АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА. Кафедра психології та педагогіки

Прочитайте:
  1. I. ПОЯСНИТЕЛЬНАЯ ЗАПИСКА
  2. I. пояснювальна записка
  3. Пояснительная записка
  4. Пояснительная записка
  5. Пояснительная записка
  6. ПОЯСНИТЕЛЬНАЯ ЗАПИСКА
  7. Пояснительная записка
  8. ПОЯСНИТЕЛЬНАЯ ЗАПИСКА
  9. ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
  10. ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

УНІВЕРСИТЕТ СУЧАСНИХ ЗНАНЬ

 

 

Кафедра психології та педагогіки

 

НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА

дисципліни

 
 

 


для студентів напряму підготовки “Психологія”

Освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавр

(денна, заочна)

 

Київ 2010

Підготовлено кандидатом психологічних наук, доцентом кафедри психології та педагогіки Виноградовою Л.В., викладачем кафедри психології та педагогіки Невідомою Я.Г.

 

Затверджено на засіданні кафедри психології та педагогіки

Протокол № 4 від 24.11.2010.

 

 

Схвалено Вченою радою Університету сучасних знань

 

 

Виноградова Л.В., Невідома Я.Г. Навчальна програма дисципліни “Анатомія та еволюція нервової системи людини” (для бакалаврів). — К.: УСЗ, 2010 —14с.

 

Навчальна програма містить пояснювальну записку, тематичний план, зміст дисципліни “Анатомія та еволюція нервової системи людини”, плани семінарських занять, питання для самоконтролю, список літератури.

 

Університет сучасних знань УСЗ, 2010

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

Анатомія одна з фундаментальних біологічних дисциплін, традиційно складає базис медичної та біологічної освіти. Курс “Анатомія та еволюція нервової системи людини” передбачає вивчення лише одної системи організму людини. Але в системі психологічного знання цей розділ набуває непересічного значення, бо саме розуміння будови і розвитку нервової системи у філогенезі та онтогенезі дає можливість розуміння перебігу психічних процесів.

Підкреслимо, що анатомія нервової системи людини – єдина дисципліна, яка найбільш повно знайомить майбутнього психолога з будовою та розвитком нервової системи – матеріального носія психіки.

Методичні вказівки допоможуть студентам і слухачам вищих навчальних закладів опанувати знаннями теоретичних і практичних основ сучасної анатомічної науки, самостійно підготуватися до практичних і семінарських занять.

Методичні вказівки містять питання для самостійної роботи студентів. До кожної з тем додається список літератури.

Практичні завдання можуть використовуватися як на практичних заняттях, так і в ході самопідготовки студентів і слухачів, допоможуть розглянути предмет, структуру, функції і завдання даної науки.

Основна мета курсу – розкриття еволюційних закономірностей розвитку нервової системи у філогенезі та онтогенезі, ознайомлення студентів з особливостями будови нервової системи.

Завдання курсу: глибоке оволодіння студентами знаннями, які відображають розвиток, будову та зв’язок нервової системи з оточуючим середовищем.


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 450 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)