АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Подлежит ли удовлетворению требование работника? Каким правовым актом должна руководствоваться КТС при вынесении решения по возникшему вопросу?

 

 

Вариант№11

Зачет

1.Понятия и виды времени отдыха.

2.Особенности трудовой деятельности несовершенолетних

Практическая часть

1.Визначте чи має право роботодавець звільняти робітника за власною ініціативою у зазначених ситуаціях?

1. у результаті реорганізації підприємства

2. у результаті відсутності на робочому місті без поважної причини по дві години у понеділок та вівторок

3. через крадіжку електродвигуна із майстерні (є вирок суду)

4. через те, що касир залишив після роботи незамкнений сейф. Із якого не чого не пропало

5. перед початком другої зміни робітники Прохорова, Данилов, Білоус випили по 200 грамів вина за народження сина у Білоуса.

6. продавець Смакова перебувала у лікарні 3 місяця і 20 днів, вийшла на роботу на 1 тиждень і знову лягла у лікарню на 1 місяць

2.В связи с реконструкцией города производственные помещения фабрики подлежали сносу. Взамен фабрика получила другое помещение в поселке, находящемся в 15 км от города. Между городом и поселком имеется регулярное железнодорожное и автобусное сообщение. После перевода фабрики в другую местность часть работников отказалась от продолжения работы.

1. Дайте определение перевода на другую работу и его отличие от перемещения.

2. Каков порядок перевода работников на работу в другую местность?

3. Вправе ли администрация обязать работников перейти на работу в другую местность при переводе из одного населенного пункта в другой предприятия, с которым они состоят в трудовых отношениях?

4. Как должна поступить администрация с работниками, отказавшимися от продолжения работы на фабрике после ее перевода из города в поселок?

5. Какие компенсации в этом случае должны быть выплачены работниками при увольнении?

Вариант№12

Зачет

1.Основания и виды перевода на другую работу

2.Порядок ведения трудовых книжек.

 

Практическая часть

 

1.Тетяна працює касиром на заводі. Вранці, коли вона збиралася на роботу, до неї без попередження приїхала подруга з іншого міста. Тетяна вирішила до обіду залишитись вдома і на завод прийшла замість восьмої ранку о десятій. Подруга залишилась вдома і з роботи Тетяна пішла на три години раніше. Наступного дня Тетяну було звільнено за прогул. Тетяна говорить, що це не прогул, адже вона в цей день працювала, але дещо запізнилася і трішечки раніше пішла з роботи. Хто краще вивчив курс „Основи правознавства” – директор чи Тетяна? Відповідь аргументуйте.

 

2.Поссорившись с одним из своих коллег по работе, Шатров подал заявление об увольнении по собственному желанию.

На другой день был издан приказ об увольнении Шатрова «по соглашению сторон».

Когда Шатров узнал об этом, он потребовал свое заявление обратно.

Администрация возражала, т.к. увольнение уже произведено, по ее мнению, законно.

1. Каковы общие основания прекращения трудового договора?

2. Каковы правила увольнения по собственному желанию?

3. Должна ли администрация восстановить Шатрова на работе?

4. Полагается ли компенсация при восстановлении работников на работе и в каком размере?

 

 

Вариант№13

Зачет

1.Порядок прекращения трудового договора по инициативе работника

2.Порядок ведения трудових книжек

 

Практическая часть

 

1.Маргариту Петрівну вже давно не влаштовувало, як вона виглядає і тому одразу після новорічних свят вона вирішила зробити пластичну операцію. Краса вимагає жертв – жінці довелось декілька місяців провести в лікарні, а після виписки тривалий час перебувати вдома на лікарняному. Вийшла на роботу Маргарита Петрівна на передодні Дня Конституції і несподівано одержала „святковий подарунок” – наказ про звільнення. Маргарита Петрівна має намір оскаржити дії адміністрації, бо вважає їх такими, що суперечать Конституції України. Що ви думаєте з цього приводу?

 

2.Петрова (17лет) была принята на работу лаборантом с месячным испытательным сроком. Через 10 дней ее уволили как не выдержавшую испытание без согласования с профсоюзным комитетом. Петрова обратилась в суд с иском о восстановлении на работе.

С какой целью применяется испытание при приеме на работу, и для кого его нельзя установить?

Законно ли увольнение Петровой, и как будет решен спор?

 

 

Вариант№14

Зачет

1.Порядок прекращения трудового договору по инициативе собственника.

2.Материальная ответственность работников и ее виды

Практическая часть

 

1.20-річна Наталка працює у перукарні і в третє намагається вступити на стаціонарне навчання до вузу. Нарешті їй пощастило: 28 серпня вона одержала повідомлення про зарахування до вузу і виклик з’явитися на заняття 1 вересня. Директор перукарні, прочитавши заяву Наталки, сказав, що згідно закону попередження про звільнення робиться за два тижні і тому від дня подання заяви вона мусить відпрацювати два тижні, а директор за цей час знайде їй кваліфіковану заміну. Хто з них припустив помилку? Чи є законні шанси у Наталки отримати 1 вересня студентський квиток?

2.Директор автоколони повідомив водієві Косяку, що, у зв’язку з одночасною тривалою хворобою автослюсарів колони, його переводять на посаду автослюсаря терміном на два місяці із зменшенням заробітної плати на 25 гривень. Чи є дії директора правомірними?

 

Вариант№15

Зачет

1. Контракт как особенная форма трудового договора

2. Испытание при приёме на работу

 

Практическая часть

 

1.Інженер заводу Ященко 4 вересня подала директору заводу заяву про звільнення за власним бажанням. Через 5 днів вона заявила, що вирішила залишитись на роботі і вимагала повернути їй заяву. В її проханні було відмовлено, тому що наказ про звільнення вже був підписаний директором, а на її місце приймався працівник з іншого підприємства за переведенням у зв'язку з погодженням між керівниками.


Дата добавления: 2016-06-06 | Просмотры: 1202 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)