АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Тема 5. Функції окремих структур ЦНС

Прочитайте:
  1. IV. Основні завдання та функції служби страхових експертів
  2. IV. Структурно-логічна схема теми
  3. IV. Структурно-логічна схема теми
  4. V. Характеристика розвитку фізіології як науки, відкриття. Роль окремих вчених у розвитку світової фізіології. Українська фізіологічна школа.
  5. VI. по структурно-функциональной организации.
  6. Автоматия сердца, природа ритмического возбуждения сердца, структура и функции проводящей системы. Градиент автоматии. Нарушения ритма работы сердца (блокады, эксрасистолия).
  7. Автономная нервная система, её структурно-функциональные особенности. Симпатический, парасимпатический, метасимпатический отделы.
  8. Анализ микроструктуры на электроннограммах
  9. Анатомической структуры мозга вероятнее всего привело к такому состоянию?
  10. Анатомічна будова та функції базальних гангліїв.

Спиний мозок – найбільш стародавня структура НС. Довгастий мозок, його регулююча роль захисних рефлексів, сприйняття положення тіла і голови у просторі, дихальні рефлекси, а також регуляції кровообігу і травлення.Мозочок і його координаційна функція при формуванні довільних. рухів. Середній мозок, його регулююча роль у формуванні чіткого бачення, орієнтовних рефлексів, cтану функціонального напруження. Проміжний мозок – як головний регулятор сприйняття аферентної інформації від аналізаторних структур, а також цілого комплексу енергетичних, гуморальних і інших важливих для організму життєвих функцій. Ретикулярна формація – головний регулятор усіх структур головного.мозку. Лімбічна система і емоції. Кора великих півкуль головного мозку – головний орган вищої нервової діяльності. Функціональна значимість окремих зон кори великих півкуль.

Література:[2,10,14,20].

Тема 6. Соматична і вегетативна нервові системи

Соматична і вегетативна нервові системи. Антагонізм діяльності симпатичного і парасимпатичного відділів вегетативної НС. Значення вегетативної нервової систем для регуляції життєвих процесів в організмі. Перебудова регулюючого впливу нервових центрів вегетативної нервової системи при дії на організм стрес-факторів.

Література:[6,7,9,11,14,21].

Змістовий модуль 3. Фізіологія аналізаторних систем і довільних рухів

 

Тема 7. Функціональна спільність окремих аналізаторів

Загальні механізми кодування сигналів. Структурна і функціональна спільність аналізаторних систем, багатошаровість і багатоканальність аналізаторів. Взаємодія сприйняття інформації аналізаторними системами. Кодування сигналів, їх передача і розшифрування в різних структурах головного мозку. Адаптація рецепторів. Закономірності відчуттів сприйняття сили подразнення Взаємозв'язок сприйняття інформації різними сенсорними системами.

Функціональні особливості окремих аналізаторних систем.

Література:[1,3,6,15,18,20].

 

Тема 8. Організація довільних рухів

Загальні принципи організації довільних рухів: соматичний і вегетативний компоненти. Структура формування довільних рухів. Багаторівнева система організації рухових дій, сенсорна корекція рухів, її особливості в умовах обмеження часу.. Рухова навичка як ланцюговий умовний рефлекс. Постава і її особливості у процесі прискорення і гальмування тіла. Особливості статичних і статодинамічних рефлексів.

Література:[2,8,12,14,16].

 

Змістовий модуль 4. Умовно-рефлекторна діяльність


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 669 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)