
  5. Вірогідні ознаки вагітності
  6. Деякі причини підліткової вагітності
  7. Дисеміноване внутрішньосудинне зсідання крові (ДВЗ-синдром) — патологія
  8. Е. Переношування вагітності.
  9. Етіологія та патогенез позаматкової вагітності

1. В перший період пологів у жінки відмічалось підвищення артеріального тиску (220/110 мм.рт.ст.), появилась легка жовтяниця шкіри, потім розвинулися судоми і втрата свідомості. Смерть наступила від гострого порушення мозкового кровообігу. На розтині: ДВЗ синдром, жовтяниця, набряк легенів і головного мозку, дрібні крововиливи в підкіркових ядрах головного мозку, легенів, печінки; ішемія і повнокрів'я нирок, дрібні симетричні некрози кіркової речовини нирок. Ваш діагноз.

A. *Еклампсія

B. Геморагічний інсульт

C. Вірусний гепатит

D. Некротичний нефроз

E. Геморагічна пневмонія

 

2. У молодої жінки в зв’язку з гострими болями в клубній області, вилучена маткова труба з локальним розширенням її середньої третини, заповненої кров’ю. При гістологічному дослідженні в отворі труби знайдені хоріальні ворсини, великі поля еритроцитів з домішком лейкоцитів. Ваш діагноз:

A. *Трубна вагітність

B. Гострий гнійний сальпінгіт

C. Крововилив в маткову трубу

D. Геморагічний сальпінгіт

E. Гнійний сальпінгіт

 

3. У жінки 39 років при операції були видалені збільшена у розмірах маточна труба та частина яєчника з великою кістою. При гістологічному дослідженні стінки труби виявлені децидуальні клітини, ворсини хоріону. Який найбільш імовірний діагноз було встановлено при дослідженні маточної труби?

A. *Трубна вагітність

B. Плацентарний поліп

C. Хоріонкарцинома

D. “Паперовий” плід

E. Літопедіон

 

4. У жінки з позаматковою вагітністю відбулось виділення плода в порожнину маткової труби з кровотечею. Назвіть цей патологічний процес.

A. *Неповний трубний аборт

B. Повний трубний аборт

C. Самочинний аборт

D. Штучний аборт

E. Кримінальний аборт

 

5. У молодой женщины внезапно наступило прерывание беременности на 20 неделе. При этом из матки выделилось все плодное яйцо (плод и оболочки), свертки крови. При гистологическом исследовании обнаружен оболочка плода, ворсинки хориона и децидуальная ткань. Назовите вид патологии беременности.

A. *Самопроизвольный полный аборт

B. Преждевременные роды

C. Пузырный занос

D. Деструирующий пузырный занос

E. Искусственный аборт

 

6. У беременной после криминального аборта возник сепсис. Смерть наступила при явлениях нарастающей почечной недостаточности. При патоморфологическом исследовании почек выявлен распространенный тромбоз гломерулярных капилляров, афферентных артериол, начинающийся некроз эпителия извитых канальцев и клубочков. Какие изменения почек послужили причиной почечной недостаточности?

A. *Кортикальный некроз

B. Папиллярный некроз

C. Острый тубулярный некроз

D. Амилоидоз почек

E. Острый гломерулонефрит

 

7. Як називається плацента з гідропічним та кістозним перетворенням ворсин хоріона, при якому вона схожа на гроно винограду?

A. *Міхуровий занесок

B. Поліп плаценти

C. Ендоцервікоз

D. Ендометрит

E. Ендометріоз

 

8. У жінки після аборту з'явилась маткова кровотеча. Мікроскопічно у вишкрібі з порожнини матки знайдені: ворсини хоріона з гідропічною дистрофією, набряклі, з утворенням безлічі кіст, що супроводжуються проліферацією епітелію і синцитія ворсин, залишки плоду і плодових оболонок. Встановіть діагноз.

A. *Міхуровий занесок

B. Вагітність

C. Хоріонепітеліома

D. Ендометрит

E. Плацентарний поліп

 

9. У жінки після пологів з'явилися безперервні кровотечі з порожнини матки. Після оперативного видалення матки в її порожнині визначається вузол, м'якої консистенції, строкатого кольору. Мікроскопічно тканина вузла складається з клітин цитотрофобласта і поліморфних елементів синцитіотрофобласта, визначаються множинні некрози. Ваш діагноз.

A. *Хоріонкарцинома

B. Гострий ендометрит

C. Поліпозна гіперплазія ендометрія

D. Плацентарний поліп

E. Інвазівний міхурний занесок

 


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 605 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)