АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Охарактеризуйте мімічні м’язи

Прочитайте:
  1. а. По предложенным ацидограммам (см. Приложение 1; 2) охарактеризуйте патологические типы желудочной секреции.
  2. Б 8 Охарактеризуйте скелет голови Назвіть кістки мозкового та лицевого черепа
  3. Б15 Охарактеризуйте будову ,положення матки
  4. Дайте определение понятию «антитела». Укажите классификацию иммуноглобулинов. Охарактеризуйте свойства антител. Опишите процесс антителообразования.
  5. Дайте определение понятию «дыхание микроорганизмов». Перечислите типы дыхания. Охарактеризуйте основные типы биологического окисления. Опишите рост и размножение микроорганизмов.
  6. Дайте определение понятию «фагоцитоз». Перечислите стадии фагоцитоза. Охарактеризуйте завершенный и незавершенный фагоцитоз. Опишите фазы фагоцитарного процесса.
  7. Жувальні м’язи
  8. Жувальні м’язи.
  9. Лекція 7. М’ЯЗИ КІНЦІВОК
  10. Мал. 100. Жувальні м’язи, вигляд справа.

Мімічні м'язи розташовані переважно в області обличчя і разом з жувальними відносяться до групі м'язів голови. У багатьох випадках мімічні і жувальні м'язи функціонують спільно: при ковтанні, жуванні, позіханні і, головне, членороздільної мови. Але основне призначення мімічних м'язів відображено в назві - це формування міміки. Розташовуючись безпосередньо під шкірою, мімічні м'язи при своєму скороченні зрушують шкіру, що призводить до утворення на ній різноманітних складок і зморшок, що додають обличчю те чи інше вираження. При складних відчуттях (Емоціях), таких як радість, сором, біль, горе, від кори головного мозку по особовим нерву до мімічних м'язів направляються нервові імпульси. Численні комбінації скорочень цих м'язів визначають багатюще різноманітність міміки. Саме на прикладі мімічних м'язів ясно видно тісний зв'язок нервової системи зі скелетної мускулатурою. Тонка будова, велика рухливість, а також близькість до найважливіших органам почуттів були тією основою, на якій виникла і розвинулася роль мімічних м'язів як виразників психічних переживань людини. Мімічні м'язи являють собою тонкі м'язові пучки, які одним кінцем прикріплюються до кісток черепа, а іншим вплітаються в шкіру. Тому скорочення їх викликає зсув ділянок шкіри і визначає міміку обличчя. При розслабленні мімічних м'язів шкіра в силу своєї пружності повертається до вихідного стану. В'янення шкіри, підвищена сухість призводять до зниження її пружних властивостей і утворення зморшок. Розташовуючись групами навколо природних отворів особи - очниць, рота, носа, - мімічні м'язи беруть участь у замиканні або розширенні цих отворів і забезпечують рухливість щік, губ і ніздрів. М'язові пучки мають кругове або радіальний напрямок. Кругові м'язи є замикачами отворів, радіальні - розширниками.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 546 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)