АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Будова передніх і задніх корінців спинного мозку

Прочитайте:
  1. D. У нижніх горбиках покрівлі середнього мозку
  2. E. - Бічний ріг сірої речовини спинного мозку на рівні СVIII – ThI.
  3. E. - Зарощення водопроводу головного мозку.
  4. E. - Кутова закрутка тім’яної частки великого мозку.
  5. I. У нижніх горбиках покрівлі середнього мозку
  6. N. У нижніх горбиках покрівлі середнього мозку
  7. VII. БОЕВЫЕ ПОВРЕЖДЕНИЯ ПОЗВОНОЧНИКА И СПИННОГО МОЗГА
  8. Анатомічна будова зубів різцевої групи верхньої і нижньої щелепи.
  9. Анатомічна будова кістки
  10. Анатомія головного мозку

Корінці спинного мозку людини з хребетного каналу виходять через міжхребцеві отвори своїх хребців, прямуючи зверху вниз на більш-менш значну відстань. Особливо великий шлях вони проробляють в нижньому відділі хребетного капала, утворюючи кінський хвіст (поперекові, крижові і куприкові корінці).

Передні корінці спинномозкового нерва складаються з аксонів рухових клітин, тіла яких містяться у передніх рогах спинного мозку. Ці аксони йдуть до скелетних м'язів, викликаючи їх скорочення.

Задні корінці спинномозкового нерва товщі за передні, в кожному з них є спинномозковий вузол. У цих вузлах лежать чутливі нейрони з двома відростками (аксонами і дендритами). Дендрити ідуть до шкіри, утворюючи в ній чутливі закінчення, аксони ж у складі задніх корінців входять у спинний мозок.

Передні і задні корінці впритул підходять один до одного, утворюючи спинномозковий нерв. Відрізок спинного мозку з двома парами корінців називається сегментом спинного мозку. Всього від спинного мозку відходить 31 пара передніх (рухових, що закінчуються в м'язах) і 31 пара чутливих (що йдуть від спинномозкових вузлів) корінців. Розрізняють вісім шийних, дванадцять грудних, п'ять поперекових, п'ять крижових сегментів і один куприковий. Спинний мозок закінчується на рівні I - II поперекового хребця, тому рівень розташування сегментів спинного мозку не відповідає однойменним хребцям.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 582 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)