АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ВОРІТНА ПЕЧІНКОВА ВЕНА. ВНУТРІШНЬОСИСТЕМНІ І МІЖСИСТЕМНІ ВЕНОЗНІ АНАСТОМОЗИ.

Прочитайте:
  1. Ворітна вена печінки, її будова і значення
  2. Підпечінкова жовтяниця
  3. ХРЕБТОВІ ВЕНОЗНІ СПЛЕТЕННЯ. ЛІМФАТИЧНІ СУДИНИ І ВУЗЛИ ОРГАНІВ І СТІНОК ГРУДНОЇ ПОРОЖНИНИ. ГРУДНА І ПРАВА ЛІМФАТИЧНІ ПРОТОКИ».

1296.Хворий страждає на цироз печінки. При цьому лікар виявив розширення підшкірних вен пупкової ділянки (симптом «голови медузи»). Контур яких вен виявив лікар на передній стінці живота?

A.V. subcostalis.

B.V. femoralis.

+C.Vv. epigastrica superior et inferior.

D.V. circumflexa ilium profunda.

E.V. intercostalis posterior.

1297.У новонародженої дитини незарощення v. umbilicalis, по якій кров потрапляє в тіло плода в печінку від плаценти. Між листками якої зв'язки печінки проходить незарощена м. umbilicalis?

+A.Lig. falciforme.

B.Lig. teres hepatis.

C.Lig. coronarium.

D.Lig. triangulare dextrum.

E.Lig. triangulare sinistrum.

 

1298.У хворого, 60-ти років, вище пупка виявлено передочеревинний жировик (lypoma praeperitonaealis), який рефлекторно викликає різкий біль у шлунку. Пухлина порушує відтік крові від шкіри пупкової ділянки в ворітну печінкову вену. По яким венам відбувається відтік крові від шкіри пупкової ділянки у ворітну печінкову вену?

A.Vv. lumbales ascendens.

B.Vv. phrenicae inferiores.

C.V. epigastrica superior.

D.Vv. lumbales.

+E.Vv. paraumbilicales.

1299.У хворого виявлена злоякісна пухлина висхідної ободової кишки, яка здавлює v. colica media (з системи м. portae hepatis). По якій вені може буди відновлений кровоток від ураженої ділянки кишки в систему V. cava inferior?

A.Vv. paraumbilicales.

B.Vv. phrenicae inferiores.

C.V. epigastrica inferior.

+D.Vv. lumbales dextri.

E.Vv. paraumbilicales.

1300.В клініку поступив хворий зі скаргами на біль у правій підребровій ділянці, блювоту з кров'ю. При дослідженні було встановлено збільшення печінки, розширення підшкірних вен передньої стінки живота. В якій судині утруднений кровоток?

A.Печінковій вені.

B.Черевній аорті.

+C.Ворітній печінковій вені.

D.Нижній порожнистій вені.

E.Верхній порожнистій вені.

1301.У чоловіка, 50 років, виявлена злоякісна пухлина середньої третини rectum. Середні прямокишкові вени стиснуті пухлиною, що порушує венозний відтік в систему V. cava inferior. По якій вені може бути відновлений кровоток від прямокишкового венозного сплетення у систему V. portae hepatis?

A.V. renalis.

B.V. mesenterica superior.

+C.V. mesenterica inferior.

D.V. iliaca interna.

E.V. pudenda interna.

1302.Під час оперативного втручання з приводу шлункової кровотечі хірург спостерігає розширення вен черевної частини стравоходу. Яка вена виносить кров з цієї частини стравохода до v. portae hepatis?

A.V. epigastrica superior.

B.V. epigastrica inferior.

C.V. lienalis.

+D.V. gastraca sinistra.

E.V. gastrica dextra.

1303.У хворого злоякісна пухлина низхідної ободової кишки, яка здавлює v. colica sinistra. З якою веною існує внутрішньосистемний анастомоз, по якому венозна кров буде відтікати в v. portae hepatis?

A.V. colica dextra.

B.Vv. lumbales.

C.V. iliocolica.

D.V. iliacainterna.

+E.V. colica media.

1304.У підлітка під час ДТП відбувся розрив селезінки. При видаленні органа, лікар перев'язує v. lienalis, яка є коренем ворітної печінкової вени. Які вени, крім V. lienalis утворюють v. portae hepatis?

A.V. renalis, v. mesenterica superior.

+B.V. mesenterica superior, v. mesenterica inferior.

C.V. mesenterica inferior, v. cava superior.

D.V. iliaca interna, v. mesenterica inferior.

E.Vv. lumbales, w. lumbales ascendens.

1305.У хворого, якого доставлено в клініку, чітко виражені розширені підшкірні вени у пупковій ділянці ("голова медузи"). Прохідність якої великої венозної судини, пов'язанної через vv. paraumbilicalis з пупковою ділянкою, порушена?

A.V. renalis.

B.V. mesenterica superior.

C.V. mesenterica inferior.

D.V. iliaca interna.

+E.V. portae hepatis.

1306.Під час оперативного втручання з приводу злоякісної пухлини стравоходу хірург спостерігає розширення вен в зв'язку зі стисненням v. gastraca sinistra і порушенням відтоку венозної крові в V. portae hepatis. Через яку вену може буди відновлений кровоток від ураженої ділянки у верхню порожнисту вену?

A.V. epigastrica superior.

B.V. epigastrica inferior.

C.V. lienalis.

+D.V. azygos.

E.V. gastrica dextra.


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 1436 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)