АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Дослідження серцево – судинної системи проводять в такій послідовності

Прочитайте:
  1. A.слідкувати за станом серцево-судинної системи (частотою пульсу та рівнем артеріального тиску)
  2. E Аномалії розвитку нервової системи
  3. III етап. Дослідження причин труднощів адаптації в дітей «контрольної групи»
  4. Real-time PCR (ПРЛ у реальному часі) та її застосування у вірусологічних дослідженнях.
  5. VІІ. ОБ’ЄКТИВНЕ ОБСТЕЖЕННЯ СЕРЦЕВО-СУДИННОЇ СИСТЕМИ
  6. А) Загальне об’єктивне дослідження.
  7. А) Характеристика методів візуалізації сечової системи, показання до застосування, їх можливості та обмеження.
  8. А. Дослідження учнів
  9. А. Рентгенівські методи дослідження.
  10. Аглютиногени і аглютиніни системи АВ0.

1. огляд і пальпація грудної клітки в ділянці серця, досліджуючи серцевий поштовх;

2. перкусія ділянки серця для визначення перкусійних меж;

3. аускультація ділянки серця.

При дослідженні серцево – судинної системи застосовують всі основні загальні методи клінічного дослідження.

Зміст і послідовність виконання:

1. Дослідити тварину хвору на травматичний перикардит.

2. Дослідити тварину хвору на міокардит.

3. Дослідити тварину хвору на міокардоз.

4. Дослідити тварину хвору на ендокардит.

1. Травматичний перикардит – гнійно – гнильне запалення перикарду внаслідок травмування його стороннім тілом, яке проникає ззовні або збоку стравоходу у (собак і коней) чи сітки (у рогатої худоби).

Симптоми: пригнічення, зниження апетиту, продуктивності, розставлені грудні кінцівки з розведеними ліктьовими суглобами, витягнута шия і опущена голова, наповнення і напруження яремних вен, набряк міжщелепового простору і підгрудка, збільшення і болісність ділянки серцевого притуплення.

Аускультацією серця встановлюють тахікардію, слабкі і глухі тони серця, шуми плескоту. Різке підвищення венозного кров’яного тиску. Температура тіла підвищена.

Профілактика: основним методом у боротьбі з травматичним перикардитом врх є профілактика травматичного ретикуліту і ретикулоперитоніту, яка полягає у попередженні потрапляння гострих металевих предметів в сітку. З діагностичною, терапевтичною і профілактичною метою застосовують універсальний магнітний зонд Телятникова і магнітне кільце, яке вводять в сітку. Організують повноцінну мінерально – вітамінну годівлю тварин.

2. Гострий міокардит – запалення міокарду в якому переважають процеси ексудації і набухання волокон міокарда, пізніше – процеси альтерації і проліфераціі.

Симптоми: виражене пригнічення, різке зниження або відсутність апетиту, продуктивності, працездатності, болісність серцевої ділянки, підсилений і дифузний, часто стукаючий серцевий поштовх, задишка, ціаноз, застійні набряки. Температура тіла підвищена. Проба на збудливість серця різко позитивна.

Лікування повний спокій, холод на серцеву ділянку, в тяжких випадках – інгаляції або підшкірне введення кисню. На початку хвороби протиалегрічні засоби – натрію саліцилат, амідопірин, кальцію хлорид). Внутрішньовенно вводять 30 –40 % розчин глюкози; протимікробні засоби (сульфаніламіди, антибіотики) кофеїн, камфору, коразол, кордіамін. При лікуванні високоякісних тварин призначають кокарбоксилазу, інтеркордин. Призначають дієтичну годівлю.

Профілактика: своєчасне лікування основної хвороби із застосуванням протиалергічних засобів.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 593 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)