АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

На фантомі. Матеріальне забезпечення: Моделі верхньої і нижньої щелеп з І, ІІ,ІІІ групами зубних рядів для визначення ЦО і ЦС.

Прочитайте:
  1. На фантомі
  2. На фантомі

Матеріальне забезпечення: Моделі верхньої і нижньої щелеп з І, ІІ,ІІІ групами зубних рядів для визначення ЦО і ЦС.

Порядок дії:

· серед моделей з І, ІІ, ІІІ групами зубних рядів вибрати моделі, що характеризують І групу для визначення ЦО. При І гр. зубних рядів антогоністи збережені і розташовані так, що є 3 пари контактів (у кожному з бокових та передньому відділах).

· співставити моделі в положенні центральної оклюзії: моделі в ЦО співставляються без допоміжних пристосувань за фасетками стирання. При цьому спостерігається максимальна к-ть контактуючих точок між антогоністами. Середня лінія між центральними різцями верхньої і нижньої щелеп лежать в одній сагітальній площині. Кожен зуб змикається з двома антогоністами - головним і побічним, за винятком зуба мудрості в/щ і першого нижнього різця, що мають по одному антогоністу.

· Кожен верхній зуб змикається з однойменним нижнім і позаду розташованим, кожен нижній - з однойменним верхнім і розташованим попереду.

· Верхні передні зуби перекривають нижні на 1/3 висоти коронки, між ними наявний ріжучо-горбиковий контакт. Щічні горбики верхніх премолярів і молярів розташовані наовні від однойменних горбиків нижніх премолярів і молярів. Піднебінні горбики верхніх зубів попадають в поздовжні боріздки верхніх зубів.

· Передній щічний горбик першого верхнього моляра розташовується на щічній стороні нижнього першого моляра в поперечній боріздці між щічними горбиками. Задній щічний горбик першого верхнього моляра розташовується між задньощічним горбиком однойменного нижнього моляра і передньощічним горбиком другого нижнього моляра.

 


Дата добавления: 2015-10-19 | Просмотры: 393 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)