АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Блок 4. Судини верхніх і нижніх кінцівок.

Прочитайте:
  1. Анатомія м’язів та фасцій верхніх та нижніх кінцівок
  2. Блок 1. Вступ до анатомії. Скелет людини: хребет, скелет грудної клітки, верхньої та нижньої кінцівок.
  3. Блок 3. Судини тулуба.
  4. Блок 6. М’язи і фасції верхньої та нижньої кінцівок.
  5. Блок 6. Нерви верхніх і нижніх кінцівок.
  6. Блок 7. Топографія (ділянки, борозни, канали, ямки, отвори, трикутники) спини, грудної клітки, живота, шиї, голови, верхньої та нижньої кінцівок.
  7. Будова верхніх дихальних шляхів.
  8. Величина артеріального тиску залежить від периферичного судинного опору. Вкажіть судини, в яких він найбільший.
  9. ВЕНИ ГОЛОВИ ТА ШИЇ. ГРУДНА ПРОТОКА. ПРАВА ЛІМФАТИЧНА ПРОТОКА. ЛІМФАТИЧНІ ВУЗЛИ І СУДИНИ ГОЛОВИ ТА ШИЇ.

1. Дуга аорти: топографія, перерахувати і описати гілки. Підключична артерія: хід, топографія, гілки, ділянки кровопостачання, анастомози; описати і продемонструвати на препаратах.

2. Пахвова артерія: початок, хід, топографія, гілки, ділянки кровопостачання, анастомози; описати і продемонструвати на препаратах.

3. Плечова артерія: початок, хід, топографія, поділ, гілки, ділянки кровопостачання, анастомози; описати і продемонструвати на препаратах.

4. Променева артерія: хід, топографія, гілки, ділянки кровопостачання, анастомози; описати і продемонстру­вати на препаратах.

5. Ліктьова артерія: хід, топографія, гілки, ділянки кровопостачання, анастомози; описати і продемонструвати на препаратах.

6. Ліктьова суглобова сітка: формування, топографія; описати і продемонстру­вати на препаратах.

7. Тильна і долонна зап’ясткові сітки: формування, топографія, гілки, ділянки кровопостачання; описати і продемонстру­вати на препаратах.

8. Артерії кисті: поверхнева і глибока долонні дуги: формування, топографія, гілки, ділянки кровопостачання; описати і продемонстру­вати на препаратах.

9. Вени верхньої кінцівки: класифікація. Поверхневі вени: формування, хід, топографія, притоки, місце впадіння. Поверхневі вени і венозні сітки кисті. Описати і продемонструвати на препаратах.

10. Вени верхньої кінцівки: класифікація. Глибокі вени, формування, хід, топографія, притоки, місце впадіння. Глибокі вени кисті, анастомози.

11. Пахвова, підключична та плечоголовна вени: формування, хід, топографія, притоки, місце впадіння. Описати і продемонструвати на препаратах.

12. Стегнова артерія: початок, хід, топографія, гілки, ділянки кровопостачання, анастомози. Описати і продемонструвати на препаратах.

13. Підколінна артерія: початок, хід, топографія, поділ, гілки, ділянки кровопостачання, анастомози. Описати і продемонстру­вати на препаратах.

14. Артеріальна суглобова сітка коліна: формування, топографія. Описати і продемонструвати на препаратах.

15. Передня і задня великогомілкові артерії: хід, топографія, гілки, ділянки кровопостачання, анастомози. Описати і продемонструвати на препаратах.

16. Артерії стопи: присередня і бічна артерії підошви, тильна артерія стопи: початок, хід топографія, гілки, ділянки кровопостачання, анастомози. Описати і продемонструвати на препаратах.

17. Артерії стопи: артеріальні дуги та сітки стопи, формування, топографія, гілки, ділянки кровопостачання

18. Вени нижньої кінцівки: класифікація. Поверхневі вени: формування, хід, топографія, притоки, місце впадіння. Поверхневі вени і венозні сітки стопи. Описати і продемонструвати на препаратах.

19. Вени нижньої кінцівки: класифікація. Глибокі вени: формування, хід, топографія, особливості розташування на стопі, гомілці і стегні. Описати і продемонструвати на препаратах.

20. Лімфатичні судини і вузли верхньої та нижньої кінцівок (перерахувати топографічні групи лімфатичних вузлів, вказати із яких ділянок вони збирають лімфу).

 


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 708 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)