АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Лікування. Вибір методу лікування хворих залежить від стадії поширення пухлинного процесу, а також від загального стану хворих

Прочитайте:
  1. Аномалії конституції. Лімфатико-гіпопластичний і нервово-артритичний діатез. Етіологія. Клінічні прояви. Лікування. Профілактика. Догляд.
  2. Аскаридоз. Клінічні ознаки. Лікування. Профілактика.
  3. Визначення гострої дихальної недостатності. Класифікація за ступенями тяжкості. Мед сестринське обстеження та мед сестринська діагностика. Загальні принципи лікування.
  4. Гіпокальціємічний синдром. Етіологія. Клінічні прояви. Лікування. Профілактика. Догляд.
  5. Гіпотрофія. Етіологія. Клінічна картина. Лікування. Профілактика. Догляд.
  6. Гострі розлади травлення у дітей раннього віку. Етіологія. Клінічні прояви. Лікування. Профілактика. Догляд.
  7. Ентеробіоз. Клінічні прояви. Лікування. Профілактика.
  8. Лікування.
  9. Лікування.
  10. Лікування.

Вибір методу лікування хворих залежить від стадії поширення пухлинного процесу, а також від загального стану хворих. Існує оперативний, комбінований, поєднано-променевий і комплексний методи лікування хворих.

Преінвазивний рак – підлягає оперативному лікуванню: електроконізація, ампутація шийки матки.

При першій та другій стадії (маточний варіант) проводиться комбіноване лікування. Операція розширена екстирпація матки з придатками по методу Вертгейма – Губарєва. При цій операції проводиться видалення тіла матки з шийкою і верхньої третиною піхви, придатки, а також проводиться лімфаденектомія (видалення клітчатки та розташованих у ній лімфовузлів) по ходу підвздовшних судин у запиратильній ямці. Після операції проводиться дистанційна променева терапія. Існують методики передопераційної променевої терапії.

При ІІ та ІІІ стадіях раку шийки матки проводиться поєднано-променева терапія, яка складається з зовнішнього опромінювання та внутрішньо порожнинних аплікацій радіоактивних препаратів.

Очакова доза променевої терапії у точках А (місце перетину маточної артерії і сечоводу – 7500 – 8000 Рад (75 – 80Гр) у точці В – 5000 – 6000 рад (50 – 60Гр). При ІІІ стадії П доза променевої терапії повинна бути вища.

При ІV стадії можливі паліативні курси поліхіміотерапії і симптоматичне лікування.

 


Дата добавления: 2015-05-19 | Просмотры: 450 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.006 сек.)