АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ДІАБЕТУ

Прочитайте:
  1. Класифікація цукрового діабету (ВООЗ, 1999)
  2. Критерії діагностики цукрового діабету

Дата проведення: 16 листопада 2012 року. Початок о 12.30

Місце проведення: Інформаційне агентство «Укрінформ» (вул. Б.Хмельницького, 8/16 (ст. м. "Театральна").

Організатором прес-конференціє є «Українська діабетична федерація». До участі запрошені представники пацієнтського руху країни, представники Міністерства охорони здоров’я України, відомі експерти та лікарі.

 

На прес-конференції планується:

Оприлюднення результатів Громадської експертизи виконання загальнодержавної програми «Цукровий діабет 2009-2013» та якості надання діабетичної допомоги в Україні.

Експертиза проводилась в період з серпня до листопаду 2012 року експертами Української діабетичної федерації

 

Згідно Постанови КМУ №967 від 5 листопада 2008 р. громадська експертиза діяльності органів виконавчої влади є складовою механізму демократичного управління державою, який передбачає проведення інститутами громадянського суспільства оцінки діяльності органів виконавчої влади, ефективності прийняття і виконання такими органами рішень, підготовку пропозицій щодо розв'язання суспільно значущих проблем для їх врахування органами виконавчої влади у своїй роботі. Громадська експертиза ставить за мету привернути увагу відповідних державних структур до необхідності оцінювати ефективність виконання будь-яких заходів та довести нагальну потребу запровадити постійний моніторинг якості надання діабетичної допомоги з боку громадськості.

Результати Громадської експертизи виконання загальнодержавної програми «Цукровий діабет 2009-2013» будуть оприлюднені під час прес-конференції.

Для довідки:

Всесвітній день діабету був проголошений в 1991 році Міжнародною діабетичною федерацією та Всесвітньою організацією охорони здоров'я у відповідь на зростаючу глобальну стурбованість з приводу загрози здоров'ю через цукровий діабет. Всесвітній день діабету став офіційним днем ​​Організації Об'єднаних Націй у 2007 році з прийняттям резолюції ООН 61/225.

· За свідченням IDF у світі близько 300 мільйонів осіб з діабетом, і ця цифра може зрости до 500 мільйонів для наступоного покоління.

· 4 із 5 випадків діабету реєструються у країнах із низьким та середнім рівням життя.

· Щороку, діабет та пов'язані з ним ускладнення стають причиною смерті більше 32 млн. громадян Європи.

· В Україні, за офіційними даними, кожен п'ятдесятий має діабет, і кожен двохсотий залежить від інсуліну. Будь-яка людина може мати цю хворобу. Однак, понад мільйон українців не підозрюють що вони вже захворіли.

· Щороку Всесвітній день діабету зосереджений на окремій темі, пов'язаній з цукровим діабетом. Теми минулих років були: цукровий діабет і права людини, діабет і спосіб життя, економічні витрати на діабет. У цьому році тема буде стосуватись профілактики діабету та освіті у сфері діабету (2009-2013).

 

З ПИТАНЬ ІНФОРМАЦІЙНОГО ПАРТНЕРСТВА ТА ПІДТРИМКИ ЗВЕРТАЙТЕСЯ ДО УДФ:

Інна Крулько - krulkoin@gmail.com, (096)89-224-80

Олександр Кореньков - alexkorenkov@ukr.net, (066)488-62-23


Дата добавления: 2015-07-23 | Просмотры: 384 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)