АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Лікування. У нашому випадку абсолютно показане хірургічне лікування

Прочитайте:
  1. Лікування.
  2. Лікування.
  3. Лікування.
  4. Лікування.
  5. Лікування.
  6. Лікування.
  7. Лікування.
  8. Лікування.
  9. Лікування.

У нашому випадку абсолютно показане хірургічне лікування.

Показом до операції є наявність хронічного калькульозного холециститу у фазі ремісії.

Найкращим способом проведення оперативного видалення жовчевого міхура в даному випадку є лапароскопічна холецистектомія.

Передопераційно: за 3-4 дні рекомендована рідка дієта; напередодні слід зголити та дезинфікувати шкіру передньої черевної стінки; вранці та ввечері напередодні операції показано проведення очисної клізми.

Оперативне втручання (проведене 30.03.2001): поле обробляють антисептиком тричі, після обробки поля виконують півмісяцевий розріз шкіри довжиною 1,5 см по нижньому краю пупка. В черевну порожнину вводять голку Вереша, інсуфлюють диокис вуглецю до створення внутрічеревного тиску 12 мм рт.ст. В черевну порожнину вводять основний троакар із канюлею, лапароскоп. Під контролем лапароскопа по середній лінії, на межі верхньої та середньої третини відстані між мечевидним відростком та пупком, вводять другий основний троакар з канюлею. По середньоключичній лінії на 2 см нижче реберної дуги і по передній аксилярній лінії на 5 см вище передньоверхньої ості клубової кістки введено 2 додаткових троакари. Введено інструменти. При ревізії органів черевної порожнини печінка звичайних розмірів, кольору та консистенції. Патології з боку шлунка. тонкої і товстої кишок і підшлункової залози не виявлено. При ревізії органів малого тазу відхилень не виявлено. Жовчевий міхур: розміром 15х3 см, стінка звичайного кольору, дещо потовщена, при інструментальній пальпації виявляються конкременти. Міхурову протоку тричі кліповано і пересічено, міхурову артерію кліповано і коагульовано, виконано холецистектомію від від шийки.

Ретельний гемостаз по ходу операції, пошарові шви на рану, асептична пов’язка.

Макропрепарат. Видалений жовчевий міхур: розміром 15х3 см, стінка дещо потовщена, колір її не змінений; містить поодинокі конкременти діаметром до 7-9 мм.

Післяопераційно: 1)режим - через кілька годин після операції дозволяються активні рухи в ліжку, до кінця першої доби можна вставати та самостійно ходити по палаті.

2) дієта – у перші дві доби після операції дозволено пити, в наступні дні – стіл 5а.

При наявності больового синдрому в ділянці післяопераційної рани призначаємо ненаркотичні анальгетики.

 

Rp.: Sol. Ketoroli 1 ml (1ml – 0,03)

D. t.d. N. 5.

S. Дом΄язово при інтенсивних болях по 0,5 мл не більше

4-х мл/добу.

 

Враховуючи можливі інфекційні ускладнення на фоні вікової імуносупресії для їх попередження призначимо антибіотик широкого спектру дії – цефалоспорин ІІІ покоління цефтріаксон та антибактеріальний препарат з високою активністю проти анаеробів – метронідазол протягом перших 3-х післяопераційних днів.

 

Rp.: Ceftriaxoni 1,0 N. 6

D. S. Дом΄язово 1 г одноразово в день протягом 3 днів.

 

Rp.: Tab. Metronidazoli 0,5 N. 12

D. S. По 1 табл. 2 рази в день протягом 3 днів.

 

Для неспецифічної стимуляції захисних сил організму та стимуляції обмінних процесів показаний мультивітамінний препарат – декамевіт:

 

Rp.: Tab. Decameviti obductea N. 20

D. S. По 1 табл. в день.

 


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 474 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)