АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

E. Натрію гідрокарбонат

Прочитайте:
  1. В. Натрію оксибутират
  2. Виписати 200,0 емульсії із насіння льону з введенням в неї 8,0 саліцилату натрію (Natrii salicylas). Вівці, внутрішньо на 1 прийом, скорочено.
  3. Йод, розчин йоду спиртовий, розчин Люголя, йодинол, калію йодид, йодоформ, калію перманганат, розчин перекису водню, гідроперит, сірка очищена, сірка осаджена, натрію тіосульфат.
  4. Натрію оксибутрат
  5. Натрію тіосульфат
  6. Натрію тіосульфат – Natrii thiosulfas
  7. Препарат сприяє виведенню з організму йонів натрію і води, може викликати гіпокаліємію, має діуретичну і гіпотензивну дію.
  8. Регуляція реабсорбції йонів натрію і води в канальцях нирки.
  9. Цитрат натрію

36 Хворому на гострий бронхіт призначили відхаркуючий засіб, після прийому якого виникла блювота. Який з перерахованих препаратів міг визвати подібну дію?

A. Настій трави термопсису

B. Бромгексин

C. Калію йодид

D. Натрію гідрокарбонат

E. Терпінгідрат

37 Хворому на гостру респіраторну вірусну інфекцію, яка супроводжується кашлем, лікар призначив лібексин. На яку дію препарату розраховував лікар?

A. Адреноблокуючу

B. *Місцево-анестезуючу

C. Секреторну

D. Протизапальну

E. Жарознижуючу

38 Порекомендуйте хворому на хронічний бронхіт, який відхаркувальний засіб можна придбати в аптеці для полегшення відходження густого та в'язкого харкотиння.

A. Фалімінт

B. Глаувент

C. *Амброксол

D. Лібексин

E. Сальбутамол

39 Хворий 35 років з явищами бронхіту звернувся до провізора з проханням порекомендувати йому відхаркувальний засіб рослинного походження. Який з препаратів можна запропонувати пацієнту?

A. *Мукалтин

B. Натрію гідрокарбонат

C. Ацетилцистеїн

D. Амброксол

E. Натрію хлорид


40 Проконсультуйте лікаря, яким найбільш близьким за дією препаратом можна замінити відсутній в аптеці ацетилцистеїн.

A. Натрію хлорид

B. *Амброксол

C. Кодеїну фосфат

D. Лібексин

E. Натрію гідрокарбонат

41 В аптеку звернувся хворий на бронхіальну астму з проханням видати сальбутамол в інгаляціях. Порекомендуйте, яким препаратом із групи бета-2-адреноміметиків можна замінити відсутній в аптеці сальбутамол?

A. *Беротеком

B. Атровентом

C. Метацином

D. Ефедрином

E. Еуфіліном

42 Хворому на хронічний бронхіт для зменшення в’язкості харкотиння та поліпшення відхаркування було призначено лікарський засіб, механізм дії якого реалізується завдяки розриву дисульфідних зв’язків мукополісахаридів. Визначте препарат:

A. мукалтін

B. глауцину гідрохлорид

C. терпінгідрат

D. *ацетилцистеїн

E. калію йодид

43 У хворого з гострою серцевою недостатністю розвинувся набряк легень. Який препарат з групи діуретиків необхідно призначити?

A. *Фуросемід

B. Тріамтерен

C. Спіронолактон

D. Дихлотіазид

E. Діакарб

44 Хворий ішемічною хворобою серця не повідомив лікарю, що в нього бувають приступи бронхоспазмів. Лікар призначив препарат, після прийому якого приступи стенокардії стали рідше, але приступи бронхоспазмів стали частіше. Який препарат був призначений?

A. Анаприлін

B. Верапаміл

C. Нітросорбід

D. Нітрогліцерин

E. Дилтиазем

45 Все характерне для лібексину, окрім?

A. пригнічує кашльовий рефлекс, діючи периферично

B. *по ефективності при кашлі рівноцінний кодеїну


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 423 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)