АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Внаслідок аварії каналізаційної мережі, вміст її потрапив до системи водопостачання міста. Спалаху захворюваності на яку інфекційну хворобу слід очікувати?

Прочитайте:
  1. II. Хвороби кістково-суглобової системи
  2. Аварії на радіаційно небезпечних об'єктах.
  3. Аварії на хімічно небезпечних об'єктах.
  4. АВТОНОМНА ЧАСТИНА ПЕРИФЕРІЙНОЇ НЕРВОВОЇ СИСТЕМИ.
  5. Адаптація зорової сенсорної системи
  6. Аналіз, прогнозування, профілактика травматизму та професійної захворюваності на виробництві.
  7. Анатомічна будова та функції лімбічної системи.
  8. Анатомія та фізіологія дихальної системи
  9. АНАТОМІЯ, ФІЗІОЛОГІЯ І ГІГІЄНА НЕРВОВОЇ СИСТЕМИ
  10. Анатомо-фізіологічні особливості ендокринної системи у дітей раннього віку. Медсестринське обстеження даної системи.

1. Трихоцефальоз.

2. Трихінельоз.

3. Лептоспіроз.

4. *Черевний тиф.

5. Туляремію.

 

103. До санітарно-епідеміологічної станції сільського району надійшло екстрене повідомлення, що до інфекційного відділення центральної районної лікарні поступив хворий з діагнозом "черевний тиф". Який шлях передачі при цьому захворюванні є провідним?

1. Водний і харчовий.

2. Водний і побутовий.

3. *Водний.

4. Побутовий.

5. Крапельний.

 

104. У сільському населеному пункті останнім часом лікарі стали виявляти у дітей раннього віку наступні явища: порушення зарощення тім'ячка та розвитку зубів, деформації кісток нижніх кінцівок. Воду населення забирає з колодязів, що живляться з глибоких водоносних горизонтів. Вода характеризується високою загальною жорсткістю, з високим вмістом солей кальцію (до 300 мг/л), стронцію (до 10 мг/л) та низьким вмістом фтору (0,1-0,2 мг/л). Виявлені порушення у дітей найбільш імовірно пов'язані з невідповідністю гігієнічним вимогам вмісту у воді:

1.*Стронцію.

2. Йоду.

3. Кальцію.

4. Магнію.

5. Марганцю.

 

У населення реєструються випадки остеопорозності кісток дистальних відділів кінцівок. Присутність якого хімічного елемента в неадекватній кількості у місцевому джерелі водопостачання може спровокувати остеопорозність кісток?

1.Фтор.

2.*Стронцій.

3. Хлориди.

4. Сульфати.

5. Йод.

 

Серед населення, що мешкає поблизу підприємства з виробництва пестицидів, динамічно підвищується рівень вроджених вад розвитку, що виражаються в центральному паралічі, ідіотії та сліпоті новонароджених. Сполуки якого забруднювача навколишнього середовища можуть зумовити розвиток даної патології?

1. Кадмій.

2. Залізо.

3. Стронцій.

4. Хром.

5.*Ртуть.

 

107. На рисових полях в якості інсектицидів було використано поліхлоровані біфеніли, що призвело до значного забруднення ними ґрунтів. При вживанні води та продуктів харчування з підвищеним вмістом поліхлорованих біфенілів у населення, яке проживає на даній території, може реєструватись захворюваність на:

1. Копитну хворобу.

2. Хворобу Мінамата.

3. Хворобу Кешана.

4..*Хворобу Юшо.

5. Хворобу Кашина - Бека.

 

108. У жителів населеного пункту відзначаються гіперкератоз шкіри, слабкість, нудота, блювота, хлоракне, зустрічаються гепатити та неврологічні порушення, почастішали випадки онкологічних захворювань. Можливою причиною вказаних змін у здоров'ї жителів може бути наявність в об'єктах навколишнього середовища:

1. Миш’яку.

2. Селену.

3. *Поліхлорованих біфенілів.

4. Бору.

5. Стронцію.

 

У воді річки Н. нижче спуску стічних вод гірничо-металургійного комбінату в місці водозабору вміст кадмію перевищує граничнодопустиму концентрацію у 8-10 раз. Які захворювання серед населення будуть пов'язані з даною речовиною?

1. Хвороба Мінамата.

2. *Хвороба “ітай-ітай”.

3. Хвороба Пасада.

4. Хвороба Юшо.

5. Урівська хвороба.

 

Серед населення міста К. зареєстровано різке підвищення захворюваності на кишкові інфекції, а саме - гастроентероколіти ешерихіозної та сальмонельозної етіології та дизентерію. Після зниження рівня захворюваності через 2-3 тижні спостерігався другий пік підвищення захворюваності з реєстрацією в основному випадків черевного тифу та гепатиту А. Яка найбільш імовірна причина могла привести до вказаної епідемічної ситуації?

1. *Забруднення питної води.

2. Неякісні харчові продукти.

3. Забруднення ґрунту населеного пункту.

4. Забруднення атмосферного повітря.

5. Недотримання санітарно-протиепідемічного режиму в інфекційній лікарні.

 


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 711 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)