АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ЗАСОБИ ТЕРАПІЇ

Прочитайте:
  1. А 3.4.3. Диференційований підхід до терапії пацієнтів з ускладненим ГК
  2. А. 4.5. Всебічні цілі терапії, які треба досягти при лікуванні цукрового діабету 2 типу.
  3. А.4.7. Застереження та зауваження при фармакотерапії
  4. Адсорбуючі засоби
  5. Алгоритм базисної терапії ХОБ
  6. Аналептичні засоби, що діють переважно на спиний мозок,адаптогени.
  7. Анестезуючі засоби
  8. Антигіпертензивні засоби
  9. АНТИСЕПТИЧНІ ЗАСОБИ (протимікробні)
  10. Б. Газоподібні наркотичні засоби.

 

У практичній роботі ветеринарний лікар постійно використовує різні засоби:

 

механічні,

фізичні,

хімічні,

біологічні.

 

До механічних і фізичних відносяться численні природні (природні), а також фізіотерапевтичні спеціальні: прогулянки, дозовані рухи, масаж, розминання органів, холод і тепло, ультрафіолетове опромінення, гальванізація, електрофорез, індуктотермія, ультрависокочастотна терапія.

 

Сюди ж входять нетрадиційні види терапії (наприклад, голковколювання, припікання, електропунктура, вплив променями лазера, магнітним полем).

 

До засобів хімічного і біологічного впливу відносяться численні засоби, що готуються на місці або в аптеці, а також випускаються фармацевтичною та мікробіологічної промисловістю лікарські препарати.

 

Для лікування людей і тварин використовують більше 100 тис. Ліків, в нашій країні - понад 3 тис. Арсенал їх безперервно поповнюється. На зміну застарілим в практику входять нові, досконаліші, нешкідливі і дешеві, а головне - володіють високою економічною та лікувальної ефективністю.

З розвитком біологічних наук, фармакології та біотехнології все більшого значення і поширення набувають біологічно активні лікарські форми рослинного і тваринного походження: препарати, отримані на основі мікробіологічного синтезу, вітаміни, рослинні, ферментні та гормональні засоби, полі - і гамма-глобуліни, простагландини, інтерферони та ін.

Такий поділ засобів терапії, засноване на переважному шляхи впливу на організм, умовно і прийнято, щоб полегшити ветеринарного лікаря орієнтування в великій їх кількості, своєчасно обрати більш доцільні в конкретних умовах.

Ветеринарний фахівець, користуючись засобами терапії, повинен постійно пам'ятати, що кожен препарат, крім лікувальної дії, як правило, володіє і побічним, часто несприятливим; це багато в чому залежить від дозування та форми застосування.

У зв'язку з цим кожне нове лікарський засіб перш, ніж увійти в широку практику, проходить лабораторні випробування і виробничу перевірку спочатку на невеликих групах тварин, а потім в масштабі району або області.

Тільки після цього препарат, схвалений фармакологічним радою та затверджений Головним управлінням ветеринарії, дозволяється застосовувати відповідно до настановою або методичним зазначенням.

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 441 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)