АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Базові знання, вміння, навички, необхідні для вивчення теми (міждисциплінарна інтеграцію)

Прочитайте:
  1. III. Базові знання
  2. III. Базові знання
  3. III. Базові знання
  4. III. Базові знання
  5. III. Базові знання
  6. Базові знання, вміння, навички, необхідні для вивчення теми
  7. Базові знання, вміння, навички, необхідні для вивчення теми (міждисциплінарна інтеграція)
  8. Для вивчення фізичного розвитку дітей та підлітків широко використовують антропометричні дослідження. Виберіть з наведеного фізіометричний метод досліджень.
  9. Загальні методи вивчення вірусів
Назва попередніх дисциплін Отримані навики
1. Анатомія Описувати будову кісток, суглобів, м’язів, легень, серця, органів травлення
2. Фізіологія Класифікувати види м’язової діяльності Описувати функцію серця, легень, органів травлення
3. Пропедевтика Володіти навичками догляду за хворими, що знаходяться тривалий час на ліжковому режимі, користуватися функціональним ліжком
4. Хірургія Визначати ускладнення після оперативних втручань на органах грудної клітини та черевної порожнини, що викликані гіподинамією
5. травматологія і ортопедія Визначати ускладнення при переломах кісток, що викликані тривалою іммобілізацією. Володіти методикою визначення об’єму активних і пасивних рухів у суглобах

Завдання для самостійної праці підчас підготовки до занять

4.1 Перелік основних термінів, параметрів, характеристик, які повинен засвоїти студент при підготовці до заняття:

Термін Визначення
Післяіммобілізаційна суглобово-мязева контрактура, анкілоз Об’єм активних та пасивних рухів обмежений, або відсутній
Гіпотрофія м’язів Зменшення об’єму та сили м язів

4.2. Теоретичні питання до заняття:

1. Клініко-фізіологічне обґрунтування використання засобів лікувальної фізкультури в доопераційному періоді (навчання різним типам дихання, відкашлювання, користування підкладним судном).

2. Клініко-фізіологічне обґрунтування використання дихальної гімнастики у хворих, які оперувалися під ендотрахеальним наркозом, у післяопераційному періоді (пригнічення дихального центру під впливом наркозу; нерівномірна вентиляція легень, через порушення коефіцієнта вентиляції (кровообіг, регіональне накопичення мокроти).

3. Спеціальні задачі використання засобів ФР у хворих до чи після оперативних втручань на органах черевної порожнини.

4. Спеціальні задачі використання засобів ФР у хворих до чи після оперативних втручань на органах грудної клітини.

5. ФР у хворих після ампутації кінцівок, причини розвитку “хибного положення культі”, профілактика м’язових контрактур культі, підготовка культі до протезування.

6. Які місцеві ускладнення можуть розвиватись внаслідок тривалої іммобілізації кінцівок?

7. Які ускладнення з боку серцево-судинної системи, органів дихання, травлення, непошкоджених відділів підпорно-рухового апарату можуть розвиватись у хворих з переломами кісток, лікування яких супроводжується тривалим ліжковим режимом?

8. Які лікувальні періоди виділяються при використанні засобів ФР у хворих з переломами кісток. Клінічна характеристика цих періодів. Спеціальні задачі ЛФК, що відповідають цим періодам.

9. Як проявляються механізми тропічного, тонізуючого, компенсаторного впливу засобів лікувальної фізкультури, механізму відновлення по­рушених функцій у хворих з переломами кісток.

10. ФР у хворих з переломами верхніх кінцівок за лікувальними періодами. Особливості реабілітації хворих з контрактурами плечового, ліктьового суглобів.

11. ФР за лікувальними періодами у хворих з переломами кісток нижніх кінцівок. Підготовка м'язово-зв'язочного апарату для ходьби на милицях. Навчання ходьби на милицях (трьох-чотирьохопорна ходьба)

12. ФР у хворих з компресійними переломами хребта.

 

4.3. Практичні роботи (завдання), які виконуються на занятті:

 

 



Дата добавления: 2015-02-05 | Просмотры: 643 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)