АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

У разі судом протипоказані камфора, коразол. Аміназин не можна поєднувати з адреналіном, вітаміном С та препаратами кальцію

Прочитайте:
  1. IV. Отравления психотропными препаратами
  2. V. Отравления отдельными психотропными препаратами
  3. Б. изоляция носителей токсигенных штаммов возможна на дому,
  4. Больные с железодефицитной анемией должны получать (с лекарственными препаратами) от 100 до 300 мг двухвалентного железа в сутки.
  5. В какой штифтовой конструкции возможна замена коронковой части с coxранением фиксации штифта в корневом канале?
  6. Взаимодействие с лекарственными препаратами
  7. Взаимодействие с лекарственными препаратами
  8. Возможна ли аллергия на реакцию Манту
  9. Возможная ишемическая болезнь сердца (ИБС)
  10. ГИПОГЛИКЕМИЯ, ВЫЗЫВАЕМАЯ ПРЕПАРАТАМИ СУЛЬФОНИЛМОЧЕВИНЫ

 

Епілепсія

Епілепсія — хронічне захворювання мозку, основним клінічним симптомокомплексом якого є повторні напади, що супроводжуються відключенням або порушенням свідомості.

Етіологічно епілепсія в дітей може бути пов'язана з перенесеними інфекціями, особливо вірусними, з інтоксикаціями, вродженими вадами розвитку. Суттєве значення в розвитку епілепсії має спадкова схильність до захворювання. При епілепсії є специфічні зміни на електроенцефалограмі.

Патоморфологічно в головному мозку виявляються ознаки судинних розладів, вогнища дегенерації, запальної інфільтрації і склерозу, звапніння, кісти та ін.

Клініка. У клініці епілепсії розрізняють: великі судомні напади, малі напади, абортивні та напади амбулаторного автоматизму.

Великому судомному нападу передує недуга, під час якої у старших дітей виникають зорові, слухові, нюхові галюцинації, діти раннього віку стають млявими або збудженими. Услід за аурою, що триває кілька секунд, раптово розвивається судомний напад. Хворий втрачає свідомість, м'язи тулуба, верхніх і нижніх кінцівок напружуються, внаслідок спазму голосових зв'язок і дихальної мускулатури виникає голосний крик, зупинка дихання, ціаноз (фаза тонічних судом). Потім дихання стає хриплим, з'являються піна з рота, мимовільні сечовипускання, іноді дефекація (фаза клонічних судом). Увесь напад триває 3—5 хв. Під час нападу зіниці розширені, реакція на світло відсутня, підвищується температура, сухожильні рефлекси також підвищені. Відразу після нападу хворий засинає на 0,5—2 год. Після пробудження не пам'ятає про напад, часто скаржиться на головний біль, розбитість, слабкість. Напади можуть повторюватися від 1 —2 разів на рік до кількох разів на день. Тривалі, що відбуваються один за одним, напади судом розцінюються як епілептичний статус. Хворий на епілептичний статус потребує термінової госпіталізації.

Малий напад перебігає з дуже короткотривалим відключенням свідомості. У ту мить хворий застигає в одному положенні, але не падає, його очі спрямовані в одну точку, а потім, отямившись, знов продовжує своє заняття - гру, розмову. Такий незвичайний стан помічають лише сторонні, сам хворий не усвідомлює того, що з ним відбувається.

У дітей часто бувають абортивні напади, що є чимось проміжним між малими і великими нападами. Вони супроводжуються не різко вираженим руховим компонентом — закочуванням очей, тонічним напруженням м'язів, кивками голови та її поворотами, чавкаючими рухами нижньої щелепи тощо. У кожної дитини цей компонент різний. У дітей раннього віку можуть бути так звані салаамові судоми, під час яких дитина нахиляє тулуб вперед, витягує руки, а потім приводить їх до грудей.

Перебіг часто повторюваних нападів тяжкий. У дітей різко порушується інтелект, вони стають дратівливими, переважно злобливими.

Захворювання необхідно диференціювати з спазмофілією, судомами в разі інфекцій, інтоксикацій, інших захворювань центральної нервової системи.

Лікування проводиться на тлі раціонального режиму, необхідного сну та відпочинку, прогулянок за відповідного нагляду. З дієти виключають продукти, що збуджують

нервову систему (міцний чай, каву, алкоголь), а також продукти, що спричинюють алергійні реакції,їжу збагачують жирами, а вміст вуглеводів і солі обмежують. Якщо напади повторюються часто, тоді призначають голодну дієту.

 


Дата добавления: 2015-05-19 | Просмотры: 352 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)