АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Блок 6. М’язи і фасції верхньої та нижньої кінцівок.

Прочитайте:
  1. B. B. зовнішній поверхні гілки нижньої щелепи
  2. А. Білі м’язи
  3. Блок 1. Вступ до анатомії. Скелет людини: хребет, скелет грудної клітки, верхньої та нижньої кінцівок.
  4. Блок 4. З’єднання кісток вільної верхньої та нижньої кінцівок
  5. Блок 4. Судини верхніх і нижніх кінцівок.
  6. Блок 5. Загальна міологія (м’язова система). М’язи та фасції спини, грудної клітки, діафрагми, живота, шиї і голови.
  7. Блок 6. Нерви верхніх і нижніх кінцівок.
  8. Блок 7. Топографія (ділянки, борозни, канали, ямки, отвори, трикутники) спини, грудної клітки, живота, шиї, голови, верхньої та нижньої кінцівок.
  9. Вивих нижньої щелепи.

 

1. М’язи пояса верхньої кінцівки (грудного пояса): початок, прикріплення, функція; описати і продемонструвати на препараті. Найбільші синовіальні сумки, що лежать під м’язами грудного пояса.

2. М’язи плеча: класифікація. М’язи переднього та заднього відділів плеча: початок, прикріплення, функція; описати і продемонструвати на препараті.

3. М’язи передпліччя: класифікація. М’язи поверхневої та глибокої частин переднього відділу передпліччя: початок, прикріплення, функція; описати і продемонструвати на препараті.

4. М’язи передпліччя: класифікація М’язи поверхневого та глибокого шарів заднього відділу передпліччя, бічної частини передпліччя: початок, прикріплення, функція; описати і продемонструвати на препараті.

5. М’язи кисті: підвищення великого пальця (тенара), підвищення малого пальця (гіпотенара), середня група м’язів кисті: початок, прикріплення, функція; описати і продемонструвати на препараті.

6. Перерахувати м’язи, які приймають участь в згинанні, розгинанні, відведені до горизонтальної площини і вище неї, приведенні та ротації верхньої кінцівки у плечовому суглобі.

7. Перерахувати м’язи, які приймають участь в згинанні, розгинанні, супінації та пронації передпліччя.

8. Перерахувати м’язи, які приймають участь в згинанні, розгинанні, відведенні, приведенні, супінції та пронації кисті.

9. Фасції грудного пояса та верхньої кінцівки: дельтоподібна, пахвова, плечова, міжм’язові перегородки плеча, фасція передпліччя, тильна фасція кисті, долонний апоневроз, тримачі м’язів-розгиначів і м’язів-згиначів.

10. Волокнисті піхви пальців кисті та синовіальні піхви сухожилків долонної і тильної поверхонь кисті.

11. М’язи таза: класифікація. Передня група м’язів таза (внутрішні): клубово-поперековий, малий поперековий, грушоподібний, внутрішній затульний; початок, прикріплення, функція, описати і продемонструвати на препараті.

12. М’язи таза: класифікація. Задня група м’язів таза (зовнішні): сідничні, близнюкові, зовнішній затульний, квадратний м’яз стегна, м’яз-натягувач широкої фасції; початок, прикріплення, описати і продемонструвати на препараті.

13. М’язи стегна: класифікація. М’язи переднього та присереднього відділів стегна: початок, прикріплення, функція; описати і продемонструвати на препараті.

14. М’язи стегна: класифікація. М’язи заднього відділу стегна: початок, прикріплення, функція; описати і продемонструвати на препараті.

15. М’язи гомілки: класифікація. М’язи переднього, бічного та заднього відділів гомілки: початок, прикріплення, функція; описати і продемонструвати на препараті.

16. М’язи стопи: класифікація. Тильні та підошвові (присередня, бічна і середня групи) м’язи: початок, прикріплення, функція; описати і продемонструвати на препараті.

17. Перерахувати м’язи, які приймають участь в згинанні, розгинанні, відведенні, приведенні супінації та пронації нижньої кінцівки у кульшовому суглобі.

18. Перерахувати м’язи, які приймають участь в згинанні та розгинанні гомілки у колінному суглобі, згинанні, розгинанні, відведенні, приведенні, пронації і супінації стопи.

19. Фасції таза, стегна і задньої колінної ділянки: нутрощева та пристінкова фасції таза, попереково-клубова (клубова) та сіднична, фасція грушоподібного м’яза, широка фасція: поверхневий і глибокий листки, клубово-великогомілкове пасмо, присередня та бічна міжм’язові перегородки стегна. Підколінна фасція.

20. Фасції гомілки і стопи: передня та задня міжм’язові перегородки гомілки. Тримачі м’язів: згиначів, верхнього та нижнього м’язів-розгиначів, верхнього і нижнього малогомілкових. Тильна фасція стопи, підошвовий апоневроз. Піхви сухожилків нижньої кінцівки.

 


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 721 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)