АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Невідкладна медична допомога при всіх видах судом

Прочитайте:
  1. Акупрессура при различных видах остеохондроза
  2. Алгоритмы диагностики при разных видах повреждений груди.
  3. Анафілактичний шок. Патогенез, клінічні варіанти перебігу, невідкладна допомога.
  4. Види кровотеч. Перша медична допомога при кровотечах
  5. Види утоплення. Перша допомога.
  6. Внимание — не в смысле всеобщий ахтунг, а способность сосредоточиться на каких-либо событиях, предметах и видах деятельности.
  7. Вопрос 3. ОСОБЕННОСТИ УТОМЛЕНИЯ ПРИ РАЗЛИЧНЫХ ВИДАХ ФИЗИЧЕСКИХ НАГРУЗОК
  8. Вопрос ОСОБЕННОСТИ УТОМЛЕНИЯ ПРИ РАЗЛИЧНЫХ ВИДАХ ФИЗИЧЕСКИХ НАГРУЗОК
  9. Географія медична - галузь географії і медицини, що вивчає вплив природних, господарських і соціальних умов різних територій на здоров'ї населяючих їх людей.
  10. Гострі патологічні стани (печінково-больовий синдром, гравітаційний шок, гіпоглікемічний стан тощо), причини виникнення, невідкладна допомога

1. Звільнити дитину від стискаючого одягу.

2. Покласти на рівну, м'яку поверхню, утримувати тіло дитини.

3. Забезпечити прохідність дихальних шляхів (видалити слиз за допомогою катетера, гумового балончика або пальцем, обгорнутим марлевою серветкою).

4. Для запобігання прикушування язика вставити між зубами шпатель, обгорнутий бинтом, носову хустинку.

5. Забезпечити доступ свіжого повітря.

6. Дати подихати зволоженим киснем.

7. У разі гіпертермії: застосувати заходи для зниження температури тіла (холодні обгортання; холод на голову, на ділянки великих судин шиї, пахову ділянку; прохолодні сифонні клізми (температура води 20°С), внутрішньом'язове введення 50% розчину анальгіну — 0,1 мл на 1 рік життя разом з піпольфеном — 2,5% розчин — 0,2—0,5 мл.

8. Застосувати протисудомні препарати:

а) 25% розчин сульфату магнію внутрішньом'язово в дозі 0,2 мл на 1 кг маси тіла, старшим від 1 року — 1 мл на рік життя;

б) 0,5% розчин седуксену — 0,2—0,5 мл на рік життя внутрішньом'язово;

в) 10% розчин гексеналу 3—10 мл внутрішньом'язово;

г) лікувальна клізма з 0,02—0,2г фенобарбіталу в 30 мл води. Обов'язкова госпіталізація в дитячу лікарню, де залежно від причини судом проводяться відповідні лікування:

9. У разі інтоксикації: дезінтоксикаційна терапія — глюкозо-солеві розчини внутрішньовенне краплинне, реополіглюкін, гемодез, вітаміни.

10. У разі підвищення внутрішньочерепного тиску: де-гідратаційна терапія — 20—40 мл 20% розчину глюкози внутрішньовенне, 10 мл 10% розчину хлориду натрію внутрішньовенне, люмбальна пункція, лазикс і т. п.

11. У разі спазмофілії: 10% розчин глюконату кальцію внутрішньовенне або внутрішньом'язово, згодом через рот 5—10% розчин чайними ложками 4—6 разів на день. Через 3—4 — доби препарати вітаміну D.


Дата добавления: 2015-05-19 | Просмотры: 389 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)