АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Умови, в яких повинна надаватись медична допомога

Прочитайте:
  1. Амбулаторна акушерсько-гінекологічна допомога.
  2. Амбулаторна допомога психічно хворим
  3. Допомога на догоспітальному етапі
  4. З метою діагностики туберкульозу пацієнту призначена проба Манту. Який спосіб введення туберкуліну повинна застосувати медсестра ?
  5. З метою діагностики туберкульозу пацієнту призначена проба Манту. Який спосіб введення туберкуліну повинна застосувати медсестра ?
  6. З метою діагностики туберкульозу пацієнту призначена проба Манту. Який спосіб введення туберкуліну повинна застосувати медсестра ?
  7. З метою діагностики туберкульозу пацієнту призначена проба Манту. Який спосіб введення туберкуліну повинна застосувати медсестра ?
  8. З метою діагностики туберкульозу пацієнту призначена проба Манту. Який спосіб введення туберкуліну повинна застосувати медсестра ?
  9. Кваліфікована медична допомога
  10. Медична допомога вагітним

Хворі з ГХ I та II стадій підлягають амбулаторному обстеженню та лікуванню за місцем проживання в районних поліклініках дільничними терапевтами або сімейними лікарями. В складних випадках для виключення симптоматичних (вторинних) АГ додаткове обстеження та уточнення діагнозу проводиться в міських кардіологічних, нефрологічних, ендокринологічних відділеннях, диспансерах або стаціонарах та діагностичних центрах з залученням відповідних спеціалістів.

Діагностична програма:

Обов'язкові дослідження: - збір скарг та анамнезу; - клінічний огляд; -вимірю-вання АТ на обох руках; - вимірювання АТ на нижніх кінцівках аускультативним методом (при вперше виявленому підвищенні АТ в осіб молодших за 45 років);

-вимірювання маси тіла та окружності талії; - лабораторне обстеження (загальні аналізи крові та сечі, аналіз сечі за Нечипоренком, креатинін, холестерин, тригліцериди, глюкоза, калій, натрій крові); - ЕКГ у 12 стандартних відведеннях;

- ЕхоКГ; - огляд очного дна.

Додаткові дослідження:

- визначення мікроальбумінурії; - добовий моніторинг АТ; - УЗД нирок; - РРГ;

- добова протеїнурія; - при зниженні відносної щільності сечі; - аналіз сечі за Зимницьким;

Лікувальна програма:

Перелік і обсяг медичних послуг обов'язкового асортименту.

Застосування антигіпертензивних препаратів I ряду (бета-адренобло-катори, тіазидні або тіазідоподібні діуретики, інгібітори АПФ, антагоністи кальцію, антагоністи рецепторів до ангіотензину II).

Низкодозова комбінована терапія як альтернатива монотерапії.

При недостатньому ефекті проводять комбіновану терапію 2-3 препаратами I ряду.

Перелік і обсяг медичних послуг додаткового асортименту:

1. Аспірин.

2. При недостатній ефективності, або неможливості застосування препаратів I ряду в складі комбінованої терапії використовують антигіпер-тензивні препарати II ряду (альфа -адреноблокатори, поперед усе при супутній аденомі передміхурової залози, моксонидін, альфа-метілдопа, резерпін).

3. При гіпер- і дісліпідемії - терапія статинами

Характеристика кінцевого очікуваного результату лікування:

Стійке зниження АТ до цільового - < 140/90, а для хворих цукровим діабетом - до

130/80. Зменшення вираженості скарг хворого з боку серцево-судинної системи. Корекція факторів серцево-судинного ризику.


Дата добавления: 2015-09-18 | Просмотры: 420 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)