АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

VІІ. Джерела активів (доходів), порядок контролю і звітності Фонду

Прочитайте:
  1. IV. Порядок направления на консультацию
  2. V. Порядок направления на госпитализацию
  3. V. Порядок освидетельствования на ВИЧ-инфекцию
  4. V. Порядок освидетельствования на ВИЧ-инфекцию
  5. VI. Задачі для самостійного контролю
  6. X. Фінансова діяльність Фонду.
  7. Адміністративний арешт активів
  8. Адміністративний арешт активів
  9. Алгоритм (порядок) действий врача при переливании крови

7.1. Фонд має право власності та інші речові права на кошти, цінні папери, земельні ділянки, інше рухоме та нерухоме майно, а також нематеріальні активи. Використання активів (доходів) та правочини Фонду не повинні суперечити актам законодавства та цілям благодійної діяльності Фонду.

7.2. Фонд має право здійснювати щодо майна і коштів, які перебувають у його власності, будь-які правочини, що не суперечать законодавству України та Статуту Фонду.

7.3. Розмір адміністративних витрат Фонду не може перевищувати 20 відсотків доходу Фонду у поточному році.

Витрати, пов’язані з управлінням благодійними ендавментами, включаються до адміністративних витрат фонду, якщо інше не встановлено законом або правочином між Фондом та благодійником.

7.4. Джерелами формування майна і коштів Фонду можуть бути:

- кошти або майно, які надходять безоплатно або у вигляді безповоротної фінансової допомоги чи добровільних пожертвувань;

- пасивні доходи;

- кошти або майно, які надходять від проведення основної діяльності Фонду;

- дотації та субсидії, отримані з державного та місцевих бюджетів, державних цільових фондів або в межах технічної чи благодійної, у тому числі гуманітарної допомоги, крім дотацій на регулювання цін на платні послуги, які надаються Фонду або через нього їх одержувачам згідно із законодавством з метою зниження рівня таких цін.

- Добровільні грошові внески його учасників та асоційованих членів, інших організацій та окремих громадян;

- прибуток, отриманий від виробничої діяльності підприємств та організацій, створених Фондом;

- відрахування коштів від колективних добровільних робіт;

- дарування чи заповіту майна, творів мистецтва та грошових коштів;

-надходження від проведення благодійних кампаній по збору
благодійних пожертвувань, благодійних масових заходів, благодійних
лотерей та благодійних аукціонів з реалізації майна та
пожертвувань, які надійшли від благодійників;

- інші джерела, не заборонені законодавством України.

7.5. Фонд не несе відповідальності за зобов’язаннями засновників і учасників Фонду. Засновники і учасники Фонду не несуть відповідальності за зобов’язаннями Фонду, якщо інше не встановлено чинним законодавством України.

7.6. Наряду з грошовими внесками високо оцінюється безкорислива допомога особам, які потребують опіки Фонду, безвідплатну працю. Грошові внески приймаються банківськими установами готівкою, поштовими і телеграфними переказами або шляхом перерахування їх на рахунки Фонду.

7.7.За дарувальниками зберігається право цільового призначення внесків. Майно, передане Фонду, витрачається відповідно до його цілей і завдань під контролем загальних зборів Учасників Фонду і Наглядової Ради Фонду, а також у відповідності з побажаннями дарувальників.

7.8. Джерелом формування майна та коштів Фонду не можуть бути кредити.

7.9.Майно та кошти Фонду не можуть бути предметом застави.

7.10. Фонд несе відповідальність за своїми забов’язаннями усім своїм майном, на яке, згідно діючого законодавства, може бути направлено стягнення.

7.11.Доходи або майно Фонду не підлягають розподілу між його засновниками або учасниками та не можуть використовуватись для вигоди будь-якого окремого засновника, або учасника Фонду, його посадових осіб (крім оплати їх праці та відрахувань на соціальні заходи).

7.12. Фонд складає та подає фінансову, статистичну та іншу обов’язкову звітність у порядку, встановленому чинним законодавством.

7.13. На вимогу окремих благодійників або їх правонаступників Фонд звітує про використання наданих ними активів. Фонд може вимагати від бенефіціарів звітів про цільове використання наданої Фондом допомоги.

7.14. Інформація про структуру та розмір доходів і витрат Фонду, а також умови використання його активів для благодійної діяльності не є конфіденційною інформацією або комерційною таємницею.

 


Дата добавления: 2015-08-06 | Просмотры: 640 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)