АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Профілактичний принцип терапії - головний в умовах промислової технології, концентрації та спеціалізації тваринництва.

Прочитайте:
  1. A.Головний біль постійний, що з’явився після травми.
  2. E) Паули принципі
  3. E. - у правий головний бронх.
  4. I . Принципы организации первичной реанимационной помощи новорожденным
  5. I. Общие принципы лечения воспалительных заболеваний пародонта
  6. I. ОСНОВНЫЕ ПРИНЦИПЫ ЛЕЧЕНИЯ БОЛЬНЫХ СИФИЛИСОМ
  7. III. Борьба за Облигаторный принцип в Германии
  8. III.3.2. Принципы закаливания
  9. А 3.4.3. Диференційований підхід до терапії пацієнтів з ускладненим ГК
  10. А) Основные принципы

На відміну від лікувальної роботи на дрібних фермах і в індивідуальному секторі тут поряд з індивідуальним лікуванням все більшого значення набуває групова терапія.

Групова терапія. Проводять її частіше стосовно певної технологічної групи тварин, у конкретному цеху, при виявленні прихованих форм хвороби, наприклад, терапія великої рогатої худоби при Кетоз, остеодистрофії, білкової та вуглеводної недостатності, при шлунково-кишкових гострих розладах у телят, масових респіраторних захворюваннях (наприклад, аерозолетерапія); терапія свиней - при гіповітамінозах, виразковій хворобі шлунка; терапія овець при кетозі, безоарної хвороби.

Для групової профілактичної терапії використовують, як правило, кошти в препарати, що випускаються промисловістю або на місцях: дієтичні корми, премікси, добавки з вітамінів і мікроелементів, крейда, кісткове борошно, вітамінні препарати та ін.

З цією метою застосовують і фізіотерапевтичні методи:

ультрафіолетове опромінення,

обігрів тварин,

купання,

моціон,

дозовані руху.

Групова терапія, крім нормалізації функцій і відновлення здоров'я, переслідує також мета попереджати виникнення супутніх чи нових хвороб. Наприклад, у корів при Кетоз - патологію печінки, у свиней в період дорощування - гіповітаміноз, виразкову хворобу шлунка.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 609 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)