АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Алкогольні психози

Прочитайте:
  1. Газовані безалкогольні напої
  2. Психози
  3. Слабоалкогольні напої

У багатьох осіб, які зловживають алкоголем, виникають психози, які мають то різкий (від кількох годин до кількох днів), то напіврідкий (до 6 місяців), то затяжний (рік і більше) плин.

Найчастіше трапляється біла гарячка. За кілька днів захворювання спостерігаються порушення сну, невиразний страх, іноді галюцинації під час засинання. Згодом у хворих настає помутніння розуму і виникають зорові галюцинації. Хворим увижаються біси, уроди, крокодили, криси, миші, курки, змії, павуки, мухи, чудовиська. Вони чують голоси, які їх лають, лякають, загрожують їх убити, знищити, мучити. Вони не орієнтуються на місці, лікарню сприймають за свій дім, лікарів та інших хворих - за своїх добрих знайомих.

Поряд із цим вони відчувають страх і переконання, що їх хочуть знищити, стратити, перепиляти тіло дерев'яною пилкою. Іноді під впливом жахливих галюцинацій вони намагаються покінчити життя самогубством.

Алкоголь також знижує опірність організму

Алкогольна хвороба, або хронічний алкоголізм - повільно прогресуюче отруєння, яке вражає переважно мозок, печінку, серцево-судинну систему. В організмі алкоголіка є постійна нестача вітамінів В1, В6, В15, С, РР (нікотинової кислоти) та ін. Алкоголь, як ми уже відзначали, не є харчовим продуктом, хоча, згоряючи, він виділяє певну кількість калорій. Для окиснення алкоголю організм змушений витрачати життєво важливі речовини. Послаблюються захисні властивості організму, його здібності опиратися інфекційним та іншим захворюванням. Інфекційні захворювання в алкоголіків протікають тяжче і триваліше, а смертність від них значно вища, ніж в осіб, які не зловживають алкоголем. Ми спостерігали в спеціальній клініці для лікування алкоголіків, що варто комусь із них захворіти грипом і, незважаючи на всі запобіжні заходи, захворювали грипом усі інші хворі; протікав він у них тяжко, інколи з дуже серйозними ускладненнями.

Алкоголь, ослабляючи організм, створює сприятливі умови для захворювання туберкульозом легенів. Антитуберульозні препарати алкоголіки переносять погано, і вони не так ефективно діють, як на хворих, які не зловживають алкоголем.

За даними А. І Єршова, бактеріоносіїв серед алкоголіків 65 %, в той час як серед тих, хто не п'є, 42 %. Алкоголізм ускладнює протікання туберкульозу, а туберкульоз легенів, у свою чергу, алкоголізму.

Алкоголізм на 80 % є першочерговим захворюванням і лише пізніше до нього приєднується туберкульоз легенів. Алкоголіки, які страждають туберкульозом, погано лікуються, більшість із них є бактеріоносіями і не дотримуються необхідних запобіжних заходів, вони дуже небезпечні для навколишніх як поширювачі туберкульозної інфекції, у першу чергу, серед членів своєї родини.

Лікарі, які вивчають туберкульоз у Франції, справедливо стверджують, що не можуть ліквідувати туберкульоз, не вирішивши проблему алкоголізму.

Алкоголь зменшує вироблення антитіл проти сказу в людей, які вживають алкоголь, тому недопустиме вживання алкоголю особами, яких покусав скажений собака, і які проходять курс лікування проти сказу.

Лідер кожної групи подає свою опорну схему.

Висновок: з усього вищесказаного видно, що алкоголь негативно впливає на всі системи та органи. Особливо шкідливий алкоголь для молодого, ще недозрілого організму.

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 369 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)