АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Охарактеризуйте м’язи плеча.

Прочитайте:
  1. а. По предложенным ацидограммам (см. Приложение 1; 2) охарактеризуйте патологические типы желудочной секреции.
  2. Б 8 Охарактеризуйте скелет голови Назвіть кістки мозкового та лицевого черепа
  3. Б15 Охарактеризуйте будову ,положення матки
  4. Дайте определение понятию «антитела». Укажите классификацию иммуноглобулинов. Охарактеризуйте свойства антител. Опишите процесс антителообразования.
  5. Дайте определение понятию «дыхание микроорганизмов». Перечислите типы дыхания. Охарактеризуйте основные типы биологического окисления. Опишите рост и размножение микроорганизмов.
  6. Дайте определение понятию «фагоцитоз». Перечислите стадии фагоцитоза. Охарактеризуйте завершенный и незавершенный фагоцитоз. Опишите фазы фагоцитарного процесса.
  7. Жувальні м’язи
  8. Жувальні м’язи.
  9. Лекція 7. М’ЯЗИ КІНЦІВОК
  10. Мал. 100. Жувальні м’язи, вигляд справа.

М'язи плечового поясу зумовлюють рухи верхньої кінцівки в плечовому суглобі. Найбільш розвинений дельтоподібний м'яз, що підіймає руку до горизонтального положення. Найбільш вираженими м'язами плеча є двоголовий і триголовий. Перший, розміщуючись на передній поверхні плечової кістки, під час скорочення згинає руку в плечовому й ліктьовому суглобах. Він прикріплений Двома верхніми сухожилками до лопатки, а нижнім — до передпліччя. Триголовий, розміщуючись на задній поверхні плечової кістки, є антагоністом двоголового і розгинає обидва суглоби. Від його верхнього кінця відходять сухожилки, один з яких прикріплюється до лопатки, а два інших — До задньої поверхні плечової кістки. Сухожилок нижнього кінця триголового м'яза проходить по задній поверхні ліктьового суглоба і прикріплюється до ліктьової кістки. М'язами плеча є також двоголовий (згинає руку) і триголовий (розгинає руку).

 

28.Охарактеризуйте м’язи передпліччя та кисті.

Передні м'язи передпліччя — згиначі. Всі передні м'язи передпліччя починаються від медіального надвироста плечової кістки, проходять вздовж променевої і ліктьової кісток. Прикріплюються до кісток кисті. Це згиначі кисті. Перший шар м'язів: Ліктьовий згинач зап'ястя — прикріплюється до горохоподібної кісточки.Поверхневий згинач пальців. Має плечову і променеву головки. Плечова головка починається від медіального надвироста плечової кістки, а променева від променевої кістки. Обидві головки переходять у два міцні сухожилки, які діляться на 4-й і прикріплюються до серединних фаланг 2-5 пальців.Довгий долонний м'яз. Має коротке черевце і довгий сухожилок, який переходить у долонний апоневроз. М'яз непостійний, є у 85% людей.Променевий згинач кисті — прикріплюється до 1-2 п'ясткових кісток.Круглий пронатор — прикріплюється до верхньої одної третьої променевої кістки. Другий шар м'язів: Глибокий згинач пальців. Лежить під поверхневим. Прикріплюється до нігтьових фаланг 2-5 пальців.Довгий згинача великого пальця — прикріплюється до нігтьової фаланги великого пальця. Має одноперисту будову, сильний, що збільшує хватальну функцію кисті. Третій шар м'язів: Квадратний пронатор. Лежить найглибше, в нижній частині передпліччя. Починається від передньої поверхні ліктьової кістки і прикріплюється до передньої та бічної поверхонь променевої кістки у проксимальній третині передпліччя. Задні м'язи передпліччя — розгиначі: Всі м'язи задньої поверхні передпліччя (за винятком глибоких) починаються від латерального надвироста плечової кістки. Це все — розгиначі кисті.

Ліктьовий розгинач зап'ястя — прикріплюється до 5-ї п'ясткової кістки.Розгинач малого пальця. Прикріплюється до основної фаланги малого пальця.Розгинач пальців. Прикріплюється до нігтьових фалангів 2-5 пальців.Довгий і короткий променеві розгиначі зап'ястя. Прикріплюються до другої і третьої п'ясткових кісток, 2-й шар м'язів (див. барельєф)Супінатор. Лежить у верхній частині передпліччя, прикріплюється до верхньої частини променевої кістки.У нижній частині передпліччя лежать м'язи, які починаються від обох кісток передпліччя. Це такі: Довгий відвідний м'яз великого пальця. Прикріплюється до першої п'ясткової кістки.Короткий і довгий розгиначі великого пальця. Прикріплюються до основної і нігтьової фаланги великого пальця.Розгинач вказівного пальця. Прикріплюється до основної фаланги вказівного пальця.Плечово-променевий м'яз. Починається від плечової кістки вище латерального надвироста і прикріплюється до променевої кістки вище шилоподібного відростка. У нього розрізняють дві частини: передню і задню. Функція: весь м'яз згинає передпліччя, передня частина пронує передпліччя, а задня — супінує.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 569 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)