АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

В. Натрію оксибутират

Прочитайте:
  1. E. Натрію гідрокарбонат
  2. Виписати 200,0 емульсії із насіння льону з введенням в неї 8,0 саліцилату натрію (Natrii salicylas). Вівці, внутрішньо на 1 прийом, скорочено.
  3. Йод, розчин йоду спиртовий, розчин Люголя, йодинол, калію йодид, йодоформ, калію перманганат, розчин перекису водню, гідроперит, сірка очищена, сірка осаджена, натрію тіосульфат.
  4. Натрію оксибутрат
  5. Натрію тіосульфат
  6. Натрію тіосульфат – Natrii thiosulfas
  7. Препарат сприяє виведенню з організму йонів натрію і води, може викликати гіпокаліємію, має діуретичну і гіпотензивну дію.
  8. Регуляція реабсорбції йонів натрію і води в канальцях нирки.
  9. Цитрат натрію

С. Ефір для наркозу

Д. Фторотан

Е. Тіопентал натрію

40. Вказати засіб для наркозу, що характеризується вираженою стадією збудження.

Ефір для наркозу*

Тіопентал натрію

Сомбревін

Кетамін

Натрію оксибутират

41. Який наркозний засіб сенсибілізує міокард до катехоламінів?

А. Фторотан*

В. Ефір для наркозу

С. Сомбревін

Д. Тіопентал натрію

Е. Кетамін

42. У хворого під фторотановим наркозом різко знизився артеріальний тиск. Який препарат слід застосувати для відновлення рівня артеріального тиску?

A. Мезатон*

B. Норадреналін

C. Ефедрину гідрохлорид

D. Адреналін

E. Ізадрин

43У хворого підчас операції з приводу резекції шлунка розвинулася серцева слабкість. Проте анестезіолог не ввів адреналін. Який загальний анестетик, при якому протипоказано введення адреналіну, був використаний?

A. Фторотан*

B. Тіопентал

C. Ефір

D. Кетамін

E. Пропанідид

16. До приймального відділення доставлений хворий зі скаргами на різко виражений біль у попереку справа. З анамнезу з'ясовано, що хворий страждає на сечокам'яну хворобу. Який з анальгетиків доцільно застосувати для пригнічення больового синдрому викликаного спазмом гладенької мускулатури?

a. * Промедол.

b. Морфіну гідрохлорид.

c. Трамадолу гідрохдорид.

d. Атропіну сульфат.

e. Диклофенак натрію.

17. Юнак 17 років звернувся до травматолога з скаргами на біль та припухлість колінного суглоба, які з'явилися після травми. Детальне обстеження дозволило підтвердило діагноз - травматичний артрит. Для терапії даного стану лікар призначив препарат з групи ненаркотичних анальгетиків. Вкажіть засіб, який поряд в вираженими протизапальними властивостями володіє мінімальними побічними властивостями?

a. * Целекоксиб.

b. Кислота ацетилсаліцилова.

c. Диклофенак натрію.

d. Парацетамол.

e. Анальгін.

18. Жінка 35 років приймала ацетилсаліцилову кислоту, гальмуючи біль у зубі. Через деякий час вона звернула увагу на виникнення порушень травлення, почуття важкості у животі, печію. Чому препарат викликає ускладнення стану шлунка?

a. *Пригнічує активність ЦОГ-1 шлунка.

b. Блокує ФДЕ гладеньких м'язів.

c. Порушує мікроциркуляцію слизової ЖКТ.

d. Збільшує активність пепсину.

e. Підсилює секрецію соляної кислоти.

19. До приймального відділення надійшов хворий у непритомному стані. Шкіра холодна, зіниці звужені, дихання з утрудненням, відзначається періодичність по типу Чейн-Стокса, артеріальний тиск знижений, сечовий міхур переповнений. Чим відбулося отруєння?

a. *Наркотичними анальгетиками

b. Транквілізаторами

c. Ненаркотичними анальгетиками

d. М-холіноблокаторами

e. -

20. У хворого 55 років на 4-й день лікування індометацином виникла шлункова кровотеча в результаті виразки слизової оболонки шлунка, 3 чим пов'язана ульцерогенна дія препарату?

a. *Зменшення утворення простагландіну Е1

b. Зменшення утворення простацикліну

c. Зменшення утворення лейкотриєнів

d. Зменшення утворення циклічних ендоперекисів

e. Зменшення утворення тромбоксану

21. У хворого після довготривалого застосування призначеного з приводу гострого респіраторного захворювання препарату виникли слідуючи симптоми: головний біль, запаморочення, шум у вухах, нудота, біль в епігастральній області. Який препарат міг викликати подібну клінічну картину?

a. * Ацетилсаліцилова кислота

b. Вітамін С

c. Нафтизин

d. Бромгексин

e. Мідантан

22. У хворого із сечокам'яною хворобою виникли нестерпні спастичні болі. Для попередження больового шоку йому ввели разом з атропіном наркотичний анальгетик, що не має спазмогенного ефекту. Який це був препарат?

a. *Промедол

b. Трамадол

c. Пірітрамід

d. Етилморфіну гідрохлорид

e. Морфіну гідрохлорид

23. Хворому з неоперабельним раком шлунку призначили промедол для зняття вираженого больового синдрому. З часом хворий відмітив зменшення знеболюючого ефекту та тривалості дії препарату, різке посилення болей у всьому тілі. Лікар пояснив це тим, що:

a. * Розвинулось звикання

b. Виникла тахіфілаксія

c. Розвинулась психічна залежність

d. Промедол здатний до кумуляції

e. Зменшилась реабсорбція промедолу в канальцях нирок

24. У реанімаційне відділення поступив хворий з ознаками гострого отруєння морфіном. Який засіб необхідно використати у даному випадку для промивання шлунка?

a. *Калію перманганат

b. Натрію гідрокарбонат

c. Фурацилін

d. Розчин натрія хлоріду

e. Борну кислоту

25. Жінка 28 років звернулася у поліклініку із скаргами на головний біль. Лікар запропонував їй парацетамол, взявши до уваги наявність соматичного захворювання. Яка супутня хвороба визначила призначення саме парацетамолу?

a. *Виразкова хвороба шлунку

b. Ревматоїдний артрит

c. Холецистит

d. Атеросклероз

e. Нефрит

26. Для проведення термінового оперативного втручання хворому в хірургічне відділення викликали анестезіолога, який вирішив провести нейролептаналгезію. Яка з перелічених комбінацій препаратів використовується для цього?

a. *Дроперидол + фентаніл

b. Промедол + сібазон

c. Аналгін + діазепам

d. Галоперидол + фентаніл

e. Дроперидол + сібазон

27. До прийомного відділення доставлений хворий 25 років у непритомному стані: дихання періодичне, серцевий ритм сповільнений, рефлекси, крім колінного, пригнічені, зіниці вузьки. Поряд з хворим знайдено 15 ампул з-niд розчину морфіну. Які маніпуляції слід застосувати в першу чергу?

a. Промивання шлунку розчином перманганату калія.

b. Ввести протиарітмічний засіб.

c. Зробити клізму.

d. Викликати блювотний рефлекс.

e. Е. Ввести діуретик.

28. У дитини 7 років виник озноб, підвищилась температура д 39,2 С. Частота дихання дорівнювала 45 в хвилину, пульс -105 ударів в хвилину. Лікар діагностував гостру респіраторну вірусну інфекцію і призначив дитині ацетилсаліцилову кислоту. Реалізацію якого механізму дії цього препарату запропонував

a. Посилення тепловіддачі.

b. Знеження теплопродукції.

c. Уповільнення серцебиття.

d. Уповільнення ритму дихання.

e. Загальна заспокійлива дія.

29. В кардіологічне відділення доставлений хворий з діагнозом; гострий інфаркт міокарду. Для купірування больового синдрому в складі нейролептанальгезії пацієнту необхідно ввести таку комбінацію лікарських препаратів:

a. *Дроперидол + фентаніл

b. Морфін + атропін

c. Аміназин + діазепам

d. Анальгін + піпольфен

e. Но-шпа + дімедрол

30. Який наркотичний анальгетик доцільно використовувати для стимуляції та знеболення пологів?

a. * Промедол

b. Морфін

c. Кодеїн

d. Омнопон

e. Трамадол

31. При інфаркті міокарду була проведена нейролептанальгезія. Який препарат з групи наркотичних анальгетиків найчастіше застосовується спільно з дроперидолом?

a. * Фентаніл

b. Пентазоцин

c. Омнопон

d. Морфін

e. Промедол

32. Хворому в післяопераційному періоді тривалий час уводили промедрол. Внаслідок відміни препарату у пацієнта виникли важкі психічні та соматичні порушення Як називається це

a. * Абстинентний синдром

b. Ідіосинкразія

c. Тахіфілаксія

d. Синдром обкрадання

e. Синдром віддачі


33. При артриті суглобу щелепи стоматолог призначив препарат, що належить як до групи ненаркотичних анальгетиків, так і до нестероідних протизапальних засобів, переважно впливає на циклооксигеназу-2 і має помірний подразнюючий вплив на слизову оболонку травного каналу. Назвіть цей препарат.

a. Мелоксикам

b. Індометацин

c. Диклофенак-натрію

d. Кислота ацетилсаліцилова

e. Ібупрофен

34. Через 2-3 години після парентерального введення препарату у пацієнта розвинувся коматозний стан, спостерігається дихання типу Чейн-Стокса, зіниці різко звужені, колінний рефлекс збережений. Який препарат міг спричинити отруєння?

a. * Морфін

b. Аміназин

c. Сібазон

d. Спирт етиловий

e. Е. Фенобарбітал

35. До приймального відділення надійшов хворий у непритомному стані. Шкіра холодна, зіниці звужені, дихання з утрудненням, відзначається періодичність по типу Чейн-Стокса, артеріальний тиск знижений, сечовий міхур переповнений. Ппоставлений діагноз: отруєння морфіном. Який препарат необхідно застосувати в якості антагоністу?

a. * Налоксон

b. Бемегрид

c. цититон

d. Унітіол

e. Тіосульфат натрію

36. У роділлі 35 років виявляється больовий синдром, зв'язаний з затримкою першого періоду родів. Який препарат краще за все слід застосувати для зменшення болю?

a. Промедол.

b. Анальгін.

c. Морфін.

d. Кодеїн.

e. Парацетамол.

37. До приймального відділення доставлений чоловік у непритомному стані. Об'єктивно: на зовнішні подразники хворий не реагує, дихання періодичне по типу Чейн-Стокса, зіниці звужені, зіничний рефлекс відсутній. Бул встановлено, що дані симптоми обумовлені використанням морфіну. Назначити

a. Налоксон.

b. Унітіол.

c. Апоморфіна гідрохлорід.

d. Кальція хлорід.

e. Протаміну сульфат.

38. Швидка допомога доставила в приймальне відділення хворого, в якого спостерігаються сонливість, ціаноз, рідке переривчасте дихання, різке звуження зіниць. Колінні рефлекси збережені. На руках виявлені сліди ін'єкцій. На отруєння якими препаратами вказують наведені симптоми?

a. Морфін

b. Атропін

c. Прозерін

d. Фенобарбітал

e. Аміназин

39. До прийомного відділення був доставлений хворий ЗО років після автомобільної аварії з переломом кістки стегна. У хворого різко знижений AT 70 - 40, слабкий пульс, посилена больова реакція на найменший дотик в області пошкодження. Що необхідно ввести хворому для профілактики травматичного шоку?

a. Морфін

b. Парацетамол

c. Пентазоцин

d. Анальгін.

e. Паповерин

40. Дитина 5 років після невдалого падіння з дивану скаржиться на різкий біль у шії, що виникає при найменших порухах. Огляд виявив припухлість, порушення цілості в області правої ключиці, крепітацію. Що слід ввести в перш чергу для швидкого усунення болі і заспокоєння дитини?

a. Промедол.

b. Анальгін.

c. Діазепам.

d. Парацетамол

e. Кодеїн.

41. В поліклінику за допомогою звернувся хворий 60 років зі скаргами на інтенсивні, періодичні головні болі. При огляді хворого порушень апарату кровообігу не виявлено, на комп'ютерній томографії органічних вражень ЦНС н знайдено. Однак, гастроентеролог виявив виразковий дефект в луковиці 12-палої кишки. Який препарат слід приписати хворому для

a. Анальгін

b. Ацетилсаліцилову кислоту.

c. Індометацин.

d. Діклофенак

e. Промедол.

42. У хворого був діагностований іноперабельний бронхогенний рак легенів з метастазами в позвоночний стовбур. Для полегшення стану хворого необхідно ввести знеболюючий засіб. Який знеболюючий засіб необхідно ввести хворому?

a. Морфін

b. Папаверин

c. Парацетамол

d. Кодеін

e. Анальгін

43. Юнак 15 років звернувя до невропатолога з приводу болів, пов'язаних з невритом. Він попрохав дати знеболюючий засіб трамал.Однак лікар відмовився призначити трамал, мотивуя це можливостю ускладнення. Які недоліки цьог препарату перешкоджують його призначенню при невриті?

a. Можливість пристрасті.

b. Пригничення дихання.

c. Здатність до кумуляції.

d. Зниження AT.

e. Явище обстипації.

44. Хворій з явищами гострої інтоксикації морфіном був введений налоксон, який швидко покращив її стан. Який переважний механизм дії цього препарату?

a. Конкурентна блокада мю-опіатних рецепторів.

b. Блокада ГАМК-рецепторів.

c. Блокада серотонінових рецепторів.

d. Блокада бензодіазепінових рецепторів.

e. Блокада сигма-опіатних рецепторів.

45. Машиною швидкої допомоги доставлено до прий-мального відділення лікарні людину з гострим отруєнням морфіном. Який із найбільш специфічних антагоністів необхідно застосувати в цьому випад-ку?

a. Налоксон

b. Пентазоцин

c. Метацин

d. Омнопон

e. Дипіроксім

46. До лікарні доставили хворого з отруєнням морфіном. Відомо, що при гострому отруєнні морфіном використовується специфічний антагоніст налороксон. Який фактор являється основним у розвитку антагоністичної дії?

a. Конкуренція за зв'язування з "опіатними" рецепторами..

b. Пряме збудження дихального центру.

c. Рефлекторне збудження дихального центру.

d. Різке прискорення метаболізму морфіну.

e. Зменшення чутливості організму до морфіну.

47. Хворому з метою знеболювання при травматичному шоці ввели під шкіру розчин морфіну гідрохлориду. Який механізм анальгезуючої дії цього препарату?

a. Взаємодія з опіоїдними рецепторами

b. Блокада периферичних чутливих рецепторів

c. Зміна емоційного забарвлення болю

d. Порушення проведення імпульсів по аферентних нервах

e. Гальмування утворення медіаторів болю у периферичних тканинах

48. Дитина 4-х років госпіталізована в ортопедичне відділення з переломом гомілки з зміщенням. Перед репозицією відламків необхідна аналгезія. Який препарат слід вибрати?

a. *Промедол

b. Анальгін

c. Морфіну гідрохлорид

d. Панадол

e. -

49. Хворий що страждає на нирково-кам'яну хворобу поступив в лікарню у зв,язку з нападом ниркової коліки. Вибрати засіб швидкої допомоги в цьому випадку.

a. * Промедол

b. Аналгін

c. Парацетамол

d. Фуросемід

e. Контрікал


50. Для знеболення пологів лікар призначив анальгезуючий засіб. Який з аналгетиків найбільш доцільно використати у даній

a. *Промедол

b. Анальгін

c. Морфін

d. Фентаніл

e. Парацетамол

51. Породіллі з патологією вагітності необхідно медикаментозне знеболювання пологів. Який препарат можна призначити?

a. * Промедол

b. Морфін

c. Фентаніл

d. Парацетамол

e. Анальгін

52. У реанімаційне відділення поступив хворий із симптомами гострого отруєння морфіном - втрата свідомості, гіпотермія, дихання Чейн-Стокса, гіпотензія, брадикардія, різкий міоз. Який з перерахованих препаратів буде найефективнішим у даній

a. * Налоксон

b. Кордіамін

c. Камфора

d. Етимізол

e. Кофеїн

53. Відмітити показання до застосування ненаркотичних анальгетиків

a. Головний біль

b. Больовий синдром при інфаркті

c. Судоми

d. Травматичний шок

e. Кашель

54. Відмітити показання до застосування наркотичних анальгетиків

a. Травматичний шок

b. Головний біль

c. Невралгія

d. Гіпертермія

e. Зубний біль

55. Чому для зменшення кашлю недопустимо застосовувати кодеїн тривалий час?

a. Викликає наркотичну залежність

b. Виникає явище тахіфілаксії

c. Зменшує ефективність

d. Має нефротоксичну дію

e. Має гепатотоксичну дію

56. Який препарат належить до групи наркотичних анальгетиків?

a. Морфін

b. Кислота ацетилсаліцилова

c. Анальгін

d. Парацетамол

e. Бутадіон

57. Вказати препарат з групи ненаркотичних анальгетиків

a. Парацетамол

b. Морфін

c. Омнопон

d. Промедол

e. Кодеїну фосфат

58. Назвати анальгезуючий препарат, який пригнічує центр дихання

a. Морфін

b. Омнопон

c. Кислота ацетилсаліцилова

d. Парацетамол

e. Анальгін

59. Який препарт використовується для нейролептоналгезії?

a. Фентаніл

b. Анальгін

c. Парацетамол

d. Кодеїну фосфат

e. Налорфін

60. Яке явище виникає при тривалому застосуванні наркотичних анальгетиків?

a. Психічна і фізична належність

b. Матеріальна кумуляція

c. Фізіологічна кумуляція

d. Ідіосинкразія

e. Тахіфілаксія

61. Який засіб використовують для промивання шлунка при отруєнні морфіном?

a. Калію перманганат

b. Натрію хлорид

c. Натрію гідрокарбонат

d. Натрію карбонат

e. Калію хлорид

62. З якою групою препаратів комбінують наркотичні анальгетики для нейролептоналгезії?

a. Нейролептиками

b. Транквілізаторами

c. Ненаркотичними анальгетиками

d. М-холіноміметиками

e. М-холіноблокаторами

63. До приймального відділення надійшов хворий у непритомному стані. Шкіра холодна, зіниці звужені, дихання з утрудненням, відзначається періодичність по типу Чейн-Стокса, артеріальний тиск знижений, сечовий міхур переповнений. Припустимий діагноз: отруєння морфіном. Який препарат необхідно застосувати в якості антагоністу?

a. Налоксон

b. Бемегрид

c. Цититон

d. Унітіол

e. Тіосульфат натрію

26. У наркоманів після закінчення дії наркотику виникають тяжкі психічні, неврологічні і соматичні порушення. Як називається цей симптомокомплекс?

a. *Абстинентний синдром

b. Лікарська залежність

c. Сенсибілізація

d. Кумуляція

e. Толерантність

27. До реанімаційного відділення доставлено хворого в коматозному стані, у якого була значна гіпотензія, брадикардія, гіпотермія, анурія, дихання Чейн-Стокса і лікар встановив діагноз: отруєння морфіном. Порекомендуйте лікарю антогоніст морфіну для проведення антидотної терапії.

a. Налоксон

b. Пентазоцин

c. Налорфіну гідрохлорид

d. Бупренорфін

e. Буторфанол

28. При об’єктивному огляді хворого спостерігається звуження зіниць, гіпотермія, блідість шкіри, брадикардія, пригнічення дихання, сухожильні рефлекси збережені. Отруєння якою групою препаратів викликає подібну клінічну картину?

a. Наркотичні анальгетики

b. Барбітурати

c. Ненаркотичні анальгетики

d. Нейролептики

e. Спирти

29. В хірургічне відділення поступив хворий 40 років діагнозом гострий панкреатит. Який з перелічених препаратів слід призначити з метою зменшення больового синдрому та профілактики больового шоку?

a. *Промедол

b. Папаверин

c. Атропін

d. Індометацин

e. Димедрол

30. У хворого гострий інфаркт міокарда супроводжується стійкими болями за грудиною. Неефективність попередньовведених препаратів дала основу лікарю провести нейролептанальгезію. Який нейролептик використовують для цього виду знеболення?

a. *Дроперідол

b. Метаперазин

c. Етаперазин

d. Галоперідол

e. Аміназин

31. При інфаркті міокарду була проведена нейролептанальгезія. Який препарат з групи наркотичних анальгетиків найчастіше застосовується спільно з дроперидолом?

a. *Фентаніл

b. Пентазоцин

c. Омнопон

d. Морфін

e. Промедол


32. До приймального відділення надійшов хворий у непритомному стані. Шкіра холодна, зіниці звужені, дихання з утрудненням, відзначається періодичність по типу Чейн-Стокса, артеріальний тиск знижений, сечовий міхур переповнений. Чим відбулося отруєння?

a. *Наркотичними анальгетиками

b. Транквілізаторами

c. Ненаркотичними анальгетиками

d. М-холіноблокаторами

e. --

33. При інфаркті міокарду була проведена нейролептанальгезія. Який препарат з групи наркотичних анальгетиків найчастіше застосовується спільно з дроперидолом?

a. *Фентаніл

b. Пентазоцин

c. Омнопон

d. Морфін

e. Промедол

34. До приймального відділення надійшов хворий у непритомному стані. Шкіра холодна, зіниці звужені, дихання з утрудненням, відзначається періодичність по типу Чейн-Стокса, артеріальний тиск знижений, сечовий міхур переповнений. Припустимий діагноз: отруєння наркотиками. Який препарат необхідно застосувати в якості антагоністу?

a. *Налоксон

b. Бемегрид

c. цититон

d. Унітіол

e. Тіосульфат натрію

35. До приймального відділення надійшов хворий у непритомному стані. Шкіра холодна, зіниці звужені, дихання з утрудненням, відзначається періодичність по типу Чейн-Стокса, артеріальний тиск знижений, сечовий міхур переповнений. Чим відбулося отруєння?

a. *Наркотичними анальгетиками

b. Транквілізаторами

c. Ненаркотичними анальгетиками

d. М-холіноблокаторами

e. --

36. У хворого 55 років на 4-й день лікування індометацином виникла шлункова кровотеча в результаті виразки слизової оболонки шлунка. З чим пов’язана ульцерогенна дія препарату?

a. *Зменшення утворення простагландіну Е1

b. Зменшення утворення простагландіну Е2

c. Зменшення утворення лейкотриєнів

d. Зменшення утворення циклічних ендоперекисів

e. Зменшення утворення тромбоксану

37. У хворого після довготривалого застосування призначеного з приводу гострого респіраторного захворювання препарату виникли слідуючи симптоми: головний біль, запаморочення, шум у вухах, нудота, біль в епігастральній області. Який препарат міг викликати подібну клінічну картину?

a. *Ацетилсаліцилова кислота

b. Вітамін С

c. Нафтизин

d. Бромгексин

e. Мідантан

38. Хворому з неоперабельним раком шлунку призначили промедол для зняття вираженого больового синдрому. З часом хворий відмітив зменшення знеболюючого ефекту та тривалості дії препарату, різке посилення болей у всьому тілі. Лікар пояснив це тим, що:

a. Розвинулось звикання

b. Виникла тахіфілаксія

c. Розвинулась психічна залежність

d. Промедол здатний до кумуляції

e. Зменшилась реабсорбція промедолу в канальцях нирок

39. Нестероїдні протизапальні препарати є ефективними при лікуванні ревматизму завдяки своїй здатності пригнічувати:

a. *Циклооксигеназу-2

b. Фосфоліпазу -А2

c. Циклооксигеназу-1

d. Аденілатциклазу

e. Пероксидазу

40. В приймальне відділення поступив хворий без свідомості, Р-60 уд. За хвилину, АТ 110/65 мм.рт.ст., шкіра волога і холодна, зіниці звужені, рефлекси, крім сухожильних, відсутні, дихання періодичне. Який препарат слід ввести пацієнту в першу чергу?

a. *Налоксон

b. Налорфін

c. Пентазоцин

d. Лобеліну гідрохлорид

e. Бемегрид

41. У хворого із сечокам'яною хворобою виникли нестерпні спа_стичні болі. Для попередження больового шоку йому ввели разом з ат_ропіном наркотичний анальгетик, що не має спазмогенного ефекту. Який це був препарат?

a. *Промедол

b. Трамадол

c. Пірітрамід

d. Етилморфіну гідрохлорид

e. Морфіну гідрохлорид

42. В реанімаційне віділення поступив хворий з ознаками гострого отруєння морфіном. Який засіб необхідно використати у даному випадку для промивання шлунку?

a. *Калію перманганат

b. Натрію гідрокорбанат

c. Фурацилін

d. Танін

e. Кислоту борну

43. Указати препарат знеболюючого типу дії при міозиті для хворого з виразкою шлунка і лейкопенією

a. * Парацетамол


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 850 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.04 сек.)