АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Догляд за новонародженими після реанімації

Прочитайте:
  1. B. Після судово-медичної експертизи
  2. D. Це спосіб, при якому передню черевну стінку беруть двома руками в повздовжню складку, після чого просять роділлю потужитись
  3. Акушерка післяпологового відділення виявила у породіллі на 3 добу почервоніння в ділянці швів на промежині та гнійні виділення. Яка найбільш доцільна тактика в цьому випадку?
  4. Визначення догляд за хворими, основні обов’язки медсестри.
  5. Використовувати орально таблетовані токолітики для підтримуючої терапії після успішного лікування передчасних пологів не рекомендується
  6. Вимірювання температури тіла, догляд за пацієнтами з гарячкою.
  7. ВІДПОВІДІ на тести по ДОГЛЯДУ ЗА ХВОРИМИ
  8. Гігієнічний догляд і антропометрія у дітей.
  9. Деонтологія догляду. Роль молодшого медичного персоналу в психосоматичній підготовці хворого до операції. Організація дозвілля хворих.
  10. Дитяча медична сестра, навчає матір новонародженої дитини щодо догляду за

Немовля з пологової зали переносять у палату інтенсивної терапії. При необхідності вміщують у кювез, проводять окси­генотерапію (киснево-повітряну суміш підігрівають до 31-33° та зволожують). Кожні 3-4 год. змінюють положення тіла, 2-3 рази на добу проводять вібромасаж, інгаляційну терапію.

Перші доби життя новонародженого годують зцідженим материнським молоком спочатку через зонд, потім з пляшеч­ки. Частота годувань - через три години. До грудей матері ди­тину прикладають лише за умови повної стабілізації усіх по­казників життєдіяльності. Перші годування повинні бути нет­ривалими (2-3 хв.), оскільки акт смоктання є великим фізич­ним навантаженням для немовляти і може призвести до появи вторинної асфіксії.

Рання реабілітація новонароджених, що перенесли тяжку асфіксію, триває 5-7 діб. При розвитку ускладнень (аспіраційної пневмонії, гіпоксичної енцефалопатії), їх переводять для по­дальшого лікування у відділ патології новонароджених.

В період реабілітації при відсутності материнського моло­ка можна давати дитині «нутрілон», який близький до грудно­го молока не лише за кількісним та якісним складом, а й за характером засвоювання організмом дитини.

 

ПОЛОГИ ПРИ ТАЗОВИХ ПЕРЕДЛЕЖАННЯХ

Тазові передлежання зустрічаються у 3-4% роділь, проте у 8 разів частіше ускладнюють перебіг пологів. Перинатальна смертність у 4-5 раз переважає втрату дітей у пологах при го­ловному передлежанні Тому пологи при тазовому передлежан-ні розглядають як пограничні між нормальними і патологіч­ними

Тазові передлежання поділяють на сідничні і ніжні. Сідничні передлежання можуть бути чисто сідничними, чи неповними (ніжки плода розміщені вздовж тулуба, передлежать сідниці), і змішаними, чи повними (сідниці плода повернуті до входу в порожнину малого тазу разом з ніжками, які зігнуті в кульшо­вих і колінних суглобах). Ніжні передлежання є повними (пе­редлежать обидві ніжки) і неповними (передлежить одна ніж­ка, друга, зігнута в кульшовому суглобі, лежить вище) Різно­видність ніжних — колінне передлежання (рис. 53, 54, 55).

Причини, які призводять до тазових передлежань, наступ­ні: підвищена чи, навпаки, обмежена рухова активність плода (при багатоводді, маловодді, недоношеній чи багатоплідній ва­гітності, аномаліях розвитку матки); наявність перешкод до вставлення голівки у вхщ у малий таз (вузький таз, передле­жання плаценти, пухлина нижнього сегменту матки), знижен­ня тонусу матки і збудливості її рецепторного апарату.


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 339 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)