АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Геморагічний синдром у разі геморагічного васкуліту

Прочитайте:
  1. Cимптомы и синдромы заболеваний, проявляющихся на слизистой оболочке полости рта.
  2. E Эпилептический синдром
  3. E. Шегрен синдромында
  4. F50-F59 Поведенческие синдромы, связанные с физиологическими нарушениями и физическими факторами
  5. F59 Неуточненные поведенческие синдромы, связанные с физиологическими нарушениями и физическими факторами.
  6. Hellp-синдром
  7. HELLP-синдром и жировой гепатоз печени.
  8. HELLP-синдром.
  9. I I. ОБЩИЕ НЕВРОЛОГИЧЕСКИЕ СИНДРОМЫ.
  10. I. Мочевой синдром

Геморагічний васкуліт — типове імунокомплексне захворювання, в основі якого лежить множинний мікротромбоваскуліт з розвитком асептичного запалення, глибокої деструкції стінок мікросудин, тромбоутворенням і виникненням екстравазатів унаслідок ушкоджуючої дії циркулюючих імунних комплексів.

Клініка. Залежно від переважаючої локалізації процесу розрізняють шкірну, шкірно-суглобову, абдомінальну, абдомінально-шкірну, ниркову, шкірно-ниркову і змішану форми захворювання. Діагноз, як правило, втановлюють на підставі шкірної форми геморагічного синдрому.

Геморагічний синдром — мономорфний, піднятий над поверхнею шкіри, з чіткими краями червоно-багровий папульозно-геморагічний висип, який не зникає при натискуванні. При тяжкому перебігу елементи висипу зливаються, утворюючи в центрі некрози. Після висипу тривалий час утримується пігментація. Висип розміщений симетрично, найчастіше на нижніх кінцівках, навколо суглобів, рідше — на сідницях, тулубі, верхніх кінцівках, а в разі тяжкого перебігу — на обличчі.

Суглобовий синдром — летючий біль різної інтенсивності у великих суглобах; може виникнути одночасно із шкірно-геморагічним синдромом або через деякий час.

Абдомінальний синдром — непостійний, сильний, нападоподібний біль у животі, подеколи нагадує "гострий живіт".

При геморагічному васкуліті можуть виникати шлунково-кишкові кровотечі, нирковий синдром від транзиторної мікрогематурії до гломерулонефриту.

У загальному аналізі крові може бути анемія різного ступеня тяжкості, незначне прискорення ШОЕ, нейтрофільний лейкоцитоз, зсув уліво. Час згортання і тривалість кровотечі не змінені.

У загальному аналізі сечі може бути еритроцитурія різного ступеня вираженості, подеколи — протеїнурія. Дуже часто на початку захворювання аналіз сечі в нормі.


Дата добавления: 2015-05-19 | Просмотры: 359 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)