АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Скласти таблицю “Плазмозамінники та середники для парентерального харчування.

Прочитайте:
  1. V. Заповніть таблицю
  2. Завдання №5 Роздивіться мікропрепарати. Визначте вид тканини, місце її розташування, функції. Запишіть відповіді в таблицю.
  3. Лекція 22. ОБМІН РЕЧОВИН І ЕНЕРГІЇ. ХАРЧУВАННЯ. ТЕПЛООБМІН
  4. Перелік препаратів, на які студент заповнює таблицю
  5. Практична робота 5. Оцінка адекватності харчування. Визначення енергетичної цінності денної пайки.
  6. Раціональне харчування.
  7. Розчини для парентерального харчування.
  8. Тема : «Средства, влияющие на систему крови. Плазмозаменители. Средства парентерального питания»
  9. ТЕМА №15. ВИВЧЕННЯ АДЕКВАТНОСТІ ТА ЗБАЛАНСОВАНОСТІ ХАРЧУВАННЯ. МЕТОДИКА РОЗРАХУНКУ ЕНЕРГОВИТРАТ ЛЮДИНИ ТА ЇЇ ПОТРЕБ У ХАРЧОВИХ РЕЧОВИНАХ
Група Препарати Склад
Сольові розчини    
Препарати на основі декстрана    
Препарати на основі полівінілпіролідона    
Рідини для парентерального харчування    

Розгляньте ситуаційні задачі і тести

Задача 1. Хворій Н., 26 років, із ознаками зневоднення негайно почали краплинне введення ізотонічного розчину натрію хлориду. При яких станах виникає гіпонатріємія, яка вимагає негайного введення солей натрію:

а)-набряки; г)-тахіаритмія;

б)-холера, дизентирія; д)-токсикоз вагітних

в)-остеопороз;

 

Задача 2. У хворого Р., 19 років, гостра дизентерія з важкою інтоксикацією. Які засоби застосуєте:

1. розчин глюкози; 3. реополіглюкін;

2. розчин Рінгер-Лока; 4. поліглюкін.

 

Самостійна Аудиторна робота студентів.

І. Контроль вихідного рівня знань (опитування).

ІІ. Розглянути ситуаційні задачі, зробити висновки. Виписати складні рецепти, провести корекцію виписаних рецептів. Ознайомитися з формами випуску препаратів, інформаційними листками на них.

ІІІ. Проаналізуйте ситуації і дайте відповіді на питання.

Задача 1. Обгрунтуйте вибір препарату:

При метаболічному ацидозі

При отруєнні синильною кислотою

Для розчинення ліків

Для нормалізації артеріального тиску у хворого з травмою

ІV. Контроль кінцевого рівня знань за індивідуальними завданнями. Проаналізувати помилки.

 

ЗАНЯТТЯ №40

ТЕМА: Підсумковий контроль змістового модуля №4. Фармакологія засобів, що впливають на виконавчі органи та систему крові.

АКТУАЛЬНІСТЬ ТЕМИ: Частота захворювань органів дихання, серцево-судинної системи та органів травлення є дуже високою і без медикаментозної корекції, як правило, не обходиться жодна патологія. Протикашльові, відхаркувальні, бронхолітики призначають при бронхітах, пневмоніях, плевритах, бронхоспазмах різної етіології. Стимулятори дихання є препаратами невідкладної допомоги при різноманітних асфіксіях та гострих отруєннях, передозуванні снодійних та наркозних засобів. Кардіотоніки, антиангінальні, протиаритмічні, антигіпертензивні засоби необхідні не тільки в кардіологічній клініці, але й в терапії невідкладних станів (гостра серцева недостатність, інфаркт міокарда, набряк легень, передозування і гострі отруєння, інфекційні захворювання та ін.). Препарати, що впливають на секрецію і моторику ШКТ призначають для лікування виразкової хвороби шлунка і 12-палої кишки, гастритах, закрепах. При лікуванні гострих отруєнь важливе місце посідають блювотні, проносні, адсорбуючі та сечогінні середники.

Навчальні цілі:

знати: особливості фармакокінетики, фармакодинаміки, механізм дії та правила призначення засобів, що впливають на функцію органів дихання, серцево-судинну систему, систему органів травлення, систему крові, сечогінних та маткових засобів.

вміти: раціонально призначити та дозувати, обгрунтувати їхнє застосування в медичній практиці, передбачити та попередити можливу побічну дію, виписати препарати в рецепті та провести корекцію виписаних рецептів


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 456 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)