АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

B. Кислота ацетилсаліцилова

Прочитайте:
  1. Аспирин (ацетилсалициловая кислота)
  2. Ацетилсалициловая кислота
  3. Дезоксирибонуклеиновая кислота
  4. Кислота ацетилсалициловая
  5. Кислота ацетилсалициловая (аспирин)
  6. Кислота ацетилсаліцилова
  7. Кислота хлороводнева розбавлена
  8. Отравление кислотами
  9. Параамииосалициловая кислота (ПАСК)

C. Індометацин

D. Морфіну гідрохлорид

E. Бутадіон

44. Хворому з неоперабельним раком легень, що супроводиться важко переносимими болями, лікар призначив болезаспокійливий засіб. На цьому тлі у хворої виникли явища непрохідності кишечника. Який з болезаспокійливих препаратів міг викликати описане ускладнення?

a. *Морфін

B. Промедол

C. Омнопон

D. Фентаніл

E. Анальгін

45. Для знеболення пологів хворій був призначений синтетичний болезаспокійливий препарат, що підвищує скоротливу активність міометрію і розслабляє шийку матки. Визначте препарат.

a. *Промедол

B. Омнопон

C. Морфін

D. Фентанін

E. Анальгін

46. Хворому з болями в поперековій області поставлений діагноз ниркова колька. Яка речовина з перерахованих придатна для її ліквідації?

a. *Промедол

B. Пірідостигмін

C. Прозерин

D. Пілокарпін

E. Празозин

47. Які з наведених показів потрібні для призначення кодеїну.

a. Сильний сухий кашель

b. Головний біль

c. Знеболення пологів

d. Нейролептанальгезія

e. Запальні захворювання

48. Лікар швидкої медичної допомоги діагностувала у постраждалого в результаті автомобільної катастрофи множинні переломи кісток обох нижніх кінцівок з розтрощуванням м'яких тканин, значну крововтрату. АТ 70\40 мм рт.ст., Р110 уд/ хв. Який препарат найбільш доцільно використовувати для обезболення в даному випадку?

a. пентазоцин*

B. морфін

C. промедол

D. анальгін

E. Фентаніл

49. Чоловік 40 років доставлений в лікарню з нападом печінкової кольки. Який засіб найбільш доцільно використовувати для ліквідації больового синдрому?

a. платифілін*

B. промедол

C. анальгін

D. пентазоцин

E. скополамін


50. В результаті падіння у дитини 5 років виник перелом в нижній третині плечової кістки справа. Який препарат найбільш доцільно використовувати для проведення обезболення в даному випадку?

a. промедол*

B. анальгін

C. діазепам

D. морфін

E. кодеїн

51. У породілі 35 років виразимий больовий синдром, пов'язаний з патологією 1-го періоду пологів. Який засіб найбільш доцільно застосувати для обезболення в даному випадку?

a. промедол*

B. морфін

C. анальгін

D. кодеїн

E. парацетамол

52. У чоловіка 79 років діагностовано неоперабельний бронхогенний рак з метастазами в хребет. Який препарат найбільш доцільно використовувати для полегшення стану хворого?

a. морфін*

B. анальгін

C. кодеїн

D. Фентаніл

E. налорфін

53. Хлопець 18 років поступив в реанімаційне відділення в несвідомому стані. При огляді: зіниці різко звужені, ціаноз шкірних покривів, в ліктьовому згині є свіжий слід від ін'єкцій, АТ 80/60 мм.рт.ст. Ps 60 уд/хв. Який з лікарських засобів є найвірогіднішою причиною отруєння?

a. опіати*

B. атропін


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 487 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)