АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Підготовчий період (базовий етап підготовки)

Прочитайте:
  1. B. У ІІ періоді пологів.
  2. А. Вагітність 40 тижнів, І період пологів, активна фаза
  3. А. Період розкриття.
  4. Акушерка ЖК проводить заняття з безпечного материнства та батьківства та інформує слухачів про періоди пологів. Перечисліть їх назви.
  5. В періоді загострення та принципи проти рецидивної терапії.
  6. В якому періоді вагітності вірус краснухи (червона висипка) має найбільшу пошкоджуючу дію
  7. Відбудовний період
  8. Вікова періодизація людини. Характеристика дошкільного та шкільного віку.
  9. Вікова періодизація розвитку м’язової системи людини.
  10. Вкажіть періоди перебігу перинатального ураження центральної нервової системи

У цей період продовжується прийом вітамінів, хоча доцільно зробити 8 -10-денну перерву в курсовому прийомі полівітамінних комплексів. Добре, якщо у спортсмена мається можливість почати приймати новий препарат. З індивідуальних вітамінів доцільне призначення кобамаміда і комплексу вітамінів групи В, що сприяє посиленню синтезу і запобіганню розпаду м'язових білків.
У підготовчому періоді рекомендується призначення деяких препаратів, що володіють антиоксидними властивостями - енцефабола; убіона; альфатокоферолу ацетату, гаммалону, ліпоєвої кислоти, сукцинату натрію. Прийом цих препаратів сприяє синтезу АТФ у мозку, стимулює процеси клітинного подиху, робить антигіпоксичну дію (що особливо корисно при проведенні підготовки в умовах середньогірря), підвищує емоційну стійкість і фізичну працездатність спортсменів.
Під час розвиваючих фізичних навантажень досить корисний прийом препаратів, що регулюють пластичний обмін, тобто стимулюють синтез білка в м'язових клітинах, які сприяють збільшенню м'язової маси. До цієї групи так званих анаболізуючих препаратів відносяться: екдистен, мілдронат, карнітіна хлорид і деякі інші.
Підготовчий етап тренувального циклу характеризується значними обсягами й інтенсивністю тренувальних навантажень. Саме тому прийом імуномодуляторів у цей період є необхідною умовою запобігання зриву імунної системи. Найбільш доступними і розповсюдженими в Україні є такі неспецифічні імуномодулятори, як мумійо, мед з пергою (стільниковий, причому бажано в старих темних стільниках), квітковий пилок. Найбільш важливою умовою їхнього застосування є їх прийом обов'язково натще (бажано ранком).
На підготовчому етапі підготовки спортсменів рекомендується призначення гематопротекторів, при наявності медичних показань доцільно застосовувати рібоксін (інозін), солкосерил (актовегін) (тобто препарати, які застосовуються для профілактики і лікування синдромів, відповідно, перенапруги печінки і перенапруги міокарду).
Спрямованість дієти в цей період - білково-вуглеводна. У їжі повинна бути присутнім достатня кількість повноцінного білку (м'ясо, риба, сир, бобові), вітамінів і мікроелементів. З білково-вуглеводних сумішей рекомендується “Мультикрафт” (70, 80, 85 або 90% змісту білку) по 50 - 70 г у день, “Штаркпротеін” (джерело незамінних амінокислот) по 6 - 8 капсул у день, білок “Бадьорість” по 10 - 12 таблеток у день і ін. (Докладно білкові й амінокислотні препарати описані в 2 розділі). Кількість білка, прийнятого додатково до того, що надходить з їжею не повинна перевищувати 40 - 50 г (у перерахуванні на чистий протеїн).


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 399 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)