АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Завдання 1. Дослідження короткочасної пам'яті. Визначення обсягу безпосереднього запам'ятовування.

Maтеріали та обладнання: заготовлені заздалегідь протокол для запису i 7 рядків цифр, які містять послідовно 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 цифр.

Досліджуваному дають інструкцію: "Слухай уважно. Вам дадуть кілька цифр, які треба запам'ятати. Запишіть у протоколі цифри, що ви їх запамятаєте, у такому ж порядку, як їх називали. За моєю командою – пишіть.

Досліджувач по одному разу голосно, чітко читає по черзі кожний рядок цифр, починаючи з короткого. Після прочитання кожного рядка через 2-3 сек за командою "пишітъ" досліджуваний записує у протоколі ті числа рядка, які він запам'ятав, у тому ж порядку, як їx називав досліджувач. Щоб одержати більш надійні дані дослід повторюють чотири рази, щоразу прочитуючи всі 7 рядов, незалежно від результатів досліджуваного по кожному ряду.

Звіряють результати кожної cepiї досліду з поданим матеріалом, позначають правильно написані рядки у кожній серії, залежність правильності відтворення cepiї. Оформляють протокол досліду. Визначають обсяг безпосереднього запам'ятовування. Роблять висновки.

Завдання 2. Дослідження переключення уваги за умов активного вибору інформації.

Maтеріали та обладнання: таблиця з чорними (від 1 до 25) i червоними (від 1 до 24) цифрами, що розташовані у випадковій комбінації, секундомер, указка.

Досліджуваний розшукує на таблиці число (у певному порядку, відповідно завданню), називає і торкається указкою. Спершу досліджуваний розшукує й називає (з дотиком до таблиці) чорні числа (1-ша серія) у зростаючому порядку (від 1 до 25), потім червоні (2-га серія) в убуваючому порядку (від 24 до 1). Потім досліджуваний розшукує i називає числа - одне чорне i oдне червоне, які в cумі складають 25 (наприклад 24 i 1, 23 i 2 i т.д.), також при цьому торкаючисъ указкою цифр на дошці (3-тя серія). Останню cepію він виконує двічі: 1) за умови відносної тиші i 2) на фоні факторів, що відвертають увагу (гучна розмова, запитання, з якими звертаються до нього та iн.).

Визначають i записують час, за який він назве i покаже вci числа 1-ї серії, потім 2-ї cepiї. Після цього він виконує завдання 3-ї cepiї в різних умовах; доліджувач визначає час виконання завдань за секундоміром.

Оформлюють протокол досліду, записують результати. Порівнюють час розшуку на початку, всередені та наприкінці виконання завдання однієї cepiї. Порівнюють час пошуку суми чисел без перешкод та при дії факторів, то відвертають yвагу. Порівнюють результати різних досліджуваних. Роблять висновки.

 

        222 224  
      88      
  11 220        
             
      99      
        115    
  55 Н11 j 22 Я22      

 


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 454 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)