АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

У клініці. Матеріальне забезпечення: Стоматологічне крісло, набір медичних стоматологічних інструментів, віск для базисів протезів або силіконовий відбитковий матеріал

Прочитайте:
  1. Визначення центрального співвідношення при ІV групі (беззубі щелепи) у клініці
  2. Назва:Медична етика та деонтологія в хірургічній клініці
  3. Основні принципи медичної етики і деонтології в хірургічній клініці
  4. ПРИ ПІДГОТОВЦІ ДО ПРАКТИЧНОГО ЗАНЯТТЯ ТА САМОСТІЙНОЇ ПОЗААУДИТОРНОЇ РОБОТИ В КЛІНІЦІ З ЗАГАЛЬНОЇ ХІРУРГІЇ
  5. Робота в клініці
  6. Робота в клініці з хворим
  7. Робота в поліклініці (1 день)
  8. Робота в поліклініці (2 дні)
  9. Робота в поліклініці (2 дні)
  10. Тема 20. Гнійні захворювання кисті. Практична навички роботи в поліклініці

Матеріальне забезпечення: Стоматологічне крісло, набір медичних стоматологічних інструментів, віск для базисів протезів або силіконовий відбитковий матеріал для реєстрації оклюзії, зуботехнічний шпатель.

Порядок дії:

· посадити хворого в крісло, голова хворого ледь відхилена назад, мя’зи обличчя і шиї розслаблені, губи легко зімкнуті. Руки лікаря зігнуті в ліктьових суглобах, китиці на рівні порожнини рота пацієнта.

· визначити, до якої групи для визначення центральної оклюзії відносяться зубні ряди. При І гр. дефектів зубних рядів антагоністи збережені і розташовані так, що є 3 пари контактів (у кожному з бокових та передньому відділах).

· провести визначення центральної оклюзії. Просять хворого відкрити рот і доторкнутись кінчиком язика до заду твердого піднебіння, закрити рот і проковтнути слину. Розвівши губи пацієнта, аналізують змикання зубних рядів у ЦО. ЦО характеризується змиканням зубів при максимальній кількості контактуючих точок, середня лінія обличчя при цьому співпадає з лінієюю, що проходить між центральними різцями. Головки н/щ розташовуються біля основи схилу суглобового горбика. Фіксація знайденого положення центральної оклюзії здійснюється смужкою розігрітогобазисного воску або силіконовим відбитковим матеріалом.


Дата добавления: 2015-10-19 | Просмотры: 396 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)