АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

На підприємствах у процесі виробництва утворюються особливо токсичні неутилізовані промислові відходи. Запропонуйте метод знешкоджування та утилізації.

Прочитайте:
  1. A. Предмет и методы отрасли
  2. Bystander-effect. Методы обнаружения. Биологическая роль.
  3. c) комбинированный метод
  4. C. Немедикаментозні методи
  5. Dot–ИФА. Метод точечного иммуноферментного анализа
  6. I. Методы симптоматической психотерапии
  7. II МЕТОДЫ, ПОДХОДЫ И ПРОЦЕДУРЫ ДИАГНОСТИКИ И ЛЕЧЕНИЯ
  8. II. МЕТОДЫ ОПЕРАЦИЙ И МЕТОДИКА ОБСЛЕДОВАНИЯ И ЛЕЧЕНИЯ В ХИРУРГИИ КИСТИ
  9. III. ВСПОМОГАТЕЛЬНЫЕ ИНСТРУМЕНТАЛЬНЫЕ И ЛАБОРАТОРНЫЕ МЕТОДЫ ИССЛЕДОВАНИЯ.
  10. IV. Методические указания студентам по подготовке к занятию

1. Термічна обробка.

2. Біотермічна переробка на удосконалених звалищах.

3. *Захоронення в котлованах полігонів у контейнерній тарі.

4. Захоронення в котлованах полігонів з ізоляцією дна і стінок ущільненим шаром глини.

5. Використання як сировини для повторної переробки.

 

135. У населеному пункті з розвинутою хімічною промисловістю атмосферне повітря забруднюється сполуками сірки та азоту. У приміщенні операційної лікарні, що розташована в центральній частині цього міста, якість повітря оцінювали за наступними показниками: вміст діоксиду вуглецю (в %), кількість кишкових паличок (в л), кількість кокових форм мікроорганізмів (у м³) та загальне мікробне обсіменіння повітря, вміст сполук сірки в повітрі (мг/м³), вміст окислів азоту в повітрі (мг/м³). Назвіть головний показник чистоти повітря в операційній.

1. *Загальне мікробне обсіменіння (мікробне число).

2. Кількість гемолітичних стрептококів в 1 м³ повітря.

3. Кількість золотистих стафілококів в 1 м³ повітря.

4. Кількість кокобактерій в 1 м³.

5. Вміст діоксиду вуглецю (СО2).

 

136. Атмосферне повітря міста забруднюється викидами різних промислових підприємств. У повітрі лікарняної палати, провітрювання якої здійснюється природним шляхом (4-разовим відкриванням кватирок протягом дня), протягом доби виявлені наступні концентрації діоксиду вуглецю: в ранковий період - 0,25 %; в обідній час - 0,15 %; у період надвечір'я - 0,2 %, перед відходом хворих до сну - 0,05 %, під час сну - 0,5 %. Вкажіть максимально допустимий вміст діоксиду вуглецю в повітрі палати, що свідчить про його відповідність гігієнічним вимогам.

1. 0,04%.

2. 0,01%.

3. 0,15%.

4. *0,1 %.

5. 0,20%.

 

137. Атмосферне повітря промислового регіону інтенсивно забруднюється викидами кількох промислових підприємств. Аналіз захворюваності населення цього регіону серед дітей віком до 15 років засвідчив зростання частоти випадків трахеїту, бронхіту, бронхіоліту, судомного кашлю з мокротинням, появою різкої слабкості, головного болю. Характерними є ураження печінки та нирок, пневмосклероз, неврастенічний синдром. Ця картина захворюваності імовірніше може бути зумовлена промисловими викидами в атмосферу сполук:

1. Діоксиду сірки.

2. *Кадмію.

3. Метилртуті.

4. Свинцю.

5. Миш’яку.

 

138. У населеному пункті, в якому переважають північні та північно-західні вітри (70 % днів упродовж року), а південні вітри майже відсутні, вибирається земельна ділянка під будівництво цементного комбінату ІІ класу шкідливості, який за проектною документацією забруднюватиме атмосферне повітря пилом. З якого боку по відношенню до населеного пункту найдоцільніше розташовувати промислове підприємство?

1. *Південно-східного.

2. Східного.

3. Західного.

4. Північно-західного.

5. Північного.

 

При лабораторному дослідженні в зразках атмосферного повітря населеного пункту виявлені підвищені концентрації фотооксидантів. Наслідком трансформації якої хімічної сполуки в атмосферному повітрі є фотооксиданти?

1. Сірки діоксиду.

2. Вуглецю діоксиду.

3. Чадного газу.

4. Сірководню.

5. *Азоту діоксиду.

 

140. У місті, що розташоване в долині (улоговині), протягом кількох сонячних днів вулиці були переповнені автомобілями. На другий день після встановлення сонячної безвітряної погоди в поліклініку почали звертатись мешканці міста зі скаргами на сильне подразнення кон'юнктиви очей, верхніх дихальних шляхів, що супроводжувались сльозотечею та кашлем. Причиною захворювання, що виникло у мешканців міст, найімовірнішим є підвищення вмісту у повітрі:

1. Діоксиду вуглецю.

2. Оксиду вуглецю.

3. *Фотооксидантів.

4. Оксидів азоту.

5. Озону.

 

141. На території житлового району міста, поблизу якого функціонує виробниче об'єднання "Хімволокно", атмосферне повітря інтенсивно забруднюється сполуками сірки (S02 і S03). Серед населення реєструється підвищений рівень загальної захворюваності. Вкажіть, який вплив на здоров'я населення здійснює забруднене сполуками сірки атмосферне повітря?

1. Гострий специфічний.

2. *Хронічний неспецифічний.

3. Гострий неспецифічний.

4. Хронічний специфічний.

5. Комбінований.

 


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 698 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)