АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

АВТОНОМНА ЧАСТИНА ПЕРИФЕРІЙНОЇ НЕРВОВОЇ СИСТЕМИ.

Прочитайте:
  1. A. Поперечне положення, I позиція, передлегла частина відсутня
  2. C. Висхідна частина петлі Генлє
  3. Автономна (вегетативна) нервова система
  4. Автономная может происходить 1) как продуктивная инфекция, при которой образуется потомство 2) как абортивная инфекция – вирусного потомства потом не образуется.
  5. Автономная нервная система
  6. АВТОНОМНАЯ НЕРВНАЯ СИСТЕМА
  7. Автономная нервная система
  8. Автономная нервная система, её структурно-функциональные особенности. Симпатический, парасимпатический, метасимпатический отделы.
  9. Анатомічна будова та функції лімбічної системи.

1307.Лікар у чоловіка, 47 років, виявив ціаноз кінцівок, підвищення виділення поту, раптові приливи жару, і встановив порушення ефекторної ланки симпатичного відділу вегетативної нервової системи внаслідок ураження симпатичних вузлів. Вузлами якого рахунку є уражені вузли?

A.Третього.

B.Другого.

+C.Першого.

D.Четвертого.

E.П'ятого.

1308.Лікар у жінки, 45 років, за численими патологічними вегетативними реакціями діагностував порушення центру симпатичного відділу вегетативної нервової системи. Де розташований центр, порушений у жінки?

+A.У спинному мозку.

B.У середньому мозку.

C.У проміжному мозку.

D.У довгастому мозку.

E.У мосту.

1309.Лікар обстежує жінку, 40 років, зі злоякісним новоутворенням матки і виявляє порушення правих симпатичних вузлів симпатичного стовбуру, які отримують передвузлові волокна через гаті communicantes albi. Які симпатичні вузли порушені у жінки?

A.Нижній шийий.

B.Верхній і середній шийні.

C.Нижній поперековий і верхній крижовий.

D.Крижові

+E.Нижній грудний і два верхні поперекові.

1310.У хворого, 60 років, бластоматозний процес спричинив порушення симпатичних вузлів, які отримують передвузлові волокна через нутрощеві нерви. Які вузли порушені?

A.Грудні.

+B.Вузли черевного аортального сплетення.

C.Поперекові.

D.Крижові.

E.Шийні.

1311.Лікар у чоловіка, 40 років, зі скаргами на запор, копростаз, порушення сечовипускання виявив

подразнення остеофітами передніх гілок спинномозкових нервів, які мають парасимпатичні волокна. Які спинномозкові нерви мають парасимпатичні волокна?

A.С4-С8.

B.Th8-Th12.

C.L1-L3.

+D.S2-S4.

E.Th1-Th5.

1312.Лікар у хворого, 60 років, виявив пухлину, що здавлює гілки, які складають малий нутрощевий нерв. Від яких вузлів симпатичного стовбура відходять ці гілки, які здавлює пухлина?

A.Th5-Th9.

B.Th1-Th4.

C.С1-СЗ.

D.L1-L2.

+E.Th10-Th12.

1313.Лікар у хворого на діабет зі скаргами на затруднення дефекації, сечовипускання виявив порушення нутрощевих нервів, які мають парасимпатичні волокна і закінчуються в plexus hypogastricus inferior. Які нерви порушені?

A.Nn. splanchnici majores.

B.Nn. splanchnici minores.

C.Nn. splanchnici sacrales.

D.Nn. splanchnici lumbales.

+E.Nn. splanchnici pelvici.

1314.У чоловіка, 60 років, після травми лікар виявив порушення крижового парасимпатичного центру, з якого парасимпатичні волокна виходять у складі передніх корінців спинномозкових нервів. У складі яких спинномозкових нервів проходять ці парасимпатичні волокна?

A.Th12-L2.

B.L3-L5.

C.L4-S5.

+D.S2-S4.

E.S3-S5.

1315.Обстежуючи хворого, ЗО років, зі скаргами на біль в животі, лікар виявив ураження злоякісним процесом вузлів черевного аортального сплетення. Які вузли не входять до складу черевного аортального сплетення?

A.Черевні.

B.Верхній брижовій.

C.Нижній брижовий.

D.Аортально-ниркові.

+E.Поперекові.

1316.Лікар у жінки, 60 років, виявив порушення одного з центрів парасимпатичного відділу вегетативної нервової системи за такими симптомами: кислотність шлункового соку підвищена, підсипена перистальтика шлунка і кишечника, з'явилась нудота. В якому відділі ЦНС жінки лікар виявив порушений центр?

A.У великому мозку.

B.У мозочку.

+C.У стовбурі головного мозку.

D.У проміжному мозку.

E.У грудному відділі спинного мозку.

1317.У хворого, 20 років, після операції на щитоподібній залозі розвинувся синдром Горнера: звуження очної щілини, звуження зіниці з нормальною реакцією її на світло, западання очного яблука (енофтальм). Лікар встановив порушення шийного відділу симпатичного стовбура внаслідок оперативного втручання. Скільки вузлів має шийний відділ симпатичного стовбура?

А. 2.

В. 4-5.

С. 6-7.

D. 5-6.

+ Е. 3.

 

1318.Лікар у жінки, 60 років, виявив ушкодження пухлиною правих нутрощевих нервів, які йдуть від вузлів truncus sympathicus до plexus aorticus abdominalis і не мають передвузлових симпатичних волокон. Які нутрощеві нерви ушкоджені пухлиною?

A.Nn. splanchnici majores.

B.Nn. splanchnici minores.

C.Nn. splanchnici pelvici.

+D.Nn. splanchnici lumbales.

E.Nn. Splanchnici imus.

1319.До лікаря звернувся чоловік, 30 років, у якого діагностовано розлад центру симпатичного відділу вегетативної нервової системи. В яких сегментах спинного мозку розташований цей центр?

А. C7-Th12.

В. Th1-L4.

С. S2-S4.

+D. C8-L3.

Е. C6-L1.

1320.У чоловіка, 60 років, рентгенологічно виявлені остеофіти в ділянці міжхребцевих отворів, через які виходять нерви, що мають парасимпатичні волокна. Які це нерви?

А. C8-L3.

+В. S2-S4. С.

C7-L2.

D. Th1-L2.

Е. Th8-L5.

1321.У хворого, 40 років, бластоматозний процес спричинив порушення одного з симпатичних вузлів, які отримують передвузлові волокна через поздовжні і поперечні гаті interganglionares. Які вузли порушені?

+A.Поперекові L3-L4 і верхні крижові.

B.Шийні.

C.Верхні грудні.

D.Нижні грудні.

E.Нижні грудні і поперекові L1-L2.

1322 Лікар у жінки, 30 років, зі скаргами на періодичні болі у животі, які супроводжуються дисфункцією кишечника, виявив бластоматозний процес, який спричинив порушення нервів, що мають чутливі, перед- і завузлові симпатичні волокна і закінчуються в черевному аортальному сплетенні. Які нерви порушенні?

A.Nn. vagi.

B.Nn. splanchnici sacrales.

C.Nn. splanchnici lumbales.

+D.Nn. splanchnici majores.

E.Nn. splanchnici pelvici.

1323.Лікар, досліджуючи причини вегетативного розладу органів малого таза у чоловіка виявив методами мікциоурометрії і цистометрії порушення функцій, що контролюються парасимпатичним відділом вегетативної нервової системи через plexus hypogastricus inferior. Звідки це сплетення отримуюз парасимпатичні волокна?

A.Від nn. vagi.

B.Від plexus lumbalis.

+C.Від plexus sacralis.

D.Від plexus cervicalis.

E.Від plexus aorticus abdominalis.

1324.Лікар у жінки, 65 років, методами ультразвукової сонографії, мікциоурометрії і цистометрії встановив порушення парасимпатичних еферентних волокон до органів малого таза, що виходять зі спинного мозку у складі передніх корінців спинномозкових нервів. Передні корінці яких спинномозкових нервів мають парасимпатичні волокна?

А. С1-С8. В. L1-L5. С. Th1-Th6. +D. S2-S4. Е. Th7-Th12.

1325.Лікар встановив порушення через злоякісний процес центру парасимпатичного відділу вегетативної нервової системи у жінки, 52 років, з якого виходять передвузлові парасимпатичні волокна у складі передніх корінців nn. spinales. В яких сегментах спинного мозку жінки лежить порушений центр?

+А. S2-S4.

В. С5-С8.

С. L3-L5.

D. Th1-L2.

Е. S1-S5.

 

1326.Лікар за вегетативними синдромами у хворого, ЗО років, визначив порушення центру парасимпатичної іннервації органів малого таза. Де знаходиться центр, порушений у хворого?

+A.У спинному мозку.

B.У довгастому мозку.

C.У середньому мозку.

D.У проміжному мозку.

E.У мості.

1327.Після ДТП до травмпункту потрапив постраждалий, у якого виявили поранення в ділянці правої ніжки поперекової частини діафрагми. За клінічними ознаками і лабораторними дослідженнями лікар встановив ушкодження вегетативних нервів, що йдуть разом з v. azygos і v. hemiazygos. Які вегетативні нерви пошкоджені?

A.Nn. splanchnici lumbales.

B.Nn. splanchnici pelvici.

C.Nn. splanchnici sacrales.

D.Nn. vagi.

+E.Nn. splanchnici major et minor.

1328.У чоловіка, 70 років, рентгенологічно виявлені остеофіти в ділянці міжхребцевих отворів, через які виходять нерви, що мають передвузлові симпатичні волокна. Які це нерви?

А. С4-С6.

В. S2-S4.

+С. Th1-Th4.

D. L4-S2.

Е. С1-С4.

1329.У хворої, 60 років, бластоматозний процес спричинив порушення одного з симпатичних вузлів, які отримують передвузлові волокна тільки через поздовжні гаті interganglionares. Які вузли порушені?

A.Верхні грудні.

B.Нижні грудні.

+C.Шийні.

D.Нижні грудні Th10-Th11 і верхні поперекові L1-L2.

E.Середні грудні.

1330.Лікар у чоловіка, 60 років, виявив ціаноз кінцівок, підвищене виділення поту, раптові приливи жару, зниження апетиту, тобто симптоми порушення симпатичних реакцій за рахунок симпатичних вузлів. Якими за топографією є ці вузли?

+A.Paravertebralia.

B.Terminalia.

C.Prevertebralia.

D.Sensoria nn.spinales.

E.Vestibularia.

1331.Лікар встановив у хворого, 20 років, з проникаючим пораненням органів черевної порожнини, ушкодження правого великого нутрощевого нерва. Гілками яких вузлів симпатичного стовбура утворений нерв, травмований у хворого?

+А. Th5-Th9.

В. С1-СЗ. С.

Th10-Th12.

D. Th1-Th4.

Е. L1-L2.

1332.Готуючись до операції на серці жінки, ЗО років, лікар аналізує відділ симпатичного стовбура, від вузлів якого відходять нерви до серця. Які вузли симпатичного стовбура віддають серцеві нерви?

A.Верхній грудний.

+B.Шийні, 5 верхніх грудних вузлів.

C.6 нижніх грудних.

D.Поперекові.

E.Крижові.

1333.Лікар у чоловіка, 48 років, встановив порушення центру симпатичного відділу вегетативної нервової системи, який лежить у спинному мозку. Яким ядром представлений цей центр?

+A.Nucleus intermediolateralis.

B.Nucleus intermediomedialis.

C.Nucleus thoracicus.

D.Nucleus proprius.

E.Substantia gelatinosa.

1334.Лікар у чоловіка, 58 років, встановив порушення через злоякісний процес парасимпатичного центру в крижовому відділі спинного мозку, з якого передвузлові парасимпатичні волокна потрапляють у спинномозковий нерв. В яку гілку спинномозкового нерва переходять парасимпатичні волокна з порушеного парасимпатичного центру?

A.R. meningeus.

B.R. posterior.

+C.R. anterior.

D.R. communicans albus.

E.R. communicans griseus.

1335.Встановлюючи діагноз хворого, ЗО років, зі скаргами на біль в животі, який виник після вуличної бійки, лікар виявив порушення черевного аортального сплетення. Які волокна відсутні у черевному аортальному сплетенні?

+A.Завузлових парасимпатичних волокон.

B.Завузлових симпатичних волокон.

C.Передвузлових симпатичних волокон.

D.Передвузлових парасимпатичних волокон.

E.Чутливих волокон.

1336.Лікар діагностує у жінки, 40 років, хворої на діабет порушення функцій вегетативної нервової системи, знаючи, що кожен орган, як правило, отримує чутливі, симпатичні і парасимпатичні нервові волокна. Він звернув увагу на орган, який ще має рухові нервові волокна. Який орган взяв до уваги лікар?

A.Шлунок.

+B.Пряму кишку.

C.Печінку.

D.Нирку.

E.Сечовий міхур.

1337.Після перенесеної інфекційної хвороби у дитини розвинулась сухість у ротовій порожнині внаслідок порушення функції дрібних слинних залоз. Лікар запідозрив порушення п. petrosus profundus, який є симпатичним корінцем вегетативного вузла. Корінцем якого вузла є n. petrosus profundus?

A.Oticum.

B.Sublinguale.

C.Submandibulare.

+D.Pterygopalatinum.

E.Ciliare.

1338.Після перенесеного лівостороннього паротиту у дитини порушилась слиновидільна функція привушної залози. Лікар запідозрив порушення парасимпатичного нерва, що є продовженням п. tympanicus і закінчується в ganglion oticum. Як називається цей нерв?

A.N. petrosus major.

+B.N. petrosus minor.

C.N. petrosus profumdus.

D.Radix oculomotoria.

E.Chorda tympani.

1339.Після перенесеної інфекційної хвороби у жінки розвинулась сухість у ротовій порожнині внаслідок порушення функції дрібних слинних залоз. Лікар запідозрив порушення парасимпатичного корінця, який утворений аксонами nucleus salivatorius superior до ganglion pterygopalatinum. Як називається цей корінець?

A.N. petrosus profundus.

B.N. petrosus minor.

+C.N. petrosus major.

D.Radix oculomotoria.

E.Chorda tympani.

1340.Лікар у жінки, 40 років, діагностував запалення верхнього шийного вузла, від якого відходить n. caroticus

internus, що утворює plexus caroticus internus, від якого в ділянці foramen lacerum відходить симпатичний корінець до ganglion pterygopalatinum. Як називається цей симпатичний корінець?

A.Chorda tympani.

B.Radix oculomotoria.

C.N. petrosus major.

+D.N. petrosus profundus.

E.N. petrosus minor.

1341.Лікар виявив у чоловіка камінь в під'язиковій залозі і встановив, що він утворився в результаті порушення вегетативних функцій парасимпатичного корінця ganglion sublinguale, який є гілкою п. facialis, і приєднується до п. lingualis. Як називається цей корінець?

A.N. petrosus major.

B.N. petrosus profundus.

+C.Chorda tympani.

D.Radix oculomotoria.

E.N. petrosus minor.

1342.Лікар встановив у хворого порушення функцій органа злоякісним новоутворенням. Складаючи схему лікування, він бере до уваги, що цей орган іннервується від plexus aorticus abdominalis і truncus vagalis anterior. Який орган порушений у хворого?

A.Стравохід.

B.Сліпа кишка.

C.Підшлункова залоза.

D.Нирка.

+E.Шлунок.

1343.Лікар виявив у чоловіка пухлину, яка здавлює вегетативні вузли, що лежать над pancreas з боків від непарної нутрощевої гілки черевної аорти. Які вузли здавлює пухлина?

A.Ganglia mesenterica.

B.Ganglia aorticorenalia.

+C.Ganglia coeliaca.

D.Ganglia renalia.

E.Ganglia phrenica.

1344.У чоловіка, 60 років, після операції на передміхуровій залозі порушились функції органів малого таза. Лікар, використовуючи нейрофармакологічні методи, встановив порушення nn. splanchnici pelvici. Від якого нервового сплетення йдуть ці нерви?

A.Lumbalis.

+B.Sacralis.

C.Mesentericus superior.

D.Mesentericus inferior.

E.Aorticus abdominalis.

1345.Обстежуючи шлунково-кишковий тракт жінки, 50 років, лікар виявив порушення функцій органа, що має чутливу, симпатичну, парасимпатичну і рухову іннервацію. Порушення функцій якого органа виявив лікар?

A.Шлунка.

B.Сечовода.

+C.Стравоходу.

D.Жовчного міхура.

E.Сліпої кишки.

1346.У хворого після невдалої туберальної анестезії в підскроневій ямці була травмована а. meningea media, від нервового сплетення якої відходить симпатичний корінець до парасимпатичного вузла. До якого парасимпатичного вузла іде симпатичний корінець від plexus а. meningea media?

A.Ganglion pterygopalatinum.

B.Ganglion sublinguale.

C.Ganglion submandibulare.

+D.Ganglion oticum.

E.Ganglion ciliare.

 

1347.Лікар у дитини 9 років, методами нейрофармакологічного дослідження виявив порушення парасимпатичного корінця, який утворений аксонами nuclei accessorii III пари черепних нервів, який йде до вузла. До якого вузла іде порушений у дитини парасимпатичний корінець?

A.Oticum.

B.Pterygopalatinum.

C.Sublinguale.

D.Submandibulare.

+E.Ciliare.

1348.Після перенесеного правостороннього паротиту у дитини порушилась слиновидільна функція привушної залози. Лікар запідозрив порушення п. petrosus minor, який є парасимпатичним корінцем ganglion oticum. Аксони якого ядра утворюють цей корінець?

+A.Nucleus salivatorius inferior.

B.Nucleus salivatorius superior.

C.Nucleus dorsalis.

D.Nucleus accessorius.

E.Nucleus intermediolateralis.

1349.Після перенесеної інфекційної хвороби у дитини, 7 років, розвинулась сухість у ротовій порожнині внаслідок порушення функції дрібних слинних залоз. Лікар запідозрив порушення п. petrosus major, який є парасимпатичним корінцем ganglion pterygopalatinum. Аксони якого ядра утворюють цей корінець?

A.Nucleus salivatorius inferior.

+B.Nucleus salivatorius superior.

C.Nucleus dorsalis.

D.Nucleus accessorius.

E.Nucleus intermediolateralis.

1350.Після перенесеної інфекційної хвороби у дитини, 8 років, розвинулась сухість у ротовій порожнині внаслідок порушення функції дрібних слинних залоз. Лікар запідозрив порушення п. petrosus profundus, який є симпатичним корінцем ganglion pterygopalatinum. Аксони якого ядра утворюють цей корінець?

A.Nucleus salivatorius superior.

B.Nucleus salivatorius inferior.

C.Nucleus intermediolateralis.

+D.Ganglion cervicale superior.

E.Ganglion cervicale inferior.

1351.Лікар у чоловіка, ЗО років, виявив запалення верхнього шийного вузла, від якого іде нерв, що утворює вегетативне сплетення. В ділянці foramen lacerum, від нього відходить п. petrosus profundus - симпатичний корінець до ganglion pterygopalatinum. Яке це вегетативне сплетення?

A.А. meningeae mediae.

B.А. facialis.

C.А. vertebralis.

D.Caroticus externus.

+E.Caroticus internus.

1352.Після перенесеного правостороннього паротиту у дитини порушилась слиновидільна функція привушної залози. Лікар запідозрив порушення ganglion oticum, який отримує симпатичний корінець від вегетативного судинного сплетення. Як називаються це сплетення?

+A.Plexus а. meningeae mediae.

B.Plexus caroticus communis.

C.Plexus caroticus internus.

D.Plexus a. facialis.

E.Plexus a. vertebralis.

1353.Лікар встановив у жінки, 40 років, порушення відділу травної системи, який іннервується з plexus mesentericus superior et inferior. Який відділ травної системи порушений у жінки?

A.Тонка кишка.

B.Шлунок.

C.Стравохід.

+D.Товста кишка.

E.Нирки.

1354.Лікар діагностував порушення іннервації органів верхнього поверху очеревинної порожнини у жінки, 60 років, які іннервуються з truncus vagalis anterior. Які органи порушені у жінки?

A.Селезінка, жовчний міхур.

B.Шлунок, селезінка.

C.Селезінка, печінка.

D.Підшлункова залоза, селезінка.

+E.Печінка, шлунок.

1355.У дитини розвинувся гнійний лімфаденіт піднижньощелепних вузлів. Лікар під час видалення гною виявив найбільше скупчення його біля а. facialis, від нервового сплетення якої відходить симпатичний корінець до парасимпатичного вузла. До якого парасимпатичного вузла іде симпатичний корінець від plexus а. facialis?

+A.Ganglion submandibulare.

B.Ganglion coeliacum.

C.Ganglion ciliare.

D.Ganglion oticum.

E.Ganglion pterygopalatinum.

1356.Лікар у жінки, 40 років, хворої на діабет виявив вегетативні порушення нутрощів. Встановлюючи діагноз, він орієнтується на те, що нутрощі іннервуються нутрощевими нервами, які обов'язково мають чутливі волокна і вегетативні волокна. Лікар вважає, що у жінки порушені нутрощеві нерви, які мають вегетативні парасимпатичні волокна. Які це нерви?

A.Nn. splanchnici majores.

+B.Nn. splanchnici pelvici.

C.Nn. splanchnici minores.

D.Nn. splanchnici lumbales.

E.Nn. splanchnici sacrales.

1357.Після перенесеної інфекційної хвороби у жінки розвинулась сухість у ротовій порожнині внаслідок порушення функції дрібних слинних залоз. Лікар запідозрив порушення нерва, що проходить з foramen lacerum у canalis pterygoideus і закінчується в ganglion pterygopalatinum. Як називається цей нерв?

A.Radix oculomotoria.

B.Chorda lympani.

C.N. petrosus minor.

+D.N. petrosus profundus.

E.N. petrosus major.

1358.Після перенесеної інфекційної хвороби у чоловіка, 40 років, розвинулось порушення функції дрібних слинних залоз. Лікар запідозрив порушення парасимпатичного корінця ganglion pterygopalatinum, який проходить до вузла з foramen lacerum через canalis pterygoideus. Як називається цей нерв?

A.N. petrosus profundus.

+B.N. petrosus major.

C.N. petrosus minor.

D.Radix oculomotoria.

E.Chorda tympani.

1359.Лікар виявив у жінки, ЗО років, камінь в піднижньощелепній залозі і встановив, що він утворився в результаті порушення вегетативних функцій парасимпатичного корінця ganglion submandibulare, який є відростками клітин nucleus salivatorius superior. Як називається цей корінець?

A.Radix oculomotoria.

B.N. petrosus major.

C.N. petrosus minor.

+D.Chorda tympani.

E.N. petrosus profundus.

1360. Після перенесеного лівостороннього паротиту у дитини порушилась слиновидільна функція привушної залози. Лікар запідозрив порушення ganglion oticum, який отримує парасимпатичний корінець від nucleus salivatorius inferior. Як називається цей корінець?

A.N. petrosus major.

+B.N. petrosus minor.

C.N. pelrosus profundus.

D.Chorda tympani.

E.Radix oculomotoria.

1361.Лікар виявив у жінки, ЗО років, камінь в під'язиковій залозі і встановив, що він утворився в результаті порушення вегетативних функцій парасимпатичного корінця ganglion sublinquale, який є гілкою п. facialis, яка проходить через барабанну порожнину. Як називається цей корінець?

A.N. petrosus major.

B.N. petrosus minor.

C.N. petrosus profundus.

+D.Chorda tympani.

E.Radix oculomotoria.

1362.Лікар встановив у хворого, 20 років, порушення функцій органа після вуличної травми. Складаючи схему лікування, він бере до уваги, що цей орган іннервується від plexus aorticus abdominalis і truncus vagalis anterior. Який орган порушений у хворого?

+A.Печінка.

B.Нирка.

C.Сліпа кишка.

D.Стравохід.

E.Підшлункова залоза.

1363.Лікар діагностує вегетативні нервові розлади органів малого таза у жінки, 52 років, хворої на діабет і пов'язує їх зі вегетативним нервовим сплетенням, що іннервує органи малого таза. Яке нервове сплетення іннервує органи малого таза?

A.Plexus aorticus abdominalis.

+B.Plexus hypogastricus inferior dexter et sinister.

C.Plexus coeliacus.

D.Plexus mesentericus superior.

E.Plexus femoralis dexter et sinister.

1364.Лікар у жінки, 32 років, виявив розлад функцій органа малого таза, який іннервується від сплетень: plexus mesentericus inferior, hypogastricus inferiores et sacrales. Який орган порушений у жінки?

+A.Пряма кишка.

B.Матка.

C.Маткова труба.

D.Яєчник.

E.Піхва.

1365.До лікаря звернувся хворий, ЗО років, зі скаргою на в'ялість шкіри шиї з правого боку. Лікар виявив після нейрофармакологічного дослідження порушення утворених передніми гілками шийних нервів С1-С4. Ці нерви отримують симпатичні волокна у складі гаті communicantes grisei від симпатичного вузла. Від якого симпатичного вузла йдуть ці гілки?

A.Верхнього грудного.

B.Нижнього шийного.

C.Середнього шийного.

D.Зірчатого.

+E.Верхнього шийного.

1366.Лікар у жінки, 40 років, хворої на діабет виявив порушення вегетативних функцій органів шлунково- кишкового тракту до рівня соїоп sigmoideum. Після нейрофармакологічного дослідження він виявив

порушення передвузлових парасимпатичних волокон, які ідуть у складі нервів. У складі яких нервів ідуть ці передвузлові парасимпатичні волокна?

A.Nn. splanchnici pelvici.

B.Nn. splanchnici lumbales.

+C.Nn. vagi.

D.Nn. splanchnici sacrales.

E.Nn. splanchnici majores.


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 2008 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.033 сек.)