АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

VI. Задачі для самостійного контролю

Прочитайте:
  1. VІІ. Джерела активів (доходів), порядок контролю і звітності Фонду.
  2. Алгоритм вирішення задачі / формування висновку
  3. Б. Задачі для самоконтролю
  4. Б. Задачі для самоконтролю
  5. Види та методи фінансового контролю
  6. Визначення податкового зобов'язання контролюючим органом
  7. Визначення податкового зобов'язання контролюючим органом
  8. Відповіді до питань самоконтролю
  9. Відповіді на задачі

 

Задача 1.

Хворому С 32 років був видалений 36 зуб з приводу загострення хронічного періодонтиту. Після видалення у хворого з’явився сильний біль в тілі нижньої щелепи зліва який потім перейшов в парастезію. Оніміння нижньої губи зліва, що не зникає на протязі тижня. Назвіть ускладнення що розвинулося у данного пацієнта.

a) Нейропатія нижнього коміркового нерва

b) Перелом нижньої щелепи

c) Остеоміеліт нижньої щелепи

d) Неврит нижнього коміркового нерва

e) Передозування анестетика

 

Задача 2.

У хворого Д., 30 років після складного видалення 37 зуба виникла анестезія і невиражений постійний біль в ділянці лівої половини нижньої губи і підборіддя. При електрофізіологічному обстежені відмічено зниження електрозбудливості зубів нижньої щелепи зліва. Який ймовірний діагноз захворювання котре виникло?

a)Невріт лівого нижньоальвеолярного нерва.

b) Невралгія лівого нижньоальвеолярного нерва.

с)Альвеоліт в ділянці лунки 37 зуба.

d)Herpes Zoster n. Trigemini.

e)Гострий остеомієліт тіла нижньої щелепи

 

Задача 3.

Хворий М. 53 років, скаржиться на виражені болі в поперековому відділі хребта, які появились раптово після підняття тяжкого предмета. Біль посилюється в сидячому положенні, відмічається позитивний симптом Лассега. У хворого можна запідозрити:

а) Пухлину кінського хвоста.

b) Перелом хребта.

с)Остеохондроз.

d) Полімієліт.

f) Розсіяний слкероз

 

Задача4

Хвора С., 72 роки скаржиться на виражені нападоподібні стріляючі болі в ділянці кута рота ліворуч з поширенням на нижні відділи лівої щоки з іррадіацією в в ліве вухо і частково завушну ділянку. Напади болю виникають спонтанно, а також при дотику рукою до шкіри і слизової нижньої губи. При огляді, патології з боку порожнини рота и шкіри обличчя не виявлено. Сопутня патологія – гіпертонічна хвороба – II ступеня. Укажіть попередній діагноз:

a)Невралгія III гілки трійчастого нерва

b)Неврит лицевого нерва.

с)Неврит II гілки трійчастого нерва

d) Невралгія I гілки трійчастого нерва

e) Нейропатія лицевого нерва.

 

Задача 5

Хвора К. 28 років скаржится на ниючі болі в шийномпу відділі хребта, які появились на фоні відносно повного благополуччя два роки назад. Хвора зверталась до лікаря, проводилось симптоматичне консервативне лікування направлене на усунення больового синдрому, що давало короткочані ремісії болю, однак за останній час болі значно посилились і почали появлятись затерпання в пальцях рук. Яке додаткове обстеженя необхідно провести для уточнення діагнозу:

а) Люмбальну пункцію.

b) Субокципітальну пункцію.

с) Доплерографію.

d) Ангіографію

е) Магнітно резонансну томографію.

 

Задача 6.

Хвора 57 років скаржиться на пекучі болі гострого нападоподібного характеру в ділянці кореня язика, мендалин. Болі нестерпні, напади болю тривалістю від 1 – 3 хвилини появліються спонтанно або провокуються ковтанням. Хворіє три роки. Супутні захворювання – гіпертонічна хвороба. З анамнезу відомо, що хвора незадовго до захворювання перенесла тяжку черепн-мозкову травму. Який діагно можна запідозрити у хворої:

а) Невралгія n.glossoparyngeus.

b) Пінеалома

c) Хронічний ларенгіт

d) Невралгія ІІІ гілки n. trigeminus.

e) Кандидоз.

 

 

Задача 7

Хворий З. 29 років, на протязі 5 років скаржиться на періодичні ниючі болі правої половини обличчя, що переважають в ділянці правої скулової дуги. Болі бувають виражені нестерпні, виникають і посилюються при жуванні їжі, розмові. Хворий тривалий час лікувався у стоматолога з приводу патологічного прикусу, після чого де що полегшав характер болю.

У хворого має місце:

а) Невралгія І гілки правого трійчастого нерва.

b) Артрит скронево-нижньощелепного суглоба

c) Невралгія ІІ гілки правого трійчастого нерва.

d) Хронічний отит.

е) Синдром Костена

 

Задача 8.

Хворий 38 рокків, скаржиться на слабкість, а також відчуття затерпання з незначною болючістю і дискомфортом в ділянці ІV i V пальців правої китиці. Болі появились несподівано без якихось особливих, на думку хворого, на те причин. З анамнезу відомо, що хворий працює з відбійним молотком.

У хворого можна запідозрити:

а)Параліч Дюшена Ерба.

b)Невринома променевого нерва

c)Синдром додаткового ребра.

d) Остеохондроз грудного відділу хребта.

е)Синдром защемлення ліктьового нерва.

 

Задача 9.

Хворій Ф. 36 років, діагноз - невралгія ІІ гілки лівого трійчастого нерва, було проведено алкоголізацію периферичної ділянки другої гілки лівого трійчастого нерва. Рецидив болю наступив через 4 місяці. Після відновлення тригеміналгії біль став більш інтенсивного характеру, а також до патологічного процесу приєдналась ще і І гілка лівого трійчастого нерва. Хвора була детально обстежена повторно, що дозволило визначити причину захворювання, це:

а) Артеріо-венозна мальформація.

b) Остехондроз шийного відділу хребта.

c ) Гассерома.

d) Судинно-нервовий конфлікт.

е) Аденома гіпофіза.

 

Задача 10.

Хворий О. 94 років тривалий час скаржиться на періодичні головні болі давлючого характеру, що переважають в нічний чи надранковий час. Останнім часом хворий почав відмічати, що у нього погіршується зір, він звернувся до окуліста де було встановлено, що на очному дні мають місце застійні явища. Хворому можна поставити попередній діагноз:

а) Вегето-судинна дистонія.

b) Мігрень.

с) Остеохондроз шийного відділу хребта.

d) Пухлина головного мозку.

е) Інсульт.

 

 


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 832 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)