АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Ареколіну гідро бромід – Arecolini hydrobromidum

Прочитайте:
  1. C. Популяцiйнi, генетичні. гідробіологічні, клінічні, радiометричнi
  2. D. Зниження гідростатичного тиску крові
  3. E. галантаміну гідробромід
  4. E. Натрію гідрокарбонат
  5. В. Набір гідрохімічний нгх для оцінки якості води в ході розвідки джерел водопостачання
  6. Добування гідроген хлориду і хлоридної кислоти
  7. Ефедрину гідрохлорид
  8. ІІІ. Нефролітіаз. Гідронефроз
  9. Йод, розчин йоду спиртовий, розчин Люголя, йодинол, калію йодид, йодоформ, калію перманганат, розчин перекису водню, гідроперит, сірка очищена, сірка осаджена, натрію тіосульфат.

G після всмоктування в кров він діє збуджуючи парасимпатичну нервову систему, як антигельмінтний засіб при кишкових гельмінтозах у собак, котів, для стимуляції моторної функції травного каналу і як зневоднюючий засіб при ревматичному запаленні копит.

Пілокарпіну гідрохлорид - Pilocarpini hudrochloridum

Діє збуджуючи парасимпатичну нервову систему, проте більш виражена секреторна дія, ніж моторна – підвищене потовиділення, секреція травних і бронхіальних залоз, звужується зіниця ока і знижується тиск всередині ока. Застосування: як проносний, при атоніях передшлунків для зневоднення організму у формі 1 – процентного і 2 – процентного розчину у флаконах по 5 – 10 мл.

До антихолінестеразних речовин відноситься:

Прозерин - Proserinum. Дія препарату виявляється збудженням парасимпатичних нервів, тобто посилюється скорочення поперечно – смугастих м’язів, звужується зіниця, знижується тиск в оці, підвищується тонус мускулів матки, шлунку, кишок.

Застосовують для зниження тиску всередині ока, при парезах і затримці посліду, ендометритах, для стимуляції статевої охоти самців і самок у формі порошку таблеток і розчину 0,05% по 1 мл в ампулах.

До холіноміметиків відносяться:

Лобеліну гідро хлорид – Lobelini hydrochloridum та Цитітон - Cytitonum, які діють як стимулюючи дихання через центр довгастого мозку, підвищують тонус симпатичних і парасимпатичних нервів через вегетативні ганглії, стимулюють виділення адреналіну, звужують судини, підвищуючи кров’яний тиск. Застосовують лобелін у формі 1% розчину, цитітон 1 – 2 % розчину, як стимулятори дихання при асфіксії новонароджених, при отруєннях наркотиками і снотворними засобами у разі припинення дихання та для визначення швидкості кровообігу.

Атропіну сульфат – atropini sulfas та платифіліну гідротартрат – platyphyllini hydrotartras відносять до холінолітиків, які діють послаблюючи або відключаючи парасимпатичну іннервацію внутрішніх органів, тобто значно зменшують секрецію всіх залоз, знімають їх спазми, прискорюють серцебиття, підвищують тиск всередині ока. Збуджуюче діють на центральну нервову систему, у терапевтичних дозах стимулюють дихання, у більших – стимулюють кору головного мозку.

Використовують як антидот при отруєннях холіноміметиками та деякими пестицидами. Застосовують як спазмолітичні засоби та при захворюванні очей у вигляді 0,1% і 1% розчину підшкірно та 1 – 2% у вигляді очних крапель.

До холінолітиків – належать:

G Пахікарпіну гідройодид – pachicarpini hydroiodium - та Сферофізину бензоат - Sferofphysіпі benzoas, які мають спазмалітичну тагіпотензивну дію, підвищують тонус і посилюють скорочення мускулатури матки, стимулюючи родовий акт і зменшують кровотечу в післяродовий період.

Застосовують для стимуляції родової діяльності, прискорення виділення посліду і зменшення крововтрат після родів внутрішньом’язово.

Міорелаксанти – це препарати, що гальмують проведення нервових імпульсів із соматичних нервів на скелетні м’язи, що спричинює знерухомлення тварин. Ця група засобів має таких представників як диплацин - diplacinum та дитилін - dithylinum. Їх дія в малих дозах розслаблює скелетну мускулатуру, запобігаючи припиненню дихання. Застосовують при хірургічних втручаннях, фіксації норовистих тварин, відлові і фіксації диких тварин у формі 2% розчину як дитиліну так і диплацину, внутрішньовенно та внутрішньом’язово.


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 441 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)