АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Для медичного застосування препарату

Прочитайте:
  1. Вимоги, які пред'являються до зберігання різних груп лікарських засобів та виробів медичного призначення
  2. Діагностичні імунні сироватки: одержання, титрування, практичне застосування, механізм. Приклади.
  3. Для студентів V курсу медичного факультету
  4. для студентів V курсу медичного факультету
  5. Загальні вимоги до виписування та оформлення рецептів на лікарські засоби і вироби медичного призначення
  6. Загальні вимоги до організації, зберігання лікарських засобів та виробів медичного призначення
  7. Застосування ферментів у медицині
  8. Зберігання виробів медичного призначення
  9. І. Для перорального застосування

КАЛЬЦІЮ ГЛЮКОНАТ

(CaLciumgluconate)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: сalcium gluconate; кальцію глюконат;

основні фізико-хімічні властивості: прозора безбарвна рідина;

склад: 1мл розчину для ін’єкцій містить 100 мг кальціюглюконату;

допоміжні речовини: водадля ін'єкцій.

Форма випуску. Розчин для ін'єкцій.

Фармакотерапевтичнагрупа. Препарати кальцію. Код АТС А 12А А 03.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Іони кальцію беруть участь у передачі нервових імпульсів, скороченні гладких і скелетних м'язів, функціонуванні міокарду, згортанні крові; вони є необхідними для формування кісткової тканини, функціонування інших систем і органів. Концентрація іонів кальцію в крові зменшується при багатьох патологічних процесах, а вираженагіпокальціємія сприяє виникненню тетанії. Кальцію глюконат, усуваєгіпокальціємію, а також зменшує проникність судин, має проти алергічний, протизапальний, кровоспинний ефект. На відміну від кальцію хлориду, рідко виявляє місцево подразнювальну дію, тому може застосовуватися длявнутрішньом’язового та підшкірного введення.

Фармакокінетика. Після парентерального введення препарат із током крові рівномірно розподіляється у всіх тканинах і органах. Уплазмі крові кальцій знаходиться в іонізованій формі. Проникає через плацентарний бар'єр, потрапляє в грудне молоко. Виводиться з організму, в основному, нирками.

Показання для застосування. Недостатність функції пара щитовидних залоз, підвищене виведення кальцію з організму (зокрема при тривалому зневодненні), як допоміжний засіб при алергічних захворюваннях (сироваткова хвороба, кропив’янка, ангіо невротичний набряк) та алергічних ускладненнях медикаментозної терапії, для зменшення проникності судин при патологічних процесах різноманітного генезу (ексудативна фаза запального процесу, геморагічний васкуліт, променева хвороба); при паренхіматозному гепатиті, токсичних ураженнях печінки, нефриті, еклампсії, гіперкаліємії, гіперкаліємічній формі пароксизмальної міоплегії, при шкірних захворюваннях (свербіж шкіри, екзема, псоріаз), як кровоспинний засіб, а також як антидот при отруєннях солями магнію, щавлевою кислотою або її розчинними солями, розчинними солями фтористої кислоти.

Cпocіб застосування та дози. Внутрішньо венно і внутрішньом´ язово дорослим вводятьпо 5 - 10 мл розчину, залежно від характеру захворювання і стану хворого -щодня, через день або через 2 дні.

Дітям внутрішньом´ язово вводити препарат не рекомендується через можливість розвитку некрозу. Внутрішньо венно, залежно від віку, розчинглюконату кальцію вводять у наступних дозах: до 6 місяців – 0,1 – 1 мл, в 7 –12 місяців – 1 – 1,5 мл, в 1 – 3 роки – 1,5 – 2 мл, в 4 – 6 років – 2 – 2, 5мл, в 7 – 14 років 3 – 5 мл. Ампулу з розчином перед введенням підігрівають до температури тіла. Дорослим і дітям розчин вводять повільно, протягом 2-3 хв.

Побіч надія. Іноді можуть спостерігатися нудота, блювота, діарея, брадикардія, відчуття жару у ротовій порожнині, а потім по всьому тілу, котрі швидко минають самостійно.

Протипоказання. Схильність до тромбозів, гіперкальціємія, виражений атеросклероз, підвищене зсідання крові.

Передозування. При передозуванні можливий розвиток гіперкальціємії. У цьому випадку як антидот застосовують кальцитонін, який вводять внутрішньо венно із розрахунку 5 – 10 МО на 1 кг маси тіла на добу (препарат розводять у 500 мл ізотонічного розчину натрію хлориду, вводятькрапельно протягом 6 год. за 2 – 4 прийоми).

Особливості застосування. Препарат перед введенням підігрівають до температури тіла. Дорослим і дітям розчин вводять повільно, протягом 2-3 хв. Застосування препарату вагітним та вперіод годування груддю не протипоказане в терапевтичних дозах. Дані про несприятливу дію препарату на здатність керувати транспортними засобами і механізмами відсутні.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Перед наповненням розчином кальціюглюконату шприца останній не повинен містити залишків спирту етилового (випадінняглюконату в осад). Не рекомендується призначати разом з іншими препаратами кальцію. Внутрішньо венне введення кальцію глюконату до та після прийомуверапамілу зменшує його гіпотензивну дію, але не впливає на його анти аритмічнийефект. При одночасному застосуванні з хінідином можливе сповільненнявнутрішньошлуночкової провідності та підвищення токсичності хінідину. Під час лікування серцевими глікозидами парентеральне застосування кальцію глюконату не рекомендується через посилення кардіотоксичної дії. При одночасному пероральному застосуванні кальцію глюконату та тетрациклінів дія останніх може зменшуватись у зв’язку зі зменшенням їх всмоктування.

Умовита термін зберігання. Зберігають у захищеному від світла та недоступному длядітей місці при температурі не нижче 20 ˚ С.

Термін придатності - 2 роки.

Смотрите также: Цены на Кальция глюконат в аптеках

 

Источник:КАЛЬЦІЮ ГЛЮКОНАТ, інструкція, застосування препарату КАЛЬЦІЮ ГЛЮКОНАТ Розчин для ін"єкцій 5% по 10 мл, 20 мл в ампулах №5, №10


 

СИБАЗОН

 

 
 

 

Назва: СИБАЗОН | Шукати СИБАЗОН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Diazepam
Виробник: Харківське державне фармацевтичне підприємство "Здоров'я народу", м.Харків, Україна
Лікарська форма: Розчин для ін'єкцій
Форма випуску: Розчин для ін'єкцій 0.5% по 2 мл в ампулах № 5х2 у контурних чарункових упаковках; в ампулах № 10
Діючі речовини: 10 мл розчину містять діазепаму - 5.0 мг
Фармакотерапевтична група: Транквілізатори
Показання: Гострі тривожно-фобічні і тривожно-депресивні стани, у тому числі алкогольні психози з явищами абстиненції; делірій; епилептичний статус, м'язові спазми при нейродегенеративних захворюваннях, у тому числі при травмах хребта, люмбаго, шийному радикуліті
Термін придатності:  
Номер реєстраційного посвідчення: П.04.02/04554  
Термін дії посвідчення: з 02.04.2002 до 02.04.2007 Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився. Пошук даних про реєстрацію препарату СИБАЗОН  
АТ код: N05BA01.  
Наказ МОЗ: 124 від 02.04.2002  

 

· Цiни на СИБАЗОН в аптеках

Поділитися…
      Зберегти          
 
 

 

Інструкція для застосування СИБАЗОН

 

 
 

 

ІНСТРУКЦІЯ


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 522 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)