АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Значення апоптозу в розвитку організму і патологічних процесах

Прочитайте:
  1. A. Визначення рівню пролактину, хоріонічного гонадотропіну
  2. E. до призначення багатої залізом дієти
  3. E. до призначення багатої залізом дієти
  4. I. Створення конструктивної стратегії економічного розвитку, яка би включала реформування власності
  5. I. Створення конструктивної стратегії економічного розвитку, яка би включала реформування власності.
  6. Анафілактичний тип алергії: алергени, періоди і механізм розвитку, клінічні прояви, профілактика.
  7. Антитіла: визначення. Класи і підкласи імуноглобулінів і їх властивості. Генетична регуляція синтезу різних класів і специфічностей імуноглобулінів.
  8. Б. Автономний механізм апоптозу.
  9. Біохімічні зміни крові – один із механізмів розвитку артеріальної гіпертензії
  10. В. Визначення лактатдегідрогенази (ЛДГ1)

Апоптоз відіграє важливу роль у розвиткові ссавців і в різноманітних патологічних процесах. Функціонування bcl-2 потрібне для підтримання життєздатності лімфоцитів, меланоцитів, кишкового епітелію і клітин нирок під час розвитку зародка, bcl-x необхідний для інгібіції смерті клітин в ембріогенезі, особливо в нервовій системі. Вах необхідний для апоптозу тимоцитів і підтримання життєздатності сперматозоїдів під час їхнього розвитку. Р53 – це ген супресії пухлин, тому в ембріогенезі особливої ролі не відіграє, але обов'язково необхідний для супресії пухлинного росту. Миші, в яких були відсутні обидва р53 гени, виявляли надзвичайно високу схильність до розвитку злоякісних пухлин у результаті повного або часткового порушення апоптозу передпухлинних клітин. Посилений синтез білка, який кодується bcl-2 геном, призводить до пригнічення апоптозу і, відповідно, розвитку пухлин; даний феномен виявлений в клітинах В-клітинної фолікулярної лімфоми.

При лімфопроліферативних захворюваннях і подібній на системний червоний вівчак хворобі в мишей спостерігається порушення функції Fas-ліганди або Fas-рецептора. Підвищений синтез Fas-ліганд може попереджати відторгнення трансплантата. Апоптоз є частиною патологічного процесу при інфікуванні клітини аденовірусами, бакуловірусами, ВІЛ та вірусами грипу. Інгібіція апоптозу спостерігається при персистуванні інфекції, в латентному періоді, а при посиленій реплікації аденовірусів, бакуловірусів, можливо герпесвірусів, вірусу Епштейна-Барра і ВІЛ спостерігається активація апоптозу, що сприяє широкій поширеності вірусу. При нейродистрофічних захворюваннях відзначається порушення функції гена (іар-гена), подібного до інгібітору апоптозу бакуловірусів.



Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 411 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)