АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

РОЗДІЛ 1. Анімація як неодмінна складова сучасного туризму

МІНІСТЕРСТВО КУЛЬТУРИ УКРАЇНИ

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВ

Факультет готельно - ресторанного та туристичного бізнесу

Кафедра міжнародного туризму

«ОРГАНІЗАЦІЯ ШОУ-АНІМАЦІЇ»

КУРСОВА РОБОТА З ДИСЦИПЛІНИ

«Організація анімаційної діяльності»

Студента (ки) II курсу

денної форми навчання

Групи Т-54

Деміняци Кристини

Володимирівної

Науковий керівник

к.культ.доц.Вишневська Г.Г.

 

КИЇВ-2016

ЗМІСТ

ВСТУП……………………………………………………………………….3

РОЗДІЛ 1.АНІМАЦІЯ ЯК НЕОДМІННА СКЛАДОВА СУЧАСНОГО ТУРИЗМУ…………………………………………………………………..5

1.1.Визначення анімації в туризмі…………………………………………5

1.2.Функції і види анімації…………………………………………………7

1.3.Структура менеджменту анімації в туристичному закладі………….9

РОЗДІЛ 2.АНІМАЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ В ШОУ-ПРОГРАМАХ…12

2.1.Театралізація в анімаційних сценічних шоу…………………………12

РОЗДІЛ 3.ШОУ-ФОРМА МАСОВОГО ВИДОВИЩА……………...17

З.1.Визначення та види шоу-програм…………………………………….17

3.2.Особливості сучасних шоу-програм………………………………….20

3.3.Розробка шоу-програми……………………………………………….23

ВИСНОВКИ………………………………………………………………40

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ……………………………...42

ДОДАТКИ…………………………………………………………………44

ВСТУП

Розвиток туризму відіграє важливу роль у вирішенні соціальних проблем держави. В багатьох країнах світу саме за рахунок туризму створюються нові робочі місця, підтримується високий рівень життя населення, створюються передумови для поліпшення платіжного балансу країни. Розвиток сфери туризму сприяє підвищенню рівня освіти, вдосконаленню системи медичного обслуговування населення, впровадженню нових засобів поширення інформації тощо. Туризм безпосередньо впливає на соціальне, культурне й економічне життя держави.У багатьох державах світу туризм розвивається як система, що дає всі можливості для ознайомлення з історією, культурою, звичаями, духовними і релігійними цінностями даної країни і її народу.Туризм – одна з найпопулярніших форм активного відпочинку планети. Туризм є одним із провідних підприємств і найдинамічніших галузей економіки.Сьогодні створення сталого розвитку туризму можливе лише за умови постійного підвищення якості надання послуг, здатних задовольнити потреби сучасного туриста у створенні його дозвілля. Високий рівень якості туристичноого продукту є необхідною передумовою у розвиток турбізнесу.

Нині у сфері туризму сформувалася новий напрям - туристична анімація, що стала специфічним продуктом і необхідним елементом туристичних програм.Останнім часом дедалі більше туристичних підприємств стали турбуватися про наданні анімаційних послуг. Як вже відомо, аніматорами називають фахівців із організації дозвілля на туристичних підприємствах, в санаторно-курортних та інших оздоровчих установах. Найчастіше, вимовивши слово "аніматор", відразу пояснюють: "затійник". Проте сучасне поняття анімації трохи ширше.

Актуальність дослідження полягає в стрімкому вдосконаленні анімаційної діяльності,у,сфері,туризму;розробці,розважальних,анімаційно-театралізованих та ігрових шоу-програм.

Отже, тураниматор – фахівець,який займається розробкою індивідуальних і колективних анімаційних програм.

Під метою анімаційної шоу-програми ми розуміємо об'єднаний загального задуму чи план проведення туристичних, фізкультурно-оздоровчих, культурно-масових, пізнавальних і аматорських занять,а також досягнення максимального рівня видовищності, привабливості у кінцевому результаті.Шоу-процес, який зводиться до створення такої психологічної аури серед туристичної аудиторії, емоційна пам'ять від якої залишається на все життя.

Крім поняття "анімаційна програма" часто використовується поняття "анімаційний захід", який є складовою частиною анімаційної шоу-програми. Наприклад, коли ми складаємо анімаційну програму на день, вона включає кілька анімаційних заходів: змагання, вечірню розважальну програму, гри на пляжі тощо.

Об’єктом дослідження є розробка анімаційних програм– особливий вид діяльності, тому підготовка висококваліфікованих специалистів-аниматорів є социально-значним завданням.Аниматор займається розробкою індивідуальних і колективних програм проведення дозвілля, орієнтує туристів в різноманітті його видів, організує їм повноцінний відпочинок, що є не тільки засобом звільнення від втоми, а й засобом нейтралізації негативних сторін в повсякденні. Професіонал аніматор повинен виробити у собі такі важливі якості: як компетентність, комунікабельність, організаторські здібності, уміння працювати зі людьми, висока культура спілкування, нестандартність мислення, ділова кмітливість, лідерство, фантазія.

РОЗДІЛ 1. Анімація як неодмінна складова сучасного туризму


Дата добавления: 2016-06-05 | Просмотры: 518 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)