АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Атрофія, її види і характеристика

Прочитайте:
  1. I. ОБЩАЯ ХАРАКТЕРИСТИКА ЭРАКОНДА
  2. V. Характеристика розвитку фізіології як науки, відкриття. Роль окремих вчених у розвитку світової фізіології. Українська фізіологічна школа.
  3. Анатомічна характеристика будови ліктьового суглобу та рухів у ньому.
  4. Анатомічна характеристика будови плечового суглобу та рухів в ньому.
  5. Анатомо-фізіологічна характеристика нейрона, аксона, дендрита.
  6. Анатомо-фізіологічна характеристика щитовидної та паращиттовидної залоз; наслідки при відхиленнях функцій.
  7. Антибиотики группы тетрациклина. Общая характеристика. Действие и применение. Побочные эффекты.
  8. Антидотная терапия, характеристика современных антидотов. Симптоматическая терапия.
  9. Антимутагены и их характеристика.
  10. Антисептические и дезинфицирующие средства. Классификация. Общая характеристика препаратов. Особенности применения. Отравления антисептиками и первая помощь.

Інфаркт, види та наслідки для організму

Інфаркт – некроз ділянки органу, що виник внаслідок припинення притоку крові, найчастіше зустрічається в серці, нирках, селезінці. Ознаки: з поверхні має неправильну форму щільної або м’якої консистенції сіро-білого, сіро-червоного і сіро-жовтого кольору; на розрізі має трикутну форму, вершина направлена всередину до місця закупорки, а основа до поверхні. Є білий – ділянка сіро-білого кольору, утворюється при повному припиненні кровопостачання; червоний – некротична ділянка просочена кров’ю внаслідок її застою і надходження крові по коллатералям; мішаний – центральна частина має ознаки білого, а по бокам червоного.

Атонія передшлунків

Ящур

Ящур – гостра вірусна хвороба жуйних і всеїдних, що викликається РНК вмісним вірусом і характеризується афтозним враженням слизових оболонок, безшерстних ділянок шкіри.

Доброякісна форма. Найбільш характерними ознаками є афти – пухирі, які швидко утворюються на місці плямистого почервоніння слизових оболонок ротової порожнини, ясен, язика. Афти заповнені серозним ексудатом, купол їх утворений роговим шаром епідермісу, на дні зберігається мальпігієвий (зародковий) шар епідермісу. Слизові оболонки ротової порожнини набряклі, гіперемійовані з обривками епідермісу і ерозіями на місці лопнувши афт. Внаслідок подразнення слинних залоз відмічають надмірне виділення слюни, яка стікає у вигляді ниток на передні кінцівки і підлогу. Часто виникають афти в ділянці міжкопитної щілини і вінчика. При ускладненні гнійною і гнильною мікрофлорою призводить до тяжкого враження копит з гангренозним відторгненням рогового башмака.

У свиней аналогічні зміни при афтозному враженні п’ятачка, але менш виражені.

Злоякісна форма. Афти і ерозії виявляють в стравоході, бронхах, передшлунках, гостре катарльне і катарально-геморагічне запалення сичуга, кишечника, зернисту дистрофію, запалення міокарда, печінки, нирок. Особливо найважчі зміни в серці, яке дрябле, має вигляд тигрової шкури, внаслідок чергування м’язових волокон малозмінених червоного кольору з дегенеративними пучками сіро-жовтого кольору, на епікарді, ендокарді і в міокарді крововиливи.

Атрофія, її види і характеристика

Атрофія – прижиттєве зменшення в об’ємі органів, тканин, що супроводжується послабленням їх функції. Класифікують за походженням:

Фізіологічна.Вікова – атрофія окремих органів в молодому або зрілому організмі. Періодична – інволюція молочної залози, матки, волосяних цибулин. Стареча – супроводжується зниженням інтенсивності обміну речовин в органах і тканинах.

Патологічна – під дією патогенних факторів. Аліментарна кахексія – внаслідок недостатнього поступання поживних речовин. Дисфункціональна – від не діяльності і зниження функції органу. Компресійна – внаслідок довготривалого тиску на органи пухлин, збруї. Нейротична – при розладі зв’язку органу з нервовою системою. Від дії фізичних і хімічних факторів – в органах кровотворення і статевих, дія променевої енергії; хімічних – йод, атрофується щитовидна залоза. Гормональна – порушення функції залоз внутрішньої секреції. Циркуляторна – недостатність кровообігу в окремих органах і тканинах.


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 561 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)