АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Як наслідок перенесеного орхіту (запалення яєчка) у чоловіка 43 років порушено продукування сперматозоїдів. В яких утвореннях яєчка відбулися патологічні зміни?

Прочитайте:
  1. В ізоляторі оздоровчого табору знаходиться дитина 10 років з діагнозом “Кишкова інфекція”. Яке обстеження треба провести протягом 72-х годин від встановлення цього діагнозу?
  2. В наслідок правцевої інтоксикації у хворого розвилися судоми. Яким шляхом, найбільш вірогідно, зумовлено проникнення правцевого токсину у ЦНС?
  3. В токсикологічне відділення надійшов чоловік 40 років , який отруївся інсектицидом – хлорофосом. Який реактиватор холінестерази слід застосувати ?
  4. Від двох до трьох років
  5. Вкажіть стопні патологічні рефлекси згинальної групи
  6. Внаслідок аварії каналізаційної мережі, вміст її потрапив до системи водопостачання міста. Спалаху захворюваності на яку інфекційну хворобу слід очікувати?
  7. Внаслідок перешкоди відтоку сечі в нирці може розвинутись наступне ускладнення
  8. Дитина 3 років перебуває на лікуванні в інфекційному відділенні з приводу дизентерії. Яку найбільш типову ознаку виявить медсестра при обстеженні хворого?
  9. Дитина віком 12 років захворіла гостро. На початку хвороби підвищилася температура тіла до
  10. Дитині 7 років. Щеплення не проводились. В класі є випадки кору. Які характерні симптоми може виявити медсестра в продромальному періоді?

*Ductuli seminiferi contorti

Rete testis

Ductuli seminiferi recti

Ductuli eferentes testis

Ductus epididimidis

У хворого 53 років після поранення в ділянці промежини відмічається довільне сечовиділення. Який з мязів вірогідно ушкоджений?

*M. sphyncter uretrаe

M. ischiocavernosus

M. bulbospongiosus

M. transversus perinei superficialis

M. transversus perinei profundus

У хворого видалений зуб, у якого язикова поверхня менша за присінкову. Жувальна поверхня у формі овалу. Глибока поперечна борозна розділяє присінковий і язичний горбики. Корені сильно стиснуті в мезіо-дістальному напрямку з подовжніми борознами на аппроксімальних поверхнях і роздвоєні. Визначте який зуб видалений?

*Прарвий верхній премоляр

Верхнє ікло

Нижнє ікло

Перший нижній премоляр

Другий верхній премоляр

Стоматолог при огляді порожнини рота дитини знайшов коротку вуздечку верхньої губи. На які зуби надасть негативні наслідки ця аномалія розвитку?

*Медіальні верхні різці

Медіальні нижні різці

Латеральні верхні різці

Латеральні нижні різці

Верхні ікла

При обстеженні хворого знайдений поліп в дистальному відділі товстої кишки. Визначте локалізацію поліпа.

*Rectum

Caecum

Colon descendens

Colon sigmoideum

Colon transversum

Хворий звернувся з скаргами на біль в правій латеральній ділянці живота. При пальпації визначається щільне, нерухоме, пухлиноподібне утворення. В області якого відділу травної трубки можлива наявність пухлини?

*Colon ascendens

Colon transversum

Colon descendens

Colon sigmoideum

Caecum

У хворого при обстеженні знайдена пухлина, що знаходиться біля входу стравоходу в шлунок. В якій частині шлунка локалізується пухлина?

*Pars cardiаca

Fundus

Pars pylorica

Corpus gastricus

Antrum pyloricum

У наслідок травми нижньої частини передньої стінки живота у хворої ушкоджена зв’язка, що знаходиться у пахвинному каналі. Яка це зв’язка?

*Ligamentum teres uteri

Ligamentum latum uteri

Ligamentum ovarium proprium

Ligamentum lacunare

Ligamentum inguinale

У хворого підозра на пухлину великого сосочка дванадцятипалої кишки. В якому відділі дванадцятипалої кишки локалізується дана патологія?

*Нисхідна частина

Верхня частина

Горизонтальна частина

Висхідна частина

Ампула

Хворому діагностували пухлину відхідникового каналу прямої кишки. Як розміщується даний відділ прямої кишки відносно очеревини?

*Екстраперіонеально

Інтраперітонеально

Мезаперітонеально

Інтра і частково мезаперітонеально


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 671 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)