АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Наукова література

Прочитайте:
  1. VI. ЛІТЕРАТУРА
  2. VI. ЛІТЕРАТУРА
  3. VI. ЛІТЕРАТУРА
  4. VII. Література
  5. Додаткова література
  6. Додаткова література
  7. Додаткова література
  8. Додаткова література
  9. Додаткова література.
  10. Допоміжна література

Монографія – наукове видання, присвячене всебічному дослідженню окремої проблеми або теми. Цей вид наукової літератури вміщує грунтовну наукову інформацію, покажчик літератури з даної проблеми та довідковий матеріал.

Збірник наукових праць (статей) вміщує матеріали наукового характеру. Зазвичай збірник присвячується одній темі, проте на відміну від монографій, вона може розглядатися з різних, інколи протилежних точок зору.

Науковий журнал – періодичне видання, де вміщені статті, наукові матеріали, має постійну рубрикацію.

При вивченні історії української культури треба використовувати публікації з різних наукових журналів, зокрема “Київська старовина”, “Пам’ять сторіч”, “Народна творчість і етнографія” “Український історичний журнал”,

Довідково-інформаційна література

Цей вид видань представлений енциклопедіями, енциклопедичними і термінологічними словниками з історії, котрі є незамінними для отримання узагальненої інформації, роз’яснення значення тих, чи інших понять і термінів. Матеріал у таких виданнях представлений у вигляді окремих статей, що найчастіше розташовані за абеткою їхніх назв. Різниться довідково-інформаційна література ступенем повноти інформації.

Рекомендуємо використовувати наступні видання:

1. Греченко В. А., Чорний В. І. Історія світової та української культури: довідник для школярів та студентів. – К., 2009.

2. Греченко В. А., Чорний І. В. Світова та українська культура з тестовими завданнями // Режим доступу. – http://studentbooks.com.ua/content/view/225/46/1/0

Інформаційні ресурси з історії української культури

http://www.nbuv.gov.ua/ - бібліотека ім. В.Вернадського
http://lib-gw.univ.kiev.ua/ - бібліотека ім. Максимовича КНУ ім. Т.Шевченка
http://www.filosof.com.ua/ - Інститут філософії ім Г.Сковороди
http://www.inst-ukr.lviv.ua/ - Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича
http://www.gilan.uar.net/nasu/hiuass.html -Ін-т української археографiї та джерелознавства ім. М.С.Грушевського

http://www.uaa.iatp.org.ua/ – На порталі Першої української академії архітектури представлено текстовий та ілюстративний матеріал з історії архітектури України доби тоталітаризму.
http://litopys.org.ua – проект електронної бібліотеки давньої української літератури. Бібліотека є добіркою електронних книг і текстів.

http://www.lavra.kiev.ua – сторінка Свято-Успенської Києво-Печерської лаври інформує про історію лаври, паломництво, розклад богослужінь. Представлено фотоальбом.
http://www.trypillia.com – Сторінку присвячено трипільській культурі.

 


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 422 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)