АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Передозування

Прочитайте:
  1. Передозування.
  2. Передозування.
  3. Передозування.

Симптоми: різка загальмованість, надмірна сонливість, глибокий тривалий сон, порушення координації рухів, дизартрія, виражене зниження артеріального тиску, ригідність або клонічні сіпання кінцівок, пригнічення рефлексів, короткочасне порушення свідомості, що переходить в кому, можливий летальний кінець.

Лікування. За необхідності проводять симптоматичну терапію. Форсований діурез, гемодіаліз, гемоперфузія неефективні. Специфічний антидот флумазеніл (внутрішньо венно) – конкурентний антагоніст бензодіазепінових рецепторів.

Особливості застосування. Препарат повинен застосовуватись тільки у лікувальних установах, здатних забезпечити у разі необхідності проведення невідкладних реанімаційних заходів. Особам літнього віку, пацієнтам із захворюваннями печінки, органічними порушеннями центральної нервової системи, зтяжкою серцевою і дихальною недостатністю слід зменшити початкову дозу Сибазонув два рази, внутрішньо венне введення таким хворим має проводитись особливо обережно, оскільки високі дози препарату можуть спричиняти сомноленцію тавтрату свідомості. Вища доза для пацієнтів з порушенням функції нирок, а такожтим, що знаходяться на діалізі тривалий час, становить 15 мг на добу.

Застосування Сибазону під час вагітності і у дітейдо 2 років можливе тільки за дуже серйозними показаннями, коли передбачувана користь перевищує потенційний ризик. При призначенні Сибазону породіллі під час родопомочі рекомендовані дози можуть спричиняти у новонароджених скоромину чум’язову гіпотонію, при еклампсії – гіпотермію, порушення дихання і серцевого ритму.

При лікуванні епілептичного статусу слід враховувати можливість поновлення судом. Потрібна особлива обережність при призначенні Сибазону пацієнтам, які тривало отримували антигіпертензивні препарати центральної дії, бета-блокатори, антикоагулянти, серцеві глікозиди.

Сибазон може знижувати швидкість рухових і психічних реакцій, тому вдень застосування препарату не слід керувати транспортними засобами і працювати з механічними пристроями.

Не допускається змішування в одному шприці або крапельниці розчинСибазону з іншими препаратами, через можливість його адсорбції на стінках, необхідно уникати потрапляння Сибазону в артерію і екстравазальний простір.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При одночасному застосуванні Сибазону з нейролептиками, антидепресантами, седативними, снодійними, аналгетичними, анестезуючими засобами, наркотиками і алкоголем можливе підсилення пригнічую чоговпливу на центральну нервову систему. Сибазон потенціює ефекти гіпотензивних засобів. Одночасний прийом циметидину, омепразолу, пероральних контрацептивів і протитуберкульозних засобів знижує швидкість біо трансформації діазепаму, підвищуючи його концентрацію в крові і збільшуючи період напів виведення. Теофілін, рифампіцин, карбамазепін, кофеїн послаблюють ефекти Сибазону.

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці при температурі не вище + 5°С. Термін придатності –2 роки.

Смотрите также: Цены на Сибазон в аптеках

 

Источник:СИБАЗОН, інструкція, застосування препарату СИБАЗОН Розчин для ін'єкцій 0.5% по 2 мл в ампулах № 5х2 у контурних чарункових упаковках; в ампулах № 10


 

РЕЛАНІУМ

 

 
 

 

Назва: РЕЛАНІУМ | Шукати РЕЛАНІУМ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Diazepam
Виробник: Варшавський фармацевтичний завод Польфа АТ, Польща
Лікарська форма: Розчин для ін'єкцій
Форма випуску: Розчин для ін'єкцій, 10 мг/2 мл по 2 мл в ампулах № 5 (5х1), № 10 (5х2), № 50 (5х10)
Діючі речовини: 1 мл розчину містить діазепаму 5 мг
Допоміжні речовини: пропiленглiколь, етанол 96 %, спирт бензиловий (15 мг/мл), натрію бензоат (Е 211), кислота оцтова льодяна, кислота оцтова 10 %, вода для ін'єкцій.
Фармакотерапевтична група: Транквілізатори
Показання: Гострі тривожно-фобічні і тривожно-депресивні стани, у тому числі алкогольні психози з явищами абстиненції, делірій, епілептичний статус, правець, м’язові спазми при нейродегенеративних захворюваннях, у тому числі при травмах хребта, люмбаго, шийному радикуліті. Премедикація в анестезіології при оперативних втручаннях і складних діагностичних процедурах.
Термін придатності: 5 років. Термін використання після розведення препарату  6 годин.  
Номер реєстраційного посвідчення: UA/2633/01/01  
Термін дії посвідчення: з 01.09.2010 по 01.09.2012 Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився. Пошук даних про реєстрацію препарату РЕЛАНІУМ  
АТ код: N05BA01  
Наказ МОЗ: 750 від 01.09.2010  

 

· Цiни на РЕЛАНІУМ в аптеках

Поділитися…
      Зберегти          
 
 

 

Інструкція для застосування РЕЛАНІУМ

 

 
 

 

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

РЕЛАНІУМ®

(RELANIUM®)

 

Склад:

діюча речовина: діазепам;

1 мл розчину містить діазепаму 5 мг;

допоміжні речовини:

пропiленглiколь, етанол 96 %, спирт бензиловий (15 мг/мл), натрію бензоат (Е 211), кислота оцтова льодяна, кислота оцтова 10 %, вода для ін'єкцій.

1 ампула містить 10 мг діазепаму.

 

Лікарська форма. Розчин для ін'єкцій.

 

Фармакотерапевтична група.

Психолептичні препарати. Анксіолітики. Похідні бензодіазепіну. Код ATC N05B A01.

 

Клінічні характеристики.

 

Показання.

Гострі тривожно-фобічні і тривожно-депресивні стани, у тому числі алкогольні психози з явищами абстиненції, делірій, епілептичний статус, правець, м’язові спазми при нейродегенеративних захворюваннях, у тому числі при травмах хребта, люмбаго, шийному радикуліті. Премедикація в анестезіології при оперативних втручаннях і складних діагностичних процедурах.

 

Протипоказання.

· Підвищена чутливість до бензодіазепінів або до інших компонентів препарату;

· міастенія (Myasthenia gravis);

· тяжка дихальна недостатність, дихальна депресія;

· синдром нічного апное;

· тяжка печінкова недостатність;

· фобії і нав'язливі стани;

· хронічні психози;

· закрито кутова форма глаукоми, гострий напад глаукоми (при відкритокутовій формі глаукоми препарат можна застосовувати при одночасному проведенні відповідного лікування);

· алкогольна і наркотична залежність (за винятком гострого абстинентного синдрому);

· інтоксикація алкоголем та іншими психотропними засобами, кома, шок.

Не застосовувати новонародженим і недоношеним.

 

Спосіб застосування та дози.

Дози препарату слід визначати індивідуально для кожного пацієнта.


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 553 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)