АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Структура розділу ІІ пасиву балансу «Довгострокові зобов’язання і забезпечення»

Прочитайте:
  1. II. СТРУКТУРА И ОБЪЕМ ДИСЦИПЛИНЫ
  2. III. Структура иммунной системы у животных и птиц
  3. VI. Графическая структура темы занятия
  4. VI. Графическая структура темы занятия
  5. VII. Логическая структура темы.
  6. Акцесорні (додаткові) зобов’язання.
  7. АНТИГЕННАЯ СТРУКТУРА
  8. АНТИГЕННАЯ СТРУКТУРА
  9. Антигенная структура бактериальной клетки.
  10. Антигенная структура бактерий. Групповые, видовые, типовые антигены. Перекрёстнореагируюшие антигены. Антигенная формула.
Пасив Код рядка На початок звітного періоду На кінець звітного періоду
       
II. Довгострокові зобов’язання і забезпечення Відстрочені податкові зобов’язання        
Довгострокові кредити банків      
Інші довгострокові зобов’язання      
Довгострокові забезпечення      
Цільове фінансування      
Усього за розділом II      

 

Таблиця 1.2

План рахунків бухгалтерського обліку капіталу підприємств і організацій

Синтетичні рахунки Субрахунки (рахунки другого порядку)
Код Назва Код Назва
  Довгострокові позики     Довгострокові кредити банків у національній валюті Довгострокові кредити банків в іноземній валюті Відстрочені довгострокові кредити банків у національній валюті Відстрочені довгострокові кредити банків в іноземній валюті Інші довгострокові позики в національній валюті Інші довгострокові позики в іноземній валюті
  Довгострокові векселі видані   Довгострокові векселі, видані в національній валюті Довгострокові векселі, видані в іноземній валюті
  Довгострокові зобов’язання за облігаціями   Зобов’язання за облігаціями Премія за випущеними облігаціями Дисконт за випущеними облігаціями
  Довгострокові зобов’язання з оренди   Зобов’язання з фінансової оренди Зобов’язання з оренди цілісних майнових комплексів
  Відстрочені податкові зобов’язання   За видами зобов’язань
  Інші довгострокові зобов’язання   За кожним кредитором та видами залучених коштів

 

Довгострокові зобов'язання, на які нараховуються відсотки, відображаються в балансі за їх теперішньою вартістю.

Теперішня вартість - дисконтована сума майбутніх платежів (за вирахуванням суми очікуваного відшкодування), яка, як очікується, буде необхідна для погашення зобов'язання в процесі звичайної діяльності підприємства. Визначення теперішньої вартості залежить від умов та виду зобов'язання.

 

 


2. Облік довгострокових позик (рахунок 50)

 

Кредитування підприємств здійснюється установами банків, які діють на території України. Взаємовідносини по кредитах регулюються Законом України “Про банки і банківську діяльність” та іншими нормативними документами.

Для одержання кредиту в банку складається кредитний договір, в якому зазначаються взаємні зобов’язання і економічна відповідальність сторін. Кредит має цілеспрямований характер, є строковим і платним (плата відсотків за користування кредитом).

На рахунку 50 "Довгострокові позики" ведеться облік розрахунків за довгостроковими позиками банків та іншими залученими позиковими коштами у інших осіб, які не є поточним зобов'язанням.

За кредитом рахунку 50 "Довгострокові позики" відображаються суми одержаних довгострокових позик, а також переведення короткострокових (відстрочених), за дебетом - погашення заборгованості за ними та переведення до поточної заборгованості за довгостроковими зобов'язаннями.

50 “Довгострокові позики”:

Дебет Кредит
  Сальдо на початок звітного періоду
Погашення заборгованості за ними та переведення до поточної заборгованості за довгостроковими зобов’язаннями Cуми одержаних довгострокових позик, а також переведення короткострокових (відстрочених)
Оборот за звітній період Оборот за звітній період
  Сальдо на кінець звітного періоду

 

На субрахунках 501, 502 відображаються суми довгострокової заборгованості банкам за наданий кредит відповідно в національній та іноземній валюті.

На субрахунках 503, 504 відображаються суми відстроченої заборгованості банкам за кредит, термін погашення якого відстрочено, відповідно в національній та іноземній валюті.

На субрахунках 505, 506 відображаються суми довгострокової заборгованості щодо зобов'язання із залучення позикових коштів (крім кредитів банків), відповідно в національній та іноземній валюті.

Аналітичний облік ведеться за позикодавцями (банками) в розрізі кожного кредиту (позики) окремо та строками погашення кредиту (позик).

 


На рахунку 95 "Фінансові витрати" ведеться облік витрат на проценти та інших витрат підприємства, пов'язаних із запозиченнями.

За дебетом рахунку відображається сума визнаних витрат, за кредитом - списання на рахунок 79 "Фінансові результати", а також на рахунки обліку витрат з придбання, будівництва, створення, виготовлення, виробництва, вирощування і доведення кваліфікаційного активу до стану, у якому він придатний для використання із запланованою метою або продажу, відповідно до П(C)БО 31 "Фінансові витрати".

На субрахунку 951 "Відсотки за кредит" ведеться облік витрат, пов'язаних з нарахуванням та сплатою відсотків, процентів тощо за користування кредитами банків.

На субрахунку 952 "Інші фінансові витрати" ведеться облік витрат, пов'язаних із залученням позикового капіталу, зокрема витрат, пов'язаних з випуском, утриманням та обігом власних цінних паперів; нарахуванням відсотків за договорами кредитування (крім банківських кредитів), фінансової оренди тощо.

Курсові різниці за кредитами відображаються у складі доходів (витрат) від не операційної курсової різниці на субрахунках:


Дата добавления: 2015-09-18 | Просмотры: 636 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)