АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Екстрена специфічна профілактика правця

Прочитайте:
  1. Б. Профілактика захворювань і травм опорно-рухового апарату дітей
  2. Вторинна профілактика
  3. Гігієнічні аспекти організації праці лікарів. Профілактика професійно-зумовлених захворювань лікарів різних спеціальностей
  4. Гігієнічні вимоги до користуванням персональним комп’ютером. Профілактика астенопії. комп’ютером. профілактика травм очей і інфекційних хвороб (блефарит, конюктевіт, ячмінь)
  5. Гігієнічні вимоги до улаштування, обладнання та експлуатації інфекційного відділення. Профілактика внутрішньо лікарняних інфекцій.Санітарно-протиепідемічний режим
  6. ГОСТРА СПЕЦИФІЧНА ІНФЕКЦІЯ.
  7. ГОСТРА СПЕЦИФІЧНА ІНФЕКЦІЯ.
  8. Дитячий травматизм, його види, ступені. Профілактика дитячого травматизму.
  9. ДОГЛЯД ЗА ШКІРОЮ ТЯЖКОХВОРИХ. ПРОФІЛАКТИКА ПРОЛЕЖНІВ
  10. Догляд за шкірою, профілактика і лікування некрозів шкіри.

Показання:

  1. Травми з порушенням цілісності шкіри і слизових оболонок.
  2. Опіки ІІ-ІУ ступеня. Відмороження ІІ-ІІІ ступеня.
  3. Поза лікарняні пологи і аборти.
  4. Операції на ШКТ. Укуси тваринами.

Прищепленим вводять п/к 0,5 мл. АП. Не вводять, якщо після першої ревакцинації пройшло не більше 6 місяців, а після другої – не більше року.

Не прищепленим або щепленим, коли пройшло більше 5 років с момен-ту другої ревакцинації, проводять профілактику правця: п/к 1 мл. АП і 3000 МО. ППС.. по методу БЕЗРЕДКИ:

1. Вводять п/ш 1 мл. АП і одночасно в/ш пробу 0,1 мл розведеної (1:100) кінської сироватки (перевіряють чутливість до чужого білка).

2. Через 20 хвилин (якщо діаметр папули не більше 0,9 см, і почерво-ніння навколо не обмежене – проба негативна) вводять 0,1 мл ППС п/ш.

3. Через 30 хвилин – 1 годину вводять весь залишок призначеної дози, (якщо немає реакції).

Через 30-45 днів і 9- 12 місяців повторюють введення п/ш по 0,5 мл. АП.

У разі позитивної проби введення ППС протипоказано. У таких випадках вводять протиправцевий людський імуноглобулін (ППЛІ) в дозі 250 МО. Він не викликає алергічних реакцій.

Карбункул

Гнійно-некротичне запалення кількох волосяних фолікулів і сальних залоз з розвитком значного інфільтрату і некрозу шкіри. Утворюється щільний, сильно болісний інфільтрат, який розповсюджується на гли-бокі шари шкіри і вшир. Шкіра багрового кольору, в центрі множинні гнійні пустули, з гнійним відділенням, потім вони зливаються, виникає великий дефект шкіри. Некротичні маси відторгаються, дефект запов-нюється грануляціями. Захворювання супроводжується загальною реакцією організму.

Лікування: лікують у стаціонарі.

В стадії інфільтрації – обколювання розчином антибіотику з новакаїном, УВЧ, УФО, мазеві пов’язки, загальне лікування.

В стадії абсцедування – хірургічне лікування – хрестоподібні розрізи через всю товщину карбункула до здорових тканин з послідовним видаленням некротичних тканин і розкриття гнійних запливів. Пов’язки с антисептичними розчинами, 10% розчином натрію хлориду, антибіотики, сульфаніламіди, загальне лікування.

При очищенні ран виконують пересадку шкіри.

Гідраденіт

Гнійне запалення потових залоз. Частіше в під-пахвинних ділянках. Утворюється щільний болісний інфільтрат, який виступає над шкірою. Шкіра гіперемійована. Абсцедується, виникає порожнина з гнійним відділенням.

Лікування

В стадії інфільтрації – волосся навкруги голять, туалет шкіри спиртом, брильянтовим зеленим, мазеві пов’язки, теплові процедури.

В стадії абсцедування – розкриття, дренування, пов’язки з антисептич-ними розчинами, фіз. процедури., антибіотики, сульфаніламіди.

При затяжному перебігу – рентгенотерапія, висічення інфільтрату.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 507 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.028 сек.)