АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Запоріжжя 2010

Прочитайте:
  1. Запоріжжя 2008

1. Конкретні цілі *:

1. Визначати провідні клінічні симптоми та синдроми у дітей з проявами жовтяниці в періоді новонародженості.

2. Визначати клінічні варіанти та ускладнення перебігу жовтяниць новонароджених на поліклінічному етапі спостереження.

3. Демонструвати вміння проведення диференційної діагностики жовтяниці у новонароджених дітей.

4. Планувати обстеження дітей та інтерпретувати дані лабораторних та інструментальних досліджень при діагностиці гемолітичних, кон’югаційних та механічних жовтяниць у новонароджених у поліклініці.

5. Проводити диференційну діагностику та ставити попередній клінічний діагноз дітям, які знаходяться на диспансерному нагляді в поліклініці

6. Розробити тактику ведення новонароджених з проявами жовтяниці на дільниці, які знаходяться на диспансерному нагляді в поліклініці.

7. Оцінити неврологічний статус здорового новонародженого.

8. Виділити фактори, що зумовлюють гіпоксичні та інші ураження ЦНС.

9. Визначити провідні клінічні симптоми та синдроми у дітей з перинатальною патологією нервової системи у гострий і відновний періоди.

10. Визначити клінічні варіанти пізніх проявів пологової травми та асфіксії новонароджених.

11. Розробити діагностичний алгоритм гіпоксично-ішемічного і гіпоксично-геморагічного ушкодження ЦНС у новонародженого.

12. Вміти призначити план обстеження та інтерпретувати дані лабораторних та інструментальних досліджень при перинатальних ураженнях нервової системи у дітей.

13. Проводити диференціальну синдромальну діагностику перинатальних уражень ЦНС у немовлят.

14. Поставити діагноз гіпоксичного ушкодження ЦНС у дітей до року.

11. Розробити тактику ведення дітей із перинатальними ураженнями ЦНС в умовах поліклініки.

 

2. Базовий рівень підготовки

ДИСЦИПЛІНА Отримані навики
Анатомія, Фізіологія   Знати анатомо-фізіологічні особливості ССС обміну білірубіна у новонароджених дітей Особливості сполучної тканинипродукції та кліренса білірубіна у новонароджених дітей. Знати анатомо-фізіологічні особливості ЦНС у дітей раннього віку, рефлекси періоду новонародженості. Імунний стан здорової дитини в залежності від віку
Пат.анатомія, Пат.фізіологія   Визначати реакцію ССС на перевантаження тиском, об'ємом, порушень серцевої гемодинаміки.Особливості сполучної тканини у дітей при системних захворюваннях,стан суглобів, імунні зміни при васкулітах та системних захворюваннях продукції та обміну білірубіна у новонароджених дітей, вікові особливості неврологічного статусу дітей першого року життя.
Пропедевтика дитячих хвороб   Володіти методикою дослідження і семіотикою за­хворювань, які супроводжуються підвищенням рівня білірубіна, неврологічними порушеннями та патологічними рефлексами у періоді новонародженості, органів ССС, проведенням клінічного аналізу крові, визначення групи та резус-фактора, проби Кумбса, ЕКГУЗД печінки та ЖВШ, ФКГпідшлункової залози, НСГ; Визначати симптоми гіпербілірубінемії, гемолізу, ураження серцево-судинної системи,суглобівпечінки, підшлункової залози, класифікувати СНгіпербілірубінемію, трактувати дані аналізу крові, біохімічних досліджень, ЕКГ, ФКГУЗД. Оцінка неврологічного статусу новонародженого з обов’язковим урахуванням гестаційного віку та ступеня зрілості дитини. Методика обстеження для виявлення ураження ЦНС.    
Променева діагностика Володіти ЕхоКГ УЗ і рентгенологічними методами діагностики захворювань серця і судин, суглобівЦНС, печінки, підшлункової залози та кишківника. Призначити і оцінити результати ЕхоКГУЗД, рентгенологічних методів обстеження.  
Фармакологія   Виписувати препарати: люмінал, кавінтон, актовегін, пірацетам, ноотропіл, діакарб, фуросемід, ноофен, пантогам,діазепам, мідокалм, баклофен. Визначити покази, призначити і виписати рецепти з відповідними препаратами  

 

3. Організація змісту навчального матеріалу


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 438 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)